За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 541
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Аз го купувам от ЦБА Коме, който ми е единствен магазин в квартала. Даже ми прави впечатление, че е 7 лв. и нещо, а в други магазини гледам, че е над 8 лв.

# 196
Виждала съм го и в други вериги магазини, но в Метро при нас е най-добре като цена. ЦБА или Фантастико нямаме в Бургас.
Виж в Кауфланд евентуално.

# 197
  • София
Виждала съм го и в други вериги магазини, но в Метро при нас е най-добре като цена. ЦБА или Фантастико нямаме в Бургас.
Виж в Кауфланд евентуално.
Това е едно от най-добрите масла на пазара, само отстъпва от Lurpak, то е на първо място, става въпрос на БГ, но и в Кауфланд Е&V държи цената, същата е.

# 198
А как изглежда пресечено масло?

# 199
  • София
А как изглежда пресечено масло?
След като разбиеш маслото със стайна температура до крем, с миксер,  добяваш, примерно яйца, но те са студени  и маслото става на малки трохи, стои пресечено, но като добавиш и другите продукти това се поправя веднага, така споделят кулинарите, които следя, това не е грешка , а избързване и недочакване за темпериране на продуктите,  аз така го разберам, може и да съм нещо недоразбрала...не знам.

# 200
Един единствен път ми се е пресичало маслото, правих торта Опера по рецепта на Йоли. Точно стана на зрънца, едно се разводни, нищо не го оправи, пробвах 2-3 пъти и все греда. Накрая взех крема от друга рецепта за тази торта и стана без проблем.
Марчева, благодаря за подсказката за Lurpak. Мяркала съм го, но не съм го купувала, сега видях, че го правят Арла, а аз ползвам техни продукти и съм доволна.

# 201
Да разбирам ли че разбивате масло и яйца заедно, а не масло и захар? Flushed

# 202
На мен пък много често ми се пресича течната сметана. Нещо не се разбирам с нея, повече я ползвам за ганаш. Явно не мога да усетя момента, в който да спра да разбивам.

# 203
Кажете какво друго да правя с коприва освен каша/супа/панирано? Flowers Herb

На мен пък много често ми се пресича течната сметана. Нещо не се разбирам с нея, повече я ползвам за ганаш.Явно не мога да усетя момента, в който да спра да разбивам.
Е това не ми се е случвало никога. Масло се пресича, айда как да е, но сметана въртиш докато се сгъсти и толкоз. При ганаша няма миксер. При загряване ли се разпада или как точно става аварията?

# 204
Ползвам я за ганаш, защото в ганаша не се пресича. Ползвам само животинска сметана, а тя лесно се пресича при разбиване.

# 205
Кюфтенца? Аз на друго, освен кюфтенца, не ям коприва.

# 206
  • Sofia
Кюфтенца...
Като с всякакви зелении - според големината на листата - освен изброените - пюре  (което е удчано и за оцветител на всякакви тестени), баница или в плънка за паста - равиоли например,  сармички или чипс - стархотен просто за хрупане или за хрупкава поръска на ястие.

# 207
  • под тепетата
Песто от коприва, но не съм го правила.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%B2%D0%B0
Може да сушиш за чай зимата.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 08:44 от bilqna_69

# 208
Аз пък мислех, че не е хубаво ирландското на Лидл и все гледам да купувам краварката. Иначе вече два пъти купувам едно френско, но не готвя с него. Ще купя и от ирландското щом го хвалите.

въобще не ми харесва това масло /ирландското/, даже имам някакви съмнения, защото е неестествено меко. някой беше обяснявал за млякото и кравите, но нещо не съм убедена.
марчева, така е - след добавяне на другите продукти се оправя, ако случайно си сложил по-студени яйца и се е пресекло. и няма грижи.
за масло - ние ползваме доста и показаните скъпи ни идват скъпи. купуваме често масло по кило италианско от метро, добро е. има и френски не лоши на сносна цена.

# 209
  • Sofia
... за масло - ние ползваме доста и показаните скъпи ни идват скъпи. ...
+1 И у нас така.

Общи условия

Активация на акаунт