WIZZ AIR - 39

• 45 108
  • 803
  •   1
Отговори
# 315
Да, специално за Италия и аз забелязах офертите, точно и Италия ме интересува всъщност 🙂
Да разбирам ли, че ако си правя антигенен тест в лаборатория...ще трябва сама да си издам зелен сертификат на his.bg? Не съм правила досега антигенен тест и мислех, че този сертификат е разпечатан на листа с изследването като QR код примерно 🤔

# 316
  • На планетата Земя
Dolce, правим тестове в Геника. Като е готов резултатът в профила на човечето излиза веднъж документа на български и английски език, второ се генерира и европейския сертификат. Няма нужда да влизаме в his.bg.

# 317
За антигенни не знам. Преди 3 седмици ми се наложи да правя ПСР тест и заедно с негативния резултат получих и СМС с линк, който води към нов зелен ЕС сертификат (нищо, че имам друг такъв за преболедуване) и на него пише, че е Negative PCR и стои датата. Той важи 72 часа, както знаем.
А от 6 август в Италия без ваксинация вече ти е позволено само ходиш по улицата и да влизаш в хотела/дома, в който си отседнала. Забрави за кафенета, ресторанти, барове, дискотеки, фитнеси, кино, театър, опера, междуградските влакове и автобуси също не може. Мисля, че все още може качване на градски транспорт. За Пулия (областта на юг от Бари) е доста строго. Питай за подробности. Във ФБ групата "Пътешествия по света" постоянно се обсъжда Италия.

# 318
  • София
Да разбирам ли, че ако си правя антигенен тест в лаборатория...ще трябва сама да си издам зелен сертификат на his.bg? Не съм правила досега антигенен тест и мислех, че този сертификат е разпечатан на листа с изследването като QR код примерно 🤔
Съвсем не - резултатът от теста се получава от лабораторията. Той няма стойност на сертификат и важи съвсем кратко време след издаването ( 48 часа за Италия, но другаде е дори 24 ). Там, за много неща, ще ти искат нов и нов всеки път. За музеи, за заведения, за нерегионални влакове и т.н

# 319
А, ако човек е ваксиниран, искат ли за музеи и подобни?

# 320
  • София
А, ако човек е ваксиниран, искат ли за музеи и подобни?
Само сертификат за ваксина, да.

# 321
За Италия вече искат, да. Във Франция също, затова са и протестите. Но щом сте ваксинирани, носете си сертификата или просто го показвайте на телефона при поискване.

# 322
  • Milano

А от 6 август в Италия без ваксинация вече ти е позволено само ходиш по улицата и да влизаш в хотела/дома, в който си отседнала. Забрави за кафенета, ресторанти, барове, дискотеки, фитнеси, кино, театър, опера, междуградските влакове и автобуси също не може. Мисля, че все още може качване на градски транспорт.

Много силно преувеличено.

В заведения на открито можеш да сядаш без сертификат, в бар на закрито можеш да пиеш/ храниш, ако не си седнал.
Дискотеките са затворени за неопределен период.

Влаковете ще са с пас от 01 септември и то само freccia rossa, freccia bianca, freccia argento, italo, intercity, intercity notte. За регионалните няма да се изисква пас, градски транспорт също.

Междуградски автобуси само, ако се движат между повече от 2 области.

За музеи, кина и т.н. се изисква.
Умирате си да всявате паника.

# 323
В болници в Италия също не пускат ваксинирани...инфо от миналата седмица🙄 Мен ресторанти и прочие не ме интересуват чак толкова на този етап. Стига ми да не въведат някакви новости свързани с летищата...

# 324
  • Sofia
Моля да ме ориентирате къде точно мога да видя събраните точки в wizz ДСК картата, която имам. В сайта на ДСК пише в “Интернет банкирането ДСК Директ”, но или не гледам където трябва, или не виждам …
п.с. Ако има значение, през телефона се лутам

# 325
  • Гражданин на света
Моля да ме ориентирате къде точно мога да видя събраните точки в wizz ДСК картата, която имам. В сайта на ДСК пише в “Интернет банкирането ДСК Директ”, но или не гледам където трябва, или не виждам …

Здравейте, през мобилното приложение не се виждат. Трябва да влезете на комп, там функционалностите са повече. Отивате на -карти - и след това имате бонус програми. Не се справям с качването на снимки но дано съм била полезна.

# 326
  • Sofia
Да, много благодаря!

# 327

Да, само през уеб сайта. Вече три години използвам W!Zz кредитната карта и съм много доволен, почти 20 билета (10 двупосочни) съм си купил с точките. В уебсайта на "карти" и после на "бонус програми" и то ви пита колко точки искате да прехвърли...  Аз в момента имам непрехвърлени 9000 точки, защото с тия ковид мерки няма да мога да пътувам нормално, а пък веднъж прехвърлят ли се точките в уиз профила, те имат давност 1 година, имайте предвид и това.  Плащайте всичко с картата и ще ви се трупат доста точки Wink

# 328
  • Под Слънцето
Здравейте! Малко ще разбутам последните постове с въпрос от тежка категория Wink
Ръчният багаж може ли да се състои от раница и отделна чанта с лаптоп или той е задължително да е прибран в раницата?

# 329
Всичко трябва да е в един багаж. И дамска чанта ако има, и тя трябва да е прибрана, така че багажът да е един.

Общи условия

Активация на акаунт