WIZZ AIR - 39

• 45 011
  • 803
  •   1
Отговори
# 435
Купих билетите през приложението. Защо ми изписва "Check-in- 10 days left- Check-in now"? Това означава ли, че мога вече да чекирам? Не ставаше ли валидна тази опция около 2-3 дни преди полета (нямам закупени запазени места)?🙂
48 часа преди полета на Уизеър и 24 часа преди полета на Раянеър. Това е свободното чекиране. А иначе и двете компании дават опция да се чекираш доста по-рано, но със задължителната опция да си купиш място в самолета, а не да чакаш random seat. Съветвам те да не им пълниш гушите излишно, но ти си знаеш.

# 436
Досега за места не съм плащала 🙂 Даже и когато пътувах с малката- винаги са ни  настанявали добре. 😃

# 437
  • Luxemburg

Това нормално ли е? Аз ли нещо съм объркала и не мога да си отпечатам бордната карта или е заради новите Ковид мерки.

# 438
Не, от 2 месеца така изписва. Не издава бордна карта, а трябва да се отиде на гишето, защото там проверяват ковид документите за съответната държава. Така че... дори и само с ръчен багаж да сте, нареждате се на дългата опашка за чекиране... И те Ви дават хартиена бордна карта.

# 439
  • София
Не съм сигурен, че от два месеца все така изписва, след като преди три дни си разпечатах съвсем нормално бордните карти за отиване и връщане до Неапол.
Може би ако сте нямали закупени места не Ви е разрешило да отпечатате картите....

# 440
  • Luxemburg
Нямам закупени места, автоматично ми ги предложи при чекирането. . Успокоих се, че не е вината в моя “телевизор”, Последно пътувах миналия септември и нямаше такива неща.
Благодаря много за отзивчивостта. Достатъчно ли ще е 2 часа преди полета да отида да се чекирам и мина секюрити чека? Преди и за под час се оправих, но сега искам да ми е спокойно и да съм още с отварянето на чекирането. Да няма някакви промени и да ги отварят и преди 2 часа до полета?

# 441
Ronicat, на мен веднага след закупуването на билетите (през приложението) ми изписа, че 2 часа преди полета отваря гишето. 🙂 Полетът ми е до Неапол, без закупени места...
Скрит текст:
Много ли е неприятен антигенният тест, че започнаха да ме "плашат" колко е неприятно усещането...?   

# 442
Не съм сигурен, че от два месеца все така изписва, след като преди три дни си разпечатах съвсем нормално бордните карти за отиване и връщане до Неапол.
Може би ако сте нямали закупени места не Ви е разрешило да отпечатате картите....
Може би аз лъжа? 8 юли - до Миконос, 25 юли до Айндховен ми изписа точно това (като от скрийншота на ronicat) в края на чекирането… че това не е бордна карта , а да отида до гишето за чек-ин. И това няма нищо общо с незакупени места. Ден преди полета не могат да те задължат да купиш места. През август може и да не е било така, не знам. Може и за различните държави да е различно! Само да вметна че съм пътувал с Уизеър над 40 пъти и знам как става онлайн чекирането. Да речем, че това лято е по-ненормално…

@ronicat, в колко часа ви е полетът? Въпросният ми полет до Нидерландия беше в 6.30 сутринта, отидох в 4.20 на летището, опашките бяха чак до входната врата, до гишето стигнах чак в 5’40 и като си показах ЕС сертификата плюс попълнената бланка за Нидерландия, която се изисква, ми дадоха бордна карта. Сутрин между 5’40 и 7 излитат всички самолети на Уизеър от София и става струпване на Т1

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 00:50 от diziler

# 443
Нали за Неапол трябва да се отправя към Т1? Към 20:40 ч ми е полетът...

# 444
  • София
WIZZ излитат и кацат на Т1 по принцип. Но най-добре е да провериш по номера на полета в сайта на летището - https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
А за антигенния тест - не е кой знае каква драма. Бъркат ти с клечка в носа и гърлото - голяма работа.Simple Smile

# 445
Много ли е неприятен антигенният тест, че започнаха да ме "плашат" колко е неприятно усещането...? 
Ами то си е лично усещане, но не е нещо особено. Да те боли зъб е много по-гадно

# 446
Вили, благодаря за линка. 🙂
А за антигенния тест- споменаха ми за увредени за цял живот носни прегради, та се замислих дали за същия тест става дума 😆 Иначе не очаквам да е приятно, но без него няма как да летя...

# 447
Зависи кой ти прави антигенния тест. В Пирогов се разплаках от болка, когато ми взимаха проба. Докторът бръкна доста дълбоко в носа ми. Но от 5 теста само този беше гаден. В Рамус и Кандиларов си беше ок.

# 448
  • Sofia
Относно бордните карти- зависи докъде летите и какви са изискванията за влизане в съответната държава. Ако искат някакви допълнителни документи, за да ви допуснат на борда, картите се издават на гишето, иначе си се генерират както преди.

Взимането на проба за ПСР и антигенен тест е абсолютно еднакво… неприятно, но си заслужава жертвата. Чак осакатяващо не е, спокойно.

# 449
  • София
Вече всички самолети в интервала от 20:00ч. до 8:00ч. сутринта кацат на Т2, вкл. и тези на Wizz, защото на Т1 нямат екипи от РЗИ за карантиниране, които да покриват всички смени.
Също така, ако пристигате от Лондон Лутън (LTN), Копенхаген (CPH), Ница (NCE), Бари (BRI) или Ларнака (LCA).

Общи условия

Активация на акаунт