WIZZ AIR - 39

• 45 015
  • 803
  •   1
Отговори
# 420
Като въведа София за начална точка и че съм ваксинирана, ми излиза списък със зелени държави и надпис, че няма рестрикции, включително за Малта:

# 421
Какво е trip planner? Категория в сайта на Wizz ли? 🤔
Regina di cuori, благодаря. 🙂

# 422
# 423
  • София
Няма такива рестрикции за ЕС въобще. Няма опция да ти признаят ваксина, а PCR не. Обратното точно е възможно.
Малта просто иска теста или преболедуването да са ти в сертификата със системен QR, а не на хвърчащи листчета от всевъзможни лаборатории. Предполагам! Наистина объркващо е написано и без внимателно четене излиза, че наистина само и единствено ваксина приемат. Но това е абсурдно откъм правилата на ЕС.

# 424
RebelHeart, да, именно, абсурдно е, но е факт- нищо друго не е приемливо за тях( и не освобождава от карантина), освен сертификат за ваксинация.

# 425
Няма такива рестрикции за ЕС въобще. Няма опция да ти признаят ваксина, а PCR не. Обратното точно е възможно.
Около 1 август точно това се случваше на пристигащите от Великобритания в БГ, даваха ги в новините, казваха “ние банкомати ли сме, цялото семейство с тестове и сега не се признават”, в Лондон били скъпи ПСР тестовете и т.н. Помня, че имаше и такъв абсурд

# 426
Тогава мисля, че не се допускаха в България и ваксинирани, а само такива с направен ПСР тест (антигенен тест също не важеше за освобождаване от карантина).

# 427
Аз говоря за идващите от Великобритания. А за случая, който ти описваш... аз го изживях на гърба си, няколко дни преди 1 август, идвайки от Нидерландия, която току що беше влязла в червената зона и ни сюрпризираха на летището - само ПСР, не важат ваксини, не важи преболедуване (това го бях описал в темата). И почти всички от самолета недоволстваха, бяха големи викове на летището.  След няколко дни отмениха тази луда заповед и допускаха вече и със зелен сертификат. Но пък за Великобритания въведоха тази лудост (пак временно) и вечер в новините ги даваха хората как недоволстват. И с право.

# 428
  • Luxemburg
Здравейте. Ще пътувам с двете си деца в петък в 19ч за Шарлероа. Но понеже ще съм с много багаж, дали има опция да си чекирам багажа предният ден? Или има ли шкафчета, където човек да си остави багажа и едва като трябва да го чекирам да си го извадя? Просто ми е ограничено времето и търся варианти.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 20:21 от ronicat

# 429
Обикновено багажа се чекира 2 часа преди полета. На летището трябва да има място за съхранение на багаж.

# 430
Купих билетите през приложението. Защо ми изписва "Check-in- 10 days left- Check-in now"? Това означава ли, че мога вече да чекирам? Не ставаше ли валидна тази опция около 2-3 дни преди полета (нямам закупени запазени места)?🙂

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 04:49 от dolce miele

# 431
Да, 24 часа преди полета. Но можеш да се чекираш и сега, просто ще те насочи да си платиш за места

# 432
А приложението уведомява ли когато дойде време за чекиране?

# 433
  • Luxemburg
А приложението уведомява ли когато дойде време за чекиране?
Получаваш мейл да те подкани да го направиш.

Пътуващите за Белгия споделете дали правилно съм разбрала, че само с ПСР тест става влизането в страната? Ние ще стоим по-малко от 2 часа в страната, но кацам на Шарлероа. От това, което прочетох е задължително да попълня  passenger locator form и само с ПСР тест е възможно да кацна, не се приемат бързите тестове.

# 434
Някакво инфо защо няма полети до Будапеща чак до ноември?

Общи условия

Активация на акаунт