Четвъртокласници 2021/2022

• 34 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Е, все пак трябва тренировка - на формата, на разписването, за концентрация....

# 661
НВО в 4 клас не бива да се превръща в стрес.
В тази връзка да питам в какви училища освен МГ се кандидатства след 4 клас с резултати от НВО?

# 662
В никакви. Поне не само с НВО-то.
Ако сте от София, в 125 СУ има прием на математически паралелки, природни науки и хуманитарни. Последните с изпит по БЕЛ. Математическите с изпит за тяхното си училище.
В 144 СУ има паралелка с рисуване, с пеене, с хореография, но там не знам подробности.

СМГ и НПМГ с четири състезания и формиране на бал.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 21:34 от Soul Free

# 663
  • София
В НГДЕК досега бяла само по матури/диплома. За тази година май готвят изпит.

# 664
И кога ще се готвят точно в къщи, при условие, че от 8 до 17 часа са плътно в училище. Аз и преди съм писала, втора година им промениха програмата и вече няма занималня след обяд. Сутринта единият учител си води заниманията по БЕЛ, ЧО + самоподготовка по предметите + рисуване, + технологии, а след обяд другият води математика + самоподготовка, ЧП, физическо и занимания по интереси. Имат отделно учители само по музика, английски и компютърно моделиране. По този начин не може едни деца да учат до обяд и да си тръгнат, а други да останат на занималня. Всички, плътно, от 8 до 17 часа. Ако не искаме, местим децата в друго училище.

# 665
Физическо, рисуване и музика при нас са с различни преподаватели, няма възможност за кръшкане 😆 Единствено по ТП с госпожата понякога дописват 🤣

Clo, това явно е някаква форма на целодневно обучение, може би и тя е иновативна? Дъщеря ми не ходи на занималня още от трети клас (де факто с оставането вкъщи при първото затваряне 2020, когато бяха втори клас) и ако нямаше такава възможност със сигурност щях да сменя училището 🙄

# 666
  • София
Компютърното моделиране си го имахме и първия срок, и сега си продължава. С друга учителка е, учат се да програмират.Nerd А Проектно моделиране вероятно би било като това, което предположи Soul Free - да правят проекти, презентации, или просто каквото прецени класната им. Надявах се някой да е имал такъв предмет и да сподели точно какво правят по Проектно моделиране.
Физическото и при нас е увеличено и сега ще имат по 4 часа седмично.
За кандидатстване по математика или БЕЛ с отделен изпит/състезание, вече било късно да се започва подготовка. Децата се подготвяли от миналата учебна година, дори и от втори клас. Така ми обясни един учител по МАТ от нашето училище.Sunglasses

# 667
Така е. Задачите на изпита не се изучават в училище. Не, че е късно, но трябва много сериозна подготовка.

# 668
  • Варна
НВО в 4 клас не бива да се превръща в стрес.
В тази връзка да питам в какви училища освен МГ се кандидатства след 4 клас с резултати от НВО?
Мисля, че и в хуманитарна гимназия при нас може след 4ти клас.
В училището на дъщеря ми също има прием след 4ти клас на база на резултатите от НВО. Освобождават се места от децата, които са приети в МГ и за тяхното място има прием.

# 669
  • София
В НГДЕК досега бяла само по матури/диплома. За тази година май готвят изпит.
ОО, така ли! Това е чудесно! По-миналата година имаше техен изпит в НГДЕК. Къде, къде по-справедливо. Проведжа се на място и се свеждат до минимум максималните резултати Simple Smile А тази информация меродавна ли е? На моето дете това е вариант, още повече, че живеем до училището. Но предпочитам матем. училища.

# 670
  • София
Не, метнах го някъде като статия из интернет пространството.

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Klasicheskata-gimnaziia-s … -klas_766218.html

БЕЛ+ЧО въпроси се обмислят за тест.

# 671
  • sofia
Не, метнах го някъде като статия из интернет пространството.

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Klasicheskata-gimnaziia-s … -klas_766218.html

БЕЛ+ЧО въпроси се обмислят за тест.
Редно беше да направят вътрешен изпит. Резултатите от НВО не са критерий за подбор.

# 672
Къде мога да намеря "Знам и мога" областни кръгове от предходни години? Намирам само от 2014 г. и надолу.

# 673
Тестовете за областната олимпиада "Знам и мога" са голяма тайна явно. Така и не открихме от последните години.
Тя олимпиадата днес мина, моето дете сподели, че било в пъти по-трудно, затруднили са го дори математическите задачи, но пък областен кръг е все пак.

# 674
При нас не се проведе общинския кръг, уж го отложиха, после го отмениха изцяло. Много тъпо, понеже е състезание, което включва и други предмети и е хубаво да си размърдат мозъците малко.....

Общи условия

Активация на акаунт