Четвъртокласници 2021/2022

• 34 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Предполагам, че след изборите ще се променят нещата. 😉
След кои избори? Тагодишните или след някой от догодина Wink
📌 МОН отговаря на актуални въпроси, свързани с възстановяването на присъственото обучение за учениците от I до IV клас при задължително тестване два пъти в седмицата.
https://www.mon.bg/bg/news/4470

От заповедта на здравния министър останах с впечатление, че от 500 на 100 00 спират тестването. Тук в отговорите е дадено от 250 на 100 000.
Не, при 250 на 100 000 се връщат в училище без тестове.

Направо ми се повръща вече. От тъпотии за закуски (моето дете не закусва у дома, а в училище след 8:30), тъпотии за тестове.

# 421
Ако правилно съм броила преди малко подадените в Школо декларации за класа на щерката минаха 50 %. Остава да видим кога и как ще тръгнат присъствено.

# 422
  • София
Попълних си декларацията, че съм съгласна, изпратих я, сега да видим. Една майка беше писала някакви несвързани неща защо това, защо онова, кой гарантирал, че резултатите са верни /все едно няма потвърждение после с ПСР, което се поема с направление/... Изумена съм, хората явно ги устройва дистанционното. С тестове ще е много по-спокойна и сигурна средата, не разбирам това мрънкане. А ако детето ни позитивира тест, това ще е най-много веднъж в учебната година, няма да е всяка седмица или месец. А и в крайна сметка това нали е и за добро на семейството. Доколкото разбирам, няма да се карантинира цял клас. Наистина не разбирам отрицателните настройки.

# 423
  • Бургас
Напротив, при положителен неинвазивен тест потвърден след това с ПСР след това, се карантинира целия клас. Това изрично се каза в един разговор между Денков и един директор, който ни се изпрати от класната като отговор на част от въпросите ни.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 00:50 от bradata

# 424
  • София
Ако е така, това ми се вижда вече като проблем. Извинявам се, подведох се по информация от други държави, че не карантинират цял клас. Нали идеята на редовните тестове е да се хваща вирусът навреме. Все пак едва ли ще се стигне до момент, в който да се скача от карантина в карантина. Това ще означава вирусът да се разпространява абсолютно безконтролно. В момента е 1 на 100 грубо и математически дори сега е далеч от момент на влизане от една карантина в друга. Една карантина може и да я преживеем психически, но ако стане практика, едва ли. Ще си преосмислим приоритетите. Може да учи онлайн, но поне ще излиза и ще тренира. Но едва ли ще се стигне дотам като разпространение, пак да кажа. А и вероятно в такъв сценарий няма да имаме 50% родителско мнозинство.

# 425
  • София
Доколкото знам PCR и антиген тест вече могат да се правят с направление от личния лекар.
За мен лично цялата идея с тестването в училище е добра, защото в момента по куп най-разнообразни причини просто почти не се тестват деца. Щяло е да излезе детето в карантина - ами да, щом е контактно, то ТРЯБВА да излезе, а не да се движи свободно, разнасяйки вирус. Не схващам къде е проблемът, при положение, че по същество промяна няма.

# 426
При положителен тест се карантинира целия клас, освен ако предните 2 дена детето не е ходило.

Проблемът е, че и двамата родители ще са също 10 дина в карантина и нама да могат да работят.Wink

Не съм убедена, че пср-а ще е с направление от ЛЛ. Дали ще иска да издаде щом детето е без симптоми?
От училище ще се ходи при лл, после в лаборатория ли? И дали ще е веднъж годишно, няма как да знаем...

# 427
...т.е. в понеделник няма да се карантинира класа, ако някое дете е с + тест?

# 428
Така излиза. Ама те вторник май ще ги тестват, или....

# 429
Понеделник и четвъртък

Какви са данните за заболеваемостта на 14-дневна база за София? Има ли спад или се увеличават.....

https://covid19.ncipd.org/ Тук данните са към 31.10. 21, т.е. не са съвсем актуални.

# 430
  • София
На едноседмична има лек спад, на двуседмична още растем, но кривата се закриви към плато.
Не мога да посоча източник, сметнах набързо в ексела на база ежедневни данни и периоди от понеделник до неделя.

# 431
  • София
Ох, родителската мина без скандали, имаме 50% (доста повече са всъщност), доволна съм, ще ходят присъствено.

# 432
Нашата род. среща е довечера. Ще видим как ще мине, но по предварителни данни само 4 деца няма да се върнат.

# 433
  • София
Горе-долу и при нас са толкова.

# 434
Добро утро! Аз даже имам потвърждение от училището, че декларацията е получена. Детето каза, че сутринта госпожата им е казала, че се връщат сряда или четвъртък. Официално още няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт