Четвъртокласници 2021/2022

• 34 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Официално няма, да, чакат още. Най-вероятно щяло да бъде в сряда и вероятно сме щели да се съберем половин час по-рано.

# 436
...т.е. в понеделник няма да се карантинира класа, ако някое дете е с + тест?

Но нали идва в училище и е контактно с класа, докато ги тестват?!? А и после чака някой да дойде да го вземе и да го води за PSR.

# 437
Докато са с маски преди тестването, не ги водят контактни. Иначе ще е абсолютна пародия...

# 438
  • Бургас
...
Не съм убедена, че пср-а ще е с направление от ЛЛ. Дали ще иска да издаде щом детето е без симптоми?
От училище ще се ходи при лл, после в лаборатория ли? И дали ще е веднъж годишно, няма как да знаем...
На база положителния резултат от училищния тест, не би трябвало да може да откаже. Поне на теория...

# 439
Ама нали се сещаш, че трябва едно висене пред ЛЛ от единия родител, докато другият е с детето. Чакане за направление, после чакане за тестване, после чакане за резултати. Изобщо не е измислено добре.

# 440
  • София
Защо да се виси при ЛЛ? Издаването на направление не става ли електронно?

# 441
  • Отвъд алеята зад шкафа
Направлението се издава електронно. ЛК-ри не приемат за преглед хора със съмнения за Ковид, издават електронно направление, диктуват номера по телефона, отиваш в лаборатория и това е.

# 442
  • София
Докато са с маски преди тестването, не ги водят контактни. Иначе ще е абсолютна пародия...
Цялото нещо си е пародия. Като ви чета вече съм убедена, че в нашето квартално училище се е провела цяла акция по казуса с тестовете и ДО-то. Аз не съм получила потвърждение за декларацията си от измисления мейл. Няма и да получа, иначе защо да не се пуска официално през Школо?!
Аз не виждам разлика от преди и сега в действията при дете с Ковид. По принцип досега дете със симптоми се изолира в специална стая, за която миналата година пак врещяха училищните власти. На родителската среща обсъдихме и представиха драматично как родители се тъплят пред училище и чакат резултата от теста на детето си, за да се върнат да си го приберат. Все едно досега чакаха какво ще покаже термометърът на входа, или все едно не си водят сополивите и болни деца умишлено на училище. Освен това аз лично съм убедена, че почти няма да има положителни тестове. И пак продължавам да твърдя, че няма равнопоставеност между родителите за ДО и тези за ПО. Тези, които искат ДО във всички случаи ще получат желаното, докато другите ще бъдем възпрепятствани.

# 443
Направлението се издава електронно. ЛК-ри не приемат за преглед хора със съмнения за Ковид, издават електронно направление, диктуват номера по телефона, отиваш в лаборатория и това е.

Добре, де, така е вероятно. А, ако не можеш да се свържеш с ЛЛ ? Плащаш си PCR теста и това е....

# 444
  • София
Ако не можеш да се свържеш веднага, ще се свържеш след няколко часа, междувременно си седиш вкъщи с детето.

# 445
Да, да, пълна бъркотия и пародия, както вече казах!!!

# 446
А какво става, ако родител откаже да заведе детето на PCR? Никой не може да го задължи, манипулацията става с родителско съгласие. Детето стои карантина на база тест с плюнки, но и класът ли?

# 447
  • София
Кое му е бъркотията и пародията в това отношение точно?
Ако лл е на смяна – звъниш и получаваш направление.
Ако лл не е на смяна – прибирате се, изчакваш, звъниш и получаваш направление.

# 448
Кое му е бъркотията и пародията в това отношение точно?
Ако лл е на смяна – звъниш и получаваш направление.
Ако лл не е на смяна – прибирате се, изчакваш, звъниш и получаваш направление.

Ами, примерно ЛЛ е в почивка и не си вдига телефона. Как точно се свързваш с него за направление? Нямаш право да идеш с детето до кабинета, за да търсиш кой го замества. Ангажираш другия родител за го направи или оставяш детето само, за да идеш ти....
Или просто си плащаш едни 100 лв., както ще направят много родители, понеже са притеснени дали наистина детето им е + за ковид....

ПС: ЛЛ може ли да откаже направление под някакъв предтекст?

# 449
  • София
Ваче, ти защо не искаш ПО, нали го изкарахте скоро? Едит, искаш, отивам за още кафе. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт