Четвъртокласници 2021/2022

• 34 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • here and now
Моята "блейка" се е класирала за областния кръг на  "Знам и мога".
Има ли от къде да видя резултата, без да се налага контакт с училището?

# 646
  • София
Моята "блейка" се е класирала за областния кръг на  "Знам и мога".
Има ли от къде да видя резултата, без да се налага контакт с училището?
ОО, браво!!! Как пък да е блейка Simple Smile Simple Smile

# 647
Браво на детето! Браво и на училището, че толкова бързо е обявило резултатите. При нас въобще нищо не се знае. Училищният сайт не работи, в Школо централно никакви съобщения не се качват, пък и през ваканцията нищо не очаквам 😆

# 648
  • Отвъд алеята зад шкафа
Браво, чудесно е това. Има ли някъде в нета качено състезанието?

# 649
Браво. При нас не е проведе.

Дали ще се проведе олимпиадата на 12.02, както е планирано? Вече не знам с тези карантини и работи.....

# 650
  • here and now
При нас "Школо" се ползва само за оценки. Всички съобщения се обявяват във фейсбук, където аз съм отказала да влизам.
Госпожата, това го знае много добре и понякога оставам неинформирана, понякога ме информира чрез детето, а когато е особено важно ми се обажда.
Та се чудех дали някъде се публикуват резултатите да ги видя. Явно не.
При нас са се явили 20-на деца, явно затова бързо са се справили с проверката, две са класирани за областния кръг.
Тя не ходи на училище. Последните две седмици съм я оставила вкъщи, заради голямата заболеваемост.
Вчера беше на "Аз и числата" и са ѝ казали госпожите на другите класове и тяхната на занималнята(която тя не посещава тази година), че е класирана.

# 651
  • София
Браво на детето!
При нас няма още резултати.

# 652
Областният кръг не трябваше ли да се проведе днес? И при нас нищо не са казали за резултати от Знам и мога.

# 653
А при нас в края на последния учебен ден стана ясно, че класът се карантинира. Който правил планове за ваканцията, си остава с тях.
Въпреки че подозирам, че който си е решил да ходи някъде, няма да се съобрази...

# 654
  • Варна
Браво, чудесно е това. Има ли някъде в нета качено състезанието?

И аз чакам някой да сподели къде го има качено.

# 655
  • София
Нашият клас също беше в карантина точно преди ваканцията. Всичко ще изтърпим, само да са здрави.Flowers Four Leaf Clover
Имате ли представа какво представлява този предмет - "Комуникация и технологии-Проектно моделиране"?
Децата имаха първи срок "Комуникация и технологии-броя и чертая" и "Комуникация и технологии-пиша и разказвам", което си беше упражнения по МАТ и БЕЛ. Сега се чудим какво ще учат по Проектното моделиране?

# 656
Компютърно моделиране учат в нашето училище. Не е ли същото?

# 657
И при дъщерята е Компютърно моделиране. Ако сте иновативно училище, може за това да са такива странни имената на предметите 😉
На мен друго ми прави впечатление сега като ни дадоха програмата за втория срок: Математика - 4ри часа + 1 ИУЧ
Физическо - 3ри часа + 1 спортни дейности
Не намирам за резонно при толкова обемен материал по математика часовете да са колкото физическото. Вярно, че децата имат нужда от разтоварване, че има проблем с наднорменото тегло на подрастващите, но мисля че подходът трябва да е друг. Особено, че от физическо в класната стая няма никакъв смисъл.

# 658
Както го разбирам, това е някакъв допълнителен, избираем предмет. Звучи ми като да се учат да правят проекти по зададена тема, като напримен на PowerPoint или на картони с рязане и лепене.

При нас физическото беше 2 часа първия срок, сега ще е 3 часа. Нямат никакво време за подготовка за НВО-то. Не знам как ще се подготвят изобщо, освен вкъщи...

# 659
  • Бургас
И при нас физическото са повече часовете, ама те и без това почти никога не го карат, тъй че все тая... Класната трябва да им води тези часове, а тя не е от спортните натури, нито облеклото ѝ е такова, нито нагласата изобщо. В часовете по физическо, музика, рисуване обикновено си правят работни листи по математика/български език или доработват недовършеното в час. И най-честото наказание за целия клас, ако са били по-шумни, е точно без час по физическо или излизане навън в голямото междучасие.
А какво толкова имат да се готвят за НВО-то? Нали е по учебния материал, а не нещо извън изучаваните неща? Ние трябваше да им купуваме едно помагало с примерни такива тестове и като ги дадат за подпис и преглед, не са ми се стрували нещо кой знае какво сложно...

Общи условия

Активация на акаунт