За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 535
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Копривата когато ми е в повече я суша , стривам и я ползвам като подправка за зеленчукови ястия.

# 211
Хубава е сушената, аз съм вземала направо изсушена и смляна и обичам да я добавям в смес за зеленчуков омлет, много ми харесва.

# 212
смес за зеленчуков омлет
Може в смес за солени палачинки / палачинково руло да сложиш коприва. Аз това упражнение обикновено го правя със спанак и първоначално не се сетих.

# 213
Кажете какво друго да правя с коприва освен каша/супа/панирано? Flowers Herb

Скрит текст:
На мен пък много често ми се пресича течната сметана. Нещо не се разбирам с нея, повече я ползвам за ганаш.Явно не мога да усетя момента, в който да спра да разбивам.
Е това не ми се е случвало никога. Масло се пресича, айда как да е, но сметана въртиш докато се сгъсти и толкоз. При ганаша няма миксер. При загряване ли се разпада или как точно става аварията?

Тая рецепта правя с коприва или лапад най-често, спанакът нещо не го долюбват вкъщи.

# 214
смес за зеленчуков омлет
Може в смес за солени палачинки / палачинково руло да сложиш коприва. Аз това упражнение обикновено го правя със спанак и първоначално не се сетих.
Със сигурност може, просто аз не готвя такива и при мен отива в омлетите Grinning Иначе и в зелена баница също, ако не държиш да е нарязана вътре зеленията де, някои си държат на това.
Навсякъде където се слага спанак, все хубаво става. С всякакви зелении и все ми харесват.

# 215
  • Русе
Скрит текст:
Кажете какво друго да правя с коприва освен каша/супа/панирано? Flowers Herb

[..................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/2.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5487.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8245.html

# 216
смес за зеленчуков омлет
Със сигурност може, просто аз не готвя такива и при мен отива в омлетите Grinning Иначе и в зелена баница също, ако не държиш да е нарязана вътре зеленията де, някои си държат на това.
Навсякъде където се слага спанак, все хубаво става. С всякакви зелении и все ми харесват.
Да, аз на Ефи отговарях, просто се сетих покрай твоя омлет, че правя още нещо, в което може да се сложи коприва. Зависи от количеството, де, у нас имам една шепичка във фризера, която със сигурност не стига ни за яхния, ни за супа, ни за кюфтенца и сигурно ще я употребя за омлет/палачинки Simple Smile

# 217
  • В царството на игрите:)
Вдъхновена от тези триъгълници на Лабрекс

се сетих, че доста отдавна из тези теми срещнах една рецепта за едни мини кубчета като, че ли от пандишпаново или подобно тесто, потопени в какао и кокосови стърготини и имаха странно име. Някой сеща ли се?

# 218
milmich, ламингтъни, мисля, че Бени беше показвала, ако не бъркам.

Да добавя линк, точно на Бени съм виждала рецептата в темите.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 13:25 от labrex

# 219
И аз така ги знам . Но помня и друго име - австралийски сладкиш или нещо такова

# 220
  • В царството на игрите:)

Да добавя линк, точно на Бени съм виждала рецептата в темите.
Точно, благодаря! Мисля, че твоите триъгълничета са подобни или поне н същия принцип Simple Smile

# 221
Здравейте, пак въпрос за пиците, в голяма пицария в нашия град тестото за пиците го овалват в грис. Поне на мен така ми се струва, че е, пшеничен или царевичен се ползва и това някаква класика ли е или просто са решили да импровизират.

# 222
  • София-Младост
За хрупкавост се прави това с гриса.

# 223
  • Sofia
Не мисля, че е класика.
На мен няма ми хареса да ми хрупа грис по пицата. Самото тесто трябва да е хрупкаво.

# 224
За хрупкавост се прави това с гриса.

Какво е царевично или пшенично?

Общи условия

Активация на акаунт