Фън Шуй ІІ

• 96 718
  • 996
  •   1
Отговори
# 660
  • Въпрос на гледна точка...
Аууууу газовият ми котлон е на североизток #Crazy Ами сега Thinking?

# 661
  • София
Не е толкова страшно. По принцип годишните и месечните звезди са звезди-гости. Основно влияние оказват звездите от индивидуалната карта на апартамента. Годишните звезди влизат във взаимодействие с основните звезди и в зависимост от това, каква е природата на основните годишните и месечните могат да засилят благотворното им влияние или съответно отрицателното. Въпреки всичко се взимат мерки ако лоша звезда като 5-цата се падне в ключов сектор, като например мястото където е разположена входната врата.

# 662
9-8-5 това са звездите в моята спалня. Метален вятърен чан.........но ако той не звъни? Само когато звъли ли има полза от него?

# 663
  • София
Това, че имаш 5-ца в комбинацията не значи, че непременно трябва да слагаш чан.

# 664
  • Варна.....
Здравейте, чета, чета, ама не мога още да "смеля " цялата информация.
Така че , като се има предвид колко неизчерпаема е материята, ще попитам нещо конкретно- ще правим козметичен ремонт на спалнята, нямам никакви опции за разместване, но (което и ми е въпросът) розово и червено, добра комбинация ли са като цветове за такава стая? Представям си я дори как ще изглежда в тези цветове, но по- напред в темите(тази и предишната) бях чела, че е добре да е в жълто, охра.
А да, и още нещо- къде да чета по- подробно за летящите звезди, че те ми се струват абсолютна мъгла за сега.

# 665
  • София
tais, най-общо казано за спалня са подходящи по-меки тонове, защото тя е с ин енергия. Червеният цвят стимулира физическата активност, а се предполага, че човек иска да почива в спалнята си и да се зарежда със сили. Ако се задълбочим малко може да се каже, че подходящ цвят ще е този, който отговаря на сектора, в който се намира стаята. Примерно ако е югозапад цветовете са жълт, охра, розов. Ако задълбочим още изследванията би могло решението за цвят де е продиктувано то това в какво направление се намира спалнята спрямо триграмата на апартамента и дали трябва да засилим положителната енергия или да неутрализираме отрицателната. И накрая при най-прецизната оценка можем да изберем цвят в зависимост от звездите, които се разполагат в този сектор.
Ако можеше просто така да се каже , че охрата и жълтото са подходящ цвят всички спални щяха да са боядисани така. Предцени до колко можеш да конкретизираш нещата и действай.

# 666
  • Варна.....
Шоши, много ти благодаря, ще опитам да забавя с няколко дни мероприятието,
за да мога да  посъбера още инф. за благоприятните цветове за стаята.
  bouquet 

# 667
      Здравейте на всички.Много ми е приятно да се запознаем.Чета ви отдавна,но едва днес рещих да се регистрирам и да се включа.Темата е страхотна.Аз съм начинаеща и имам много да уча,но се надявам с ваша помощ да се справя.Желая успех на всички търсещи по-добър начин на живот.

# 668
Досега никога не съм се интересувала сериозно от фън шуй . Знам основни принципи , но нищо по задълбочено .
Сега имам време , а и предстои ремонт и обзавеждане и съм решила да се просветя малко в тази насока .
От къде ще ми препоръчате да започна ?
Книги не ми се купуват , може би интернет сайтове с основните неща - примерно разбрах , че трябва да се изчисли лично число - ако не е проблем , може ли някой да ми го изчисли , за да го ползвам за пример и да изчисля на останалите в семейството .
Ще го пратя на лични , на който се заеме .
Отивам да чета темата от началото .  Simple Smile

# 669
  • София
nepukistka, на сайта на Международния форум можеш да прочетеш някои неща и да си направиш изчисленията    http://feng-shui.ru/calculators/ba-zhai/

# 670
  • Варна.....
Шоши, линкът, който си дала, изчислява само според годината на раждане,
не трябваше ли да се смята и с дата и месец?

# 671
nepukistka, на сайта на Международния форум можеш да прочетеш някои неща и да си направиш изчисленията    http://feng-shui.ru/calculators/ba-zhai/

Мерси , но аз съм по английския и френския... руски бъкел не разбирам .  Tired

Ако може малко помощ с превода ...

Школа «Восемь Дворцов» (Бачжай)
Ваше число Гуа — 5
Ваш год рождения — 1981, пол — женский

Вы личность — Западной группы
Благоприятные направления
Шэн-Ци Успех Юго-Запад
Тянь-И Здоровье Северо-Запад
Нянь-Янь Романтика Запад
Фу-Вэй Развитие личности Северо-Восток

Неблагоприятные направления
Хо-Хай Неудача Юг
У-Гуй Иллюзии (Пять призраков) Север
Лю-Ша Враги (Шесть Убийств) Восток
Цзюэ-Мин Полной Потери Юго-Восток

# 672
  • София
tais, дата и месеца се взимат в предвид само ако си родена преди 4-5 февруари, защото китайската нова година не съвпада със западната.
nepukistka, текста се разбира много добре. Първите 4 посоки са твоите благоприятни, а вторите 4 - неблагоприятни, като най-горната е най-добрата , най-долната е най-лошата.

# 673
  • Варна
Отново се обръщам с въпрос към Shoshi.

Прочетох,че за по-добри успехи в учението бюрото на детето трябва да се сложи в СИ сектор на стаята,така че да седи с лице към своята Фу Уей.
Дотук добре...,тъкмо измислих как да разместя и се сетих,че петицата тази година е в СИ ъгъл. Sad
Как мислиш дали не е лоша идея да му премествам мястото за учене точно там?
А пък много му е необходима помощ в ученето,че тая година ни е много важна   Praynig

# 674

В първата тема бяхте написали адрес от руски форум и беше много удобно,защото освен число ГУА ти излизаше и какъв елемент си.Но там никъде не беше упоменато,че ако си роден в началото на годината до 3.02.трябва да напишеш,че си роден предната година Sadи се получи едно малко разминаване.Вие как мислите newsm78 кой е правилния начин,видях че Шоши е написала нов адрес и там наистина дават,че е по китайския календар.Да ви кажа меко казано луднах #Crazyда изчислявам числа и елементи.Станах разногледа hahahaАко някой има адрес където всичко да има и число ГУА и елемент и съвместимост между елементите
ще ви бъда благодарна  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт