Фън Шуй ІІ

• 96 046
  • 996
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Чета, изчислявам, пренареждам и все повече си мисля че едно от най-важните неща е просто да ти е чисто и подредено вкъщи - иначе каква полза от трикраки жаби и звънчета, като си натурил кашони и куфари едно върху друго, събрали кило прах.

# 706
  • София
AlbiK, след като всичко при теб върви както трябва недей да правиш повече корекции.
Дилянка, всеки трябва да поддържа дома си чист и подреден без дори да се занимава с фън шуи, а класическия фън шуи няма нищо общо с трикракраките жаби.

# 707
 welcome С къщата приключих, но сега много ми се иска да направя още няколко неща в задният двор. Решила съм да оформя малка Дзен градинка / с камъни, малко фонтанче и т.н./, но страшно много се колебая за идеалното място. Малко вода /отзад/ не би трябвало да навреди...стига да не е в южният сектор, северният е идеален,но при мен не става...Незнам!? newsm78

# 708
  • София
Вода зад къщата? Южен сектор? - трябва още да почетеш.

# 709
Изглежда, че ти не си прочела добре това което написах! Ако погледнеш добре ще видиш, че много добре знам, че това са ТАБУТА...
Нали за това е голямата ми дилема - нямам напълно подходящо място, а за четенето не се безпокой...от три години само това правя!!!

# 710
  • София
Прочетох, че малко вода отзад не би трябвало да навреди и че смяташ северния сектор за идеален. По принцип водата е добре да е пред дома, а вода на север, огън на юг са много общи положения.

# 711
        За съжаление не мога да сменя офиса,защото го закупихме.Моля,дайте друга идея.

# 712
  • София
Премести стола му на по-подходящо място. Освен това проблемите със здравето му може да потърсиш в дома ви.

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 16:29 от shoshi

# 713
А някой може ли да ми каже как да коригирам спалня срещу входна врата и тоалетна в сектор на децата?

# 714
  • София
А някой може ли да ми каже как да коригирам спалня срещу входна врата ...
Можеш да използваш да отклониш енергията с помощта на цветове, осветление или интересни предмети и да държиш вратата на спалнята затворена.

... тоалетна в сектор на децата?
На запад е триграмата Дуй и ако това е твое лошо направление, няма какво да корегираш.

# 715
Здравейте! Отново имам въпрос. Подарихме преди няколко дни статуетка на Буда на наш скъп приятел. Той веднага я поставил на някаква секция в стаята на децата. Искам да попитам къде в дома е най-добре да се постави такъв символ? Предполагам, че най-подходящото помещение е семейството, но като посока на разположение не знам.

# 716
  • гр.Добрич
Shoshi, какво казва Фън Шуй за нишите? В едната стая ми се образува ниша, в която се каним да сложим аквариума с рибките.

# 717
Здравейте! Отново имам въпрос. Подарихме преди няколко дни статуетка на Буда на наш скъп приятел. Той веднага я поставил на някаква секция в стаята на децата. Искам да попитам къде в дома е най-добре да се постави такъв символ? Предполагам, че най-подходящото помещение е семейството, но като посока на разположение не знам.

Съгласно будистката традиция олтари или други символи на Просветлението (както статуетка на Буда) по-добре да стоят от страна, зависеща от основна смущаваща емоция на човека. Привързаността - от запад, гордостта - юг, завистта - север, гневът - изток. Когато има символ на Просветлението в посока на най-силната си емоция, последната се преобразува в съответната мъдрост по най-бърз начин.

# 718
Благодаря за много бързия отговор
Цитат на: almays
Когато има символ на Просветлението в посока на най-силната си емоция, последната се преобразува в съответната мъдрост по най-бърз начин.
[/quote
Правилно ли разбрах - ако я постави на юг, ще намали гордостта си? Сега видях и че съм объркала нещо по-горе. Искала съм да напиша , че най-подходящото помещение е всекидневната, а съм написала семейството.
Ние също имаме статуетка на Буда вкъщи, значи ли, че ако я ситуирам на изток, ще увелича привързаността в семейството или ако е на изток, ще спомогне за намаляване гнева на членовете на семейството?

# 719
Благодаря за много бързия отговор

Цитат на: almays
Когато има символ на Просветлението в посока на най-силната си емоция, последната се преобразува в съответната мъдрост по най-бърз начин.
Правилно ли разбрах - ако я постави на юг, ще намали гордостта си? Сега видях и че съм объркала нещо по-горе. Искала съм да напиша , че най-подходящото помещение е всекидневната, а съм написала семейството.
Ние също имаме статуетка на Буда вкъщи, значи ли, че ако я ситуирам на изток, ще увелича привързаността в семейството или ако е на изток, ще спомогне за намаляване гнева на членовете на семейството?

Просветлената енергия никога не увеличава объркащи емоции. Само намалява тях. Буда, стоящ от запад, гледащ в помещението от западна страна, така че ние също гледаме на запад, когато гледаме на Буда - помага на преобразование на привързаността в съответната мъдрост.

Общи условия

Активация на акаунт