Четвъртокласници 2021/2022

• 35 012
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Дадени ли са насоки до кога се очаква да е тази лудост с тестването?
Докато падне заболяемостта под 500 на 100 000 за съответната община. Тогава се ходи на училище без тест.

# 376
  • София
Ариана, защо да събират паралелки? Класът ще си учи хибридно. Кой е казал, че учителите трябва да преподават от вкъщи? Това, че децата са в ОРЕС изобщо не означава, че учителите не са на работа. Това първо.. второ всичко е до адекватност на ръководствата. В гимназията на дъщеря ми още от миналата година има наредби какво и как се случва при различни епидемични ситуации. В училището на малката няма такова нещо. Когато преди месец съученик на голямата се разболя от ковид и излезе в карантина веднага беше включен в ОРЕС с класа. След това се разболях аз и децата останаха вкъщи. На голямата моментално беше издадена заповед от директора за ОРЕС и беше включена онлайн С КЛАСА. Малката също беше в карантина и това я спаси. Иначе щеше да си дреме седмица у дома и да се информирам в групата какво са взели. Ето за това говоря и стигам до извода, че в някои училища колективите не желаят да се връщат в училище. Виждам в училището на малката някакви тъпи подписки, отворени писма и пр. да се тестват децата у дома. Всичко мног хубаво, ама българско. Щото не можем да се справим с нарушителите на правилата за движение по пътищата ще изменим закона, защото не знаем къде се слага пълен член ще го премахнем. И тази работа е такава. За да не намерят начин децата да се тестват в училище, дай да ги тестваме у дома. Добре, ще ги тестваме, нямам против, но упражнението е напълно безмислено имайки предвид, че масово ще има тестове със слюнка не от децата. Колко фалшиви ваксинационни сертификати обикалят улиците? Ами толкова и ще са фалшивите тестове. Това прави тестването напълно излишно.

Soul Free, 15 деца за онлайн, 11 за присъствено.Така били и в другите класове. Пълно безумие! От това, което виждам и учителите в училището масово водят нещата в тази посока. Бясна съм точно защото избора се предопредели от хора, които и в двата случая щяха да са удовлетворени в желанието си. Всъщност в случая беше важно желанието на учителите, а не на родителите. Аз затова пак питам, как ще осигурят безопасна среда на детето ми по отношение на възрастните в училище.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 10:58 от Vache

# 377
  • София
Мисля си, че ако във вашия клас няма достатъчно желаещи, пък в съседния има около 50%, не пречи да се обединят, за да получи всеки това, от което има нужда.

# 378
Не става Ариана. Всеки клас си е с различна програма, на различен материал са стигнали по предметите. Ще се наложи голяма реорганизация. Никой директор няма да иска, особено както знаем, че всяка Заповед е предпоследна.

# 379
Най-много ме е яд, че накрая децата са най-потърпевши. В метрото няма проблем да се тъпчат, обаче в класната стая не можело....
Защо градините работят досега и са без тестове? С кое са по-различни от училищата?

# 380
  • София
Мисля си, че ако във вашия клас няма достатъчно желаещи, пък в съседния има около 50%, не пречи да се обединят, за да получи всеки това, от което има нужда.
Ама защо да го правят така, нали учителката ни трябва да си е в училище? Идва и преподава хибридно. Как го правят в НПМГ? Хибридно. Затова пак казвам, че всичко се ръководи като акция от педагогическия персонал по места. Това, което казвате го потвърждава. При нас твърдят, че МАСОВО не искат родителите присъствено. Сега.. моето дете и онлайн ще изкласи и далече ще стигне Simple Smile за разлика от някои дето си гонят удобството. Това е благодарение на класната, която преподава читаво и няма особена разлика като начин на преподаване онлайн и присъствено. Да, обаче това дете ще сложи очила в края на учебната година ако продължава така. Освен това социалното общуване изчезва окончателно. Единственият вариант да се върнат в училище е тестването. По цял свят го правят. Някъде не са спирали училищата. Тука какво им пречи?! Който иска си кара онлайн, който иска ходи на училище. Единствено педагозите се чустват ощетени, защото не им се занимава да преподават хибридно и тряба да правят тестове. Сега ще кажете, ама то е трудно хибридно, то е кофти да им правиш тестове. Ами кофти е, ама сме като на война. Думите "обществен дълг" вече нищо не значат. В момента, в който попитаха за доброволци да помагат, на секундата писах, че ще се включа и ще помагам в тестването. На работа съм, при това не хоумофис, но съм готова да дам своя дан както се казва. В тази ситуация всеки е длъжен по някакъв начин да изнесе тежестта, но явно само аз го разбирам така. И затова ме е яд, че съм направила всичко, за да минем по по-лекия път, а се сблъсвам с тъпотии непрекъснато.

П.С. А, искам да допълня, че за получаване на декларациите са дали някакъв тотално измислен мейл в abv Simple Smile Абсолютно несериозно или по-скоро тенденциозно. Единственият официален начин да се комуникира е през Школо или мейла на самото училище. Но не, те направили мейл за декларациите. А сега, колко от тях реално ще се преброят за сводката към МОН. Като я пратих поисках да ми потвърдят, че са получили писмото. Ще видим дали е получено. Ако не получа потвърждение ще я пращам официално, вкл. до МОН Simple Smile))

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 11:02 от Vache

# 381
  • София
И мен за това ме е яд - че съм зависима от чуждата глупост. Допускам, че синът ми пак ще е залепен за екрана, защото е възможно да не съберем 50%.

# 382
При нас декларациите се пускат на мейл,  през Школо или на място в училище в понеделник до обед.
Не съм оптимист, че ще тръгнат на училище.

# 383
Съобщението в Школо за декларацията - съгласие е пуснато в петък в 17.01ч. и е даден срок за подаване в деловодството до понеделник 08.00ч., или на мейла на училището в електронна форма. Имам подозрение, че ако не са подписани с ел. подпис декларациите, няма да ги изброят. Въобще на вътрешен саботаж ми мирише.

# 384
  • София
Оф, ще имаме рд в понеделник 07.50. Подозирам,че ще бъде доста бурна.

# 385
В школо няма нищо при нас. На сайта на училището тоже.
Пусната е в групата във фейса. Аз нямам.
Ще мина в понеделник на място да подпиша.

# 386
На нас ни казаха, че важи подпис и после снимка на декларацията, т.е. не с електронен подпис.

# 387
Оф, ще имаме рд в понеделник 07.50. Подозирам,че ще бъде доста бурна.
Нашата е днес, в 18.30. И аз очаквам да е голяма драма.

# 388
На нас ни казаха, че важи подпис и после снимка на декларацията, т.е. не с електронен подпис.

Подпис на бял лист не давам.
Малоумно е...

По-скопо ще я препиша и подпиша на ръка, и пратя снимка, отколкото хвърчащ подпис.

# 389
Защо на бял лист? Изпринтваш си декларацията, попълваш, подписваш и пращаш.

Общи условия

Активация на акаунт