Фън Шуй ІІ

• 96 739
  • 996
  •   1
Отговори
# 555
  • София
shiva58 - триграма Ген
terra - не разбрах за какви 9 зони говориш.
Годишните звезди не са определящи, те влизат във взаимодействие със звездите на дома ти.
Препоръчвам ти "Стъпка по стъпка" на Елизабет Моран, Джоузев Ю и Валерий Бикташев, "Пълен майсторски курс по фън шуи" на Ева Уонг, Летящите звезди на Стивън Скинър, може и на Лилиан Ту също летящите звезди.

# 556
Ами за квадрата луо шу, наложен върху скицата на дома - нали се разделя на 9 зони.
А сега чувам, че има и звезди на дома. Явно голямо четене ще падне. Аз не искам чак толкова да се задълбочавам, само да се запозная с основните принципи, но ще трябва наистина да го направя както трябва. Споменатите книги има ли ги на български? Ако ги има на английски някъде в нета, също ще ми свърши работа.

# 557
  • София
terra, наистина ще трябва доста да прочетеш. Как така знаеш за лошу, а за звездна карта на дома не знаеш? Това е едно и също.
За книгите - не знам дали ги има на български. Аз ги имам на руски. Потърси в нета, може да ги има на английски.

# 558
Явно аз не можах да разбера. Значи говорим за едно и също. Ето тази схема намерих в нета за тази година http://www.wofs.com/index.php?option=com_content&task=view&a … 384&Itemid=52
наложила съм я върху скицата на апартамента и съм определила кое къде е, както и съм определила нашите гуа числа и кой накъде да спи и да работи. Сега ще определям как да неутрализирам лошите сектори и да активизирам добрите.
Само за числото гуа на апартамента не съм наясно и как това се връзва с останалите неща. Мерси пак.

# 559
terra: Тези годишни звезди имат свое влияние, обаче не толкова силно като звездите на дома.

Можеш да провериш този калкулатор: http://feng-shui.ru/modules.php?name=Calculators&file=calc-FlyingStars

# 560
  • Plovdiv
Понеже съм напълно невежа по отношение на Фенг Шуи искам да попитам специалистите - за спалнята как да разположа легло, огледало и т. н.
Кажи си датата на раждане.
4 ноември 1973 -нямахме интернет явно заради бурите- Rolling Eyes

# 561
  • София
Хубавите ти направления са - запад, североизток, югозапад, северозапад. Разположи леглото си в някоя от тези зони на спалнята с глава ориентирана в някое от тези направления. За огледалото спазвай основните принципи - има ги във повечето книги.

# 562
Almays, тези числа нищо не ми говорят все още. Първо започвам с литературата.
Шоши, мерси за книгите. Едната я намерих на английски в нета, много е подробна, на достъпен език и съдържа доста нова информация. За съжаление установих, че живеем в жилище с триграма Ли, подходяща за хора от източната група, а всички сме от западната Sad

# 563
  • София
За съжаление установих, че живеем в жилище с триграма Ли, подходяща за хора от източната група, а всички сме от западната Sad

Това не е толкова страшно и може да се коригира. Не може да се коригира ако спалнята примерно е в някоя от лошите ви зони.

# 564
Ето един интересен  сайт и форум http://www.wofs.com/. Според него моя дом е в 6 - ти период . Толкова различия newsm78

# 565
  • София
shiva58, да според годината на построяване домът ти е в 6-ти период, но ако прочетеш кога и как се сменя периода на жилището ще стигнеш до друг извод.

# 566
Да се включа и аз пак. Значи по метода на летящите звезди направих схематична карта на дома с осем зони и един център/във форма на кръг/. Моят дом също е от 6-ти период, планинската звезда е 1, а водната звезда е 2. Не съм сигурна в терминологията, превеждам си ги приблизително от английски. Шестицата се води като времева звезда. Сега трябва да анализирам секторите един по един, като взема отношението между елементите им, респективно - вода-земя-метал /за централния сектор/. Тук също не всичко ми е ясно. Гледам ,че е продуктивен цикъл, но са прескочени два елемента. Добре ли е, зле ли е? Трябва ли да се активира нещо, не трябва ли?
Много сложно ми стана. Обаче става ще по-сложно, защото следващата глава е за годишната звезда и нейното отношение към останалите. Всичко се изпълни с числа Rolling Eyes, май ще взема да си почина. Simple Smile Simple Smile

# 567
В книгата пише, че комбинацията между планинска звезда 1 и водна звезда 2 в центъра на дома предполага съпружески конфликти, раздяла, развод и още няколко неприятни неща, нищо хубаво Sad Sad Дали правилно разбирам, че за да се оправят нещата в цикъла вода/1/-земя/2/-метал/6/ трябва да се активират липсващите елементи дърво и огън. А може би и да се подсили някой елемент, защото от друга страна годишната звезда е 2/земя/ newsm78. Т.е. целият цикъл в центъра е вода/1/-земя/2/-метал/6/-земя/2/. Шоши, помагай Praynig.

# 568
  • София
За да бъдат активни звездите трябва да имат поддръжка от околната среда. Звездите в средата на апартамента обикновено няма как да се активират от външните фактори. Зависи в какво помещение се пада центъра на апартамента ти, а също и числото гуа на хората, които го обитават.

# 569
Центърът се пада в коридора, числата са 2,7 и 8.

Общи условия

Активация на акаунт