Четвъртокласници 2021/2022

• 34 556
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Всъщност няма как да се знае дали се презастраховат, защото нямат база за сравнение в едната и в другата ситуация. Самата аз много силно се съпротивлявах срещу това когато детето ми беше във втори-трети клас. После видях, че например на уроци по математика за МГ в 5 клас те учат не само на задачи, а на тънкости, свързани с формата на съответния изпит. Същото е в 7 клас. На курсовете, освен пропуски, които имат заради малкото часове, научават как да решават тестовете от съответния формат. За съжаление, колкото и да не ни се иска, частното образование е твърдо вкоренено в държавното. Аз не бих рискувала децата ми да не се готвят допълнително на курсове или учител. Нито аз имам капацитета да преподавам БЕЛ и МАТ.

# 106
Обмислям смяна на училището след четвърти клас. Ще се наложи полагане на допълнителни изпити по БЕЛ и математика. Споделят се имена на школи и учители за подготовка. Решила съм да ги спестя на щерката. Осигурила съм ѝ нужните за подготовката помагала и действа пък каквото стане. Малки ми се виждат за стреса на уроците, не е като някаква извънкласна дейност, която те са избрали.

# 107
  • Варна
След сагата около НВОто след 7ми клас на брат й това лято мисля определено да си спестя уроци и школи. Даже съм й казала, че аз ще й помагам с подготовката. Ще купим помагала и ще видим как ще се справим.
Но от 5ти клас, живот и здраве, ще получи същия шанс като брат си - индивидуални уроци и школи до втръсване 😂

# 108
Почнах да заглеждам тетрадките. В четвърти клас по математика, продължават на малки квадратчета или вече да на редове?

# 109
Нашите никога не са били на квадратчета. Само в 1 клас големите....
От втори са на редове по всичко.

# 110
  • ту тук, ту там
rire, най-добре попитай класната, защото навсякъде е различно. Нашите никога не са писали на малки квадратчета. 😊

# 111
Нещо сме я поизоставили темичката.

Май ще трябва да я преименуваме на Четвъртокласници.....

Моят дребен съм го позатегнала да пише по Мат, БЕ, ЧО и ЧП някакви изходни нива за трети клас, че май бая е позабравил. Иначе чете книги, не мога да се оплача....

# 112
  • София
Нека да си почиват децата, сега им се е паднало. После ще залягат пак над учебници и третрадки цяла година. Simple Smile
Аз ще изчакам както всяка година родителската среща и тогава ще купувам каквото ни поискат. Иначе рискувам да вложа пари в ненужни неща.
Моите деца още не са си подредили и разчистили стаята от старите помагала и тетрадки. Скоро това ги очаква да правят.

# 113
То хубаво да изчакам, но ми омръзна листчето с нужните неща да се дава на 15-ти, а на 16-ти всичко да е налично. Един следобед, за кое по-напред, освен всичко останало.
По Човеците преговор няма да е достатъчно, имам чувството, че всичко наново трябва да се научи 😆🤣

# 114
  • София
То хубаво да изчакам, но ми омръзна листчето с нужните неща да се дава на 15-ти, а на 16-ти всичко да е налично. Един следобед, за кое по-напред, освен всичко останало.
По Човеците преговор няма да е достатъчно, имам чувството, че всичко наново трябва да се научи 😆🤣

Има нещо вярно. Материята им е доста трудна. Worried

# 115
  • ту тук, ту там
Изобщо не съм в пред-училищно настроение аз, детето съвсем. Той се потруди за финала на Математика без граници, сега съм го оставила да играе. Е, помрънквам профилактично да чете, но то е за да поддържам парата, не съм настоятелна, а и той като има нещо интересно за четене, не му трябва подканяне.

rire, разбирам те, и аз съм се дразнила, че няма навременна информация, но пък и никога не е било сякаш да поискат на 16-ти всичко налично. Нито съм се юркала да подвързвам непременно и всичко едновременно на 15-ти следобед. 😊

# 116
Нищо излишно не подвързвам. Само учебниците, който подлежат на връщане. Всичко останало - само етикети. Днешните тетрадки са толкова шарени и весели, не ми се скриват.
Иначе си пиша, докато редя куфара за почивка, но като се върнем ще трябва да помисли за малко подготовка.
Не, че има яснота как ще почне учебната година...

# 117
Почнах да заглеждам тетрадките. В четвърти клас по математика, продължават на малки квадратчета или вече да на редове?
Нашите само във втори клас писаха на малки квадратчета, в 3 клас писаха на редове по математика.

# 118
Нищо няма да подвързвам. Учебници не връща, тетрадките се изписват бързо. По математика са на тетрадки голям формат каре още от миналата година.
Бюрото му е Бейрут, два купа като кули, растат нагоре. Още съм дзен, да видим докога.

# 119
  • София
Ние успяхме да изхвърлим всички стари тетрадки и помагала и да освободим място за новите. Сега чакам да намалят тетрадките на Herlitz и  ще заредя за цяла година. Подвързвам само учебниците. Иначе - в момента чете български народни приказки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт