Четвъртокласници 2021/2022

• 34 982
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Аз не разбирам защо е цялото бързане. Имам дружки педагогически и непедагогически персонал в училище - заповедта на РУО е петък и понеделник занятия ОРЕС заради изборите. За два дена юруш, но това предизборно работи и в двете посоки - про и анти.

# 406
В София не са ли пари? Странно...

Чух се с класната. 50% за не значело, че ще са онлайн. Зависело директора какво ще реши.
Общо взето, не ми стана ясно...докато тръгнат, и идва есенната, после коледната ваканция. Нещо ми се обезсмисля цялото упражнение....

О, да, и изборите..първи тур, втори...съвсем отиде конЯ у рЯката...

# 407
  • Бургас
Много неясни моменти има и цялото упражнение малко ми се струва ненужно, ама все пак и декларация съм подписала и съм се съгласила да съм от помагащите родители, ако се наложи. При нас я пуснаха като файл с указание да я разпечатаме, попълним, подпишем, след което да я снимаме или сканираме и да пратим през Школо или лично на класната. Който не може да я разпечата, ще може да попълни на място при портиера на училището до 11 часа в понеделник. Но колко и какви са нагласите нямам идея. Днес позната ми сподели, че основната причина да не подпише е това че детето не трябва да е яло и пило 30 минути преди теста, пък тя не можела така да го стресира с ранна закуска Close

# 408
Е, няма да изгладнее чак толкова, ако закуси след теста. Нали затова имат голямо междучасие. Ако толкова е гладно, веднага след теста може да хапне бисквитки или кексче например.

Трета учебна година е някакъв хаос и вменяване на вина на децата. Не знам, не съм специалист, но смятам, че това не е добре за психиката им. За зрението, килограмите и социалните умения вече е ясно....

# 409
Аз пък се чудя какви са тези тестове, които реагират на храна и вода.....

# 410
Предполагам, че е заради това да не се "отмие" вируса с храна и вода.Trollface

# 411
Голям скандал стана на срещата на класа - преди нея (по анкетата от миналата семица) бяхме 8 за и 14 против, но сега сме 2 за и 20 против. Никога няма да се върнем присъствено Sad

# 412
  • София
Лошо.

# 413
  • София
Голям скандал стана на срещата на класа - преди нея (по анкетата от миналата семица) бяхме 8 за и 14 против, но сега сме 2 за и 20 против. Никога няма да се върнем присъствено Sad
Ами значи не е тестването само по себе си, а нещо в условията и процедурата (или липсата на такава) настройва хората против.
Аз мисля, че всички сме наясно, че нещата не могат да продължат вечно така! Въпрос на време и търпение и от двете страни...

# 414
Дано скоро да паднат под 500 заразените и да се приключва с тази лудост.....

Явно обаче на някои хора не им изнася да намалеят заразените. Иначе защо ще се затварят само училищата и то изведнъж за всички, а останалите - нищо не е затворено, нито ресторанти, нито големи магазини, нито градините...?!?

Аз мисля, че всички сме наясно, че нещата не могат да продължат вечно така! Въпрос на време и търпение и от двете страни...

Обаче, докато тече това време и търпение, децата все повече стоят затворени вкъщи пред мониторите, да не казвам, че затъпяват все повече и се асоциализират..... Колко точно търпение трябва да се прояви?!?!!! Трета учебна година е загубена почти.... Защо продължава всичко това на гърба на децата?
Знаете ли, че в много фирми, ако има болен служител, той не се обявява или се казва, че не е бил на работа последните дни, за да не карантинират всички? В колко дискотеки и барове се спазват мерки?!? Мога да кажа - почти никъде....
После училищата им виновни.....

# 415
Предполагам, че след изборите ще се променят нещата. 😉

# 416
Само да не е още по-зле.

# 417
📌 МОН отговаря на актуални въпроси, свързани с възстановяването на присъственото обучение за учениците от I до IV клас при задължително тестване два пъти в седмицата.
https://www.mon.bg/bg/news/4470

От заповедта на здравния министър останах с впечатление, че от 500 на 100 00 спират тестването. Тук в отговорите е дадено от 250 на 100 000.

# 418
Нищо и половина са тези отговори, да ме извиняват.

Цитат
Ако директорът не може да осигури за тестването свои служители, медиатори или доброволци – родители, активисти на БЧК или други, занятията продължават да се провеждат онлайн.

Чудно просто.... Прехвърлят топката на учители и родители и казват - Ето, дадохме ви вариант. Щом не можете и не искате - онлайн. Точка!

# 419
МОН за пореден път извива ръце!

Общи условия

Активация на акаунт