Четвъртокласници 2021/2022

• 34 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Това с изчезналата фирма е най-големият бисер, абсурдът на абсурдите. Положението е трагично в държавата, но  ми е чак смешно. Оплакал се Кацаров, изчезнала фирмата, училищата извън София остават без тестове. Това е нещо изключително сериозно и отговорно, трябва да е задействан вече целият държавен механизъм и да дадат информация за решението на проблема, не да се оплакват.

# 511
  • София
Не попълва декларация = не е съгласен = учи асинхронно от вкъщи, което ще рече, че само слуша какво става в класната стая, без да му се споделя на лаптопа материал. Това обясни класната при нас.

При нас няма асинхронно с излъчване, а е по бабешката - както преди пандемията - питаш другите какво сме взели и си учиш сам.

В нашето училище на моите деца в начален курс класовете (втори и четвърти) събраха достатъчно желаещи - може би 80-90 процента и нагоре по груби мои сметки, тестове има, така че днес тръгват присъствено.
Не са поискали помощ от родители, но и не са уточнили например трябва ли да изчакаш да мине тестването или може просто да оставиш детето в училище и в случай на нужда да се връщаш...
Родителска среща не сме имали, само уведомления по Школо и групите на класа.
Просто часовете ще се изместят с 30 минути напред - тестването е обявено от 8 до 8:30, последно ядене и пиене на вода - до 7:30.

# 512
Тестовете се заявяват седмица за седмица при нас. Така ни казаха. Който желае да се включи, дава декларация в четвъртък и му заявяват и за него тест.
Който е вкъщи, носи тетрадките в петък за проверка на живо на класната.

# 513
  • София
Тестовете се заявяват седмица за седмица при нас. Така ни казаха. Който желае да се включи, дава декларация в четвъртък и му заявяват и за него тест.
Който е вкъщи, носи тетрадките в петък за проверка на живо на класната.
Това последното е просто.... с класната в двора на училището ли се виждат?

Maidenly, сериозно е, ама виж на министъра на здравето му е винаги много весело. Излиза по брифингите весел и в настроение. Споко бе! Има тестове за всички! Simple Smile))))
Зелено човече, а за какво им осигури държавата лаптопи, бре. Това си е жив бойкот. Чудя се как не ги е срам някои учители!!! Чух отнякъде, че при хибридното обучение има значение колко са учениците от едната и от другата страна. Ако са повече пред компютърите, учителите трябва да обръщат внимание повече на тях, а ако са в класната стая, тези пред компютрите само гледат и слушат. Обаче ако учителят е свестен няма да се получава така и ще обръща внимание на всички. Е, да по-трудно е, но в крайна сметка това ще мине и ще замине все някога. Като падне заболеваемостта ще се върнат на училище.

Само да ви кажа, че това е пълен парадокс. Вече съм сигурна, че на родители и учители им е удобно онлайн обучението. Само на децата им се ходи на училище, което си е парадокс Simple Smile Simple Smile Но "загрижените" за "нашите деца" изобщо не се интересуват от желанията на децата, от тяхното здраве и необходимот от социални контакти.
Да видим сега след като може да си извадиш удостоверение за антитела колко от нежелаещите децата им да бъдат тествани ще се върнат в училище. Тогава ще стане ясно, че всъщност проблемът е другаде.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 09:28 от Vache

# 514
Само да ви кажа, че това е пълен парадокс. Вече съм сигурна, че на родители и учители им е удобно онлайн обучението. Само на децата им се ходи на училище, което си е парадокс Simple Smile Simple Smile

За учителите мога да си го обясня, ама за родителите....?!?!!!

# 515
  • София
В класа на сина ми само децата и няколко родителя искат да са онлайн. За класната направо имам чувството, че не може да го диша това онлайн обучение.

# 516
Аз не мога да правя такива обобщения..за родители от други градове, за учители...
Тетрадките се оставят долу на портиер, от там класната ще си ги вземе. Това ще е един път седмично...в края на седмицата вероятно. Ще комуникират и по телефон, ще се уточнятнякак. Проблем не виждам.

# 517
  • София
Само да ви кажа, че това е пълен парадокс. Вече съм сигурна, че на родители и учители им е удобно онлайн обучението. Само на децата им се ходи на училище, което си е парадокс Simple Smile Simple Smile

За учителите мога да си го обясня, ама за родителите....?!?!!!
Е, как да не можеш. Работиш си ти хоумофис по пижама, защо ти е да се измъкваш от топлия дом и да биеш път по студа до училище, че после да излизаш да взимаш дете...
Аз си признавам, че ми е по-удобно да тръгвам сутрин с цял час по-късно да работа, после да не бързам за взимане от занималня. Детето супер си се оправя и само. Никога не съм проверявала домашни, и сега не го правя. Абе с две думи колкото се занимавам с 12-токласничката, толкова и с 4-токласничката.
И се радвам безумно, че първата ще приключи тази година с тази история.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 15:03 от Vache

# 518
Е, да, де, ама все си мисля, че родителят се предполага да поставя интересите на детето пред своите и "неудобството" да се води и взема дете от училище.
Казаното от теб е наистина така - ставаме по-късно, не бързаме да тръгнем и т.н., обаче не съм се и замисляла да не го пускам.

# 519
  • София
Защо трябва да затрудняват така родителите да носят все още тетрадки на живо в училище?! После пак някой трябва да отиде да ги вземе. Все пак повечето родители работят и си е някакво неудобство. Пък и нали целта е да ограничаваме контактите все пак. Simple Smile
При нас още от първата пандемия във 2ри клас започнахме да изпращаме на госпожите снимки на домашните или ги качвахме като файл и те си ги проверяват.
А тази чиста доза родителски егоизъм - аз лично изобщо не искам да я коментирам. И на мен ми е по-приятно събота и неделя да се излежавам с кеф на диванчето вместо да шетам и готвя на три деца... Но нали точно затова сме ги създали тези деца, за да се грижим за тях.
За съжаление последиците от тези вредни навици - учене и работа по пижама ще ги гледаме напред във времето...
% от високата ни смъртност се дължи и на мързеливия начин на живот на повечето малки и големи.

# 520
Защо трябва да затрудняват така родителите да носят все още тетрадки на живо в училище?! После пак някой трябва да отиде да ги вземе. Все пак повечето родители работят и си е някакво неудобство. Пък и нали целта е да ограничаваме контактите все пак. Simple Smile
При нас още от първата пандемия във 2ри клас започнахме да изпращаме на госпожите снимки на домашните или ги качвахме като файл и те си ги проверяват.
А тази чиста доза родителски егоизъм - аз лично изобщо не искам да я коментирам. И на мен ми е по-приятно събота и неделя да се излежавам с кеф на диванчето вместо да шетам и готвя на три деца... Но нали точно затова сме ги създали тези деца, за да се грижим за тях.
За съжаление последиците от тези вредни навици - учене и работа по пижама ще ги гледаме напред във времето...
% от високата ни смъртност се дължи и на мързеливия начин на живот на повечето малки и големи.

Сама си си отговорила на въпроса защо.

А и не навсякъде ще е така, просто нашата класна така е преценила.

# 521
  • София
Е, да, де, ама все си мисля, че родителят се предполага да поставя интересите на детето пред своите и "неудобството" да се води и взема дете от училище.
Казаното от теб е наистина така - ставаме по-късно, не бързаме да тръгнем и т.н., обаче не съм се и замисляла да не го пускам.
Ами аз за себе си също не съм се замисляла, но това е обяснението за тези, които не ги пускат. Аз от 13-14 г. нямам събота и неделя. Голямата от 4-5 годишна ходи на различни занимания. Застъпи се с малката. Няма случай, в който която и да е от тях да е отсъствала от извънкласни занимания, защото не ми се е ходело някъде или ще пътуваме. В нашето семейство на 15 септември приключва ходенето насам-натам. Изключенията са малки. И след като съм поставила така нещата за извънкласните дали изобщо ми хрумва да ѝ облекчавам училището?! Но хора всякакви Simple Smile За да не излезе, че ги упреквам или квалифицирам ще кажа, че това, което правят ги характеризира отлично Simple Smile

# 522
  • София
Не мога да си представя да си държа детето вкъщи от мързел. А аз и на ядене не мога да смогна, все нещо мисля за готвене и т.н. Като стои вкъщи лесно се окръгля в тази възраст. А на училище се връща вкъщи с минимум 5000 крачки навъртяни и то до обяд. А в нас нищо. Висенето по домовете е много нездравословно, нищо, че и аз вися, но поне подрастващите да са активни. Не съм го спирала от тренировките, легални са, но и само те не са достатъчни.

# 523
Интересите на детето може да са различни в различните семейства и различните училища. Нито едните искат да ги държат вкъщи от мързел да излязат, нито другите искат да ги пратят в училище от мързел да се занимават с детето, обикновено други неща натежават при избора.

При онлайн обучението детето приключва по-бързо и има повече време за игри, почивка, разходки и т.н., стресът също е по-малко. Зимата се спестява излизането в студ/дъжд/сняг рано сутрин, както и по-голямата част от боледуванията. Минус е, че по-трудно се намират връстници за игра навън. При добра семейна среда и нормални битови условия, единствено предимство на присъственото обучение е по-чест контакт с връстници, който обаче може и да е недостатък -  на тази възраст навлизат в пубертета и 4-5 клас междуличностните отношения в класа могат да са ужасни.

# 524
  • София
Моето мнение е, че при продължително затваряне на децата вкъщи междуличностните отношения стават все по-лоши и трудни.
А тези отношения и поведение на децата зависят от възпитанието им вкъщи. Повечето от нещата зависят от нас като родители. Ако ние сме им дали добра основа ще бъдат и добри хора като порастнат. Simple Smile
Моите деца нямат търпение да са на училище. Да си говорят, смеят, играят, разхождат на живо. Който и колкото да ги дразни с нещо понякога - това е живота. Живота пред екрана ни обрича на самота за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт