Четвъртокласници 2021/2022

• 34 553
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, двойният хорариум явно обяснява нещата.
Да, моята избягала приятелка от ЧУ е млада, особено тогава. Simple Smile

# 91
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако тръгнем да броим напусналите ДУ учители, също можем да извадим извод, че "учителите бягат от ДУ". Затова е добре да се гледат резултатите на конкретно училище на НВО, поради липса на друг обективен критерий.

# 92
Може би си зависи и от самото училище.
Следя една тема тук за едно частно училище и ми прави впечатление, че родителите на там учещите са доста....хмммм......високомерни. Вероятно не са всички така, но може би ЧУ не е място за всеки.
Явно обаче подготовката е добра по показател на НВО след 4 клас. То са направо само ЧУ и тук таме някое ДУ за цвят....

# 93
  • Отвъд алеята зад шкафа
НВО в 4 клас се различава от НВО 7 клас, в смисъл, че децата успяват да изкарат добри резултати без специална подготовка, все още нямат затруднения с материала. Пробойната в знанията се случва от 5 клас, защото материалът рязко се усложнява, учителите са много, вече нямат персонално отношение към децата и е въпрос на късмет.

Надути, неприятни родители с претенции има и в ДУ, от личен опит говоря.

# 94
  • sofia
Докато квесторите на НВО за 4.клас са от същото училище, а не външни, за мен тази класация не е реална. Камо ли за частните училища, в които випуск е със значително по-малко деца от випуските на общинските училища.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:17 от мирта

# 95
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако квесторите са вътрешни, това обяснява предната позиция на 120 ОУ, която силно ме изненада.

# 96
Да квесторите са вътрешни. Госпожата на щерката бе квестор и по БЕЛ, и по математика на четвъртокласниците в същото училище. Не е като да не знае материала, нали тя го преподава.

# 97
Това като отличниците на Европейското кенгуру от Горна Оряховица. От едно училище 10-ина деца с по 100 точки и още два пъти по толкова с почти пълен резултат.

# 98
  • sofia
Дааа, Европейското кенгуру също е с вътрешни квестори. Тази година КМС и ВМС се организираха от желаещи да участват училища, отново с вътрешни квестори. Да живеят високите резултати. Grinning
Пък "Салабашев" дори беше онлайн. Доста високи резултати имаше на познати деца, които, ако не беше онлайн, нямаше да ги постигнат.

# 99
Дааа, Европейското кенгуру също е с вътрешни квестори. Тази година КМС и ВМС се организираха от желаещи да участват училища, отново с вътрешни квестори. Да живеят високите резултати. Grinning
Пък "Салабашев" дори беше онлайн. Доста високи резултати имаше на познати деца, които, ако не беше онлайн, нямаше да ги постигнат.

На мен принципно ми е все тая за резултатите на другите деца. Но все пак моето беше на 4 място на ЕК, т.е. една стъпка от медал и, ако не бяха "красивите" резултати, сигурно щяха да наградят труда му.

# 100
  • София
Ама Салабшев вече не го взимат МГ, а Кенгуруто - да... Пак добре, че състезанията имат различна тежест. Аз също не съм ОК с вътрешните квестори...

# 101
  • София
ЧУ имат и позитиви. Имат и двоен хорариум по Бел и Мат спрямо държавните. А и доста по-малки випуски. Имат и млади учители.
10 часа математика и 10 часа български език, които при добри преподаватели дават оптимална подготовка и в 7 клас може да се мине без уроци за НВО.

# 102
  • sofia
Колко да е двоен хорариумът по БЕЛ например? В начален етап задължителните часове са 7  седмично. ЧУ 14 часа седмично БЕЛ ли имат? Не ми се вярва.

# 103
  • София
Принципно може и без уроци в 7 клас. Но зависи каква е целта. За топ училищата познавам буквално единици, които са се готвили сами. Това, за да не кажа само едно момче. Всички останали са взимали уроци под някаква форма по един или двата предмета. Голямата ми дъщеря учеше в 107-мо училище и ходи на школа само по БЕЛ. Имаше чудесна учителка в училище и 4 часа седмично БЕЛ, които са крайно недостатъчни. По МАТ се готвеше в училище, общо 11 часа седмично, вкл. училищната школа. Постигна целта на първо желание НПМГ. Така че, много зависи какво целите. Аналогично на разговора за НВО в 4 клас. Тези дето няма да си местят децата хич не се стягат. Тези, които искат конкретни училища, взимащи НВО при класирането, хвърлят допълнителни усилия

# 104
  • София
Принципно съм съгласна. Понякога обаче родителите се презастраховат и записват децата на уроци, без да има реална нужда. Определено има разлика в ефективността, когато един предмет се изучава 10 часа на седмица, а не само 4 при положение,
че се покрива един и същи материал.

Общи условия

Активация на акаунт