За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 408
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • In transit
Няма да е същия вкус. Пробвала съм всякакви комбинации.

# 526
Много ясно, че няма да е същият, но може да даде подобна текстура, за да си направим сладкиш с крем. а Рикота има навсякъде и не е скъпа.

# 527
  • Русе
Скрит текст:
Аз веднъж правих скролирана баница с локум. Стана гадно сладка, хем сиропът беше рядък, даже се поразкашка.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_10.html

Скрит текст:
Имам кутия готови сладки канелони за пълнене. Може ли да ми предложите подходящ крем и след колко време са готови за консумация, че ми се струват доста твърдички.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 19:41 от i_peych

# 528
  • София
Дадоха ми една бяла халва, гръцка, много твърда, дори и с нож не мога да я нарежа, но роботът ще се справи. Дайте ми идея моля за някоя рецепта, в която да я вкарам, не я искат вкъщи да я смучат на бонбони. Дали ще се разтопи и омекне примерно в кекс или като изстине ще е пак толкова твърда? За всякаква рецепта съм отворена.

# 529
  • София
Рикотата с какво успешно може да се замени
С нищо не бих я заменила, защото рикотата си е рикота и точка,  с нашата извара не става!, но това си е само мое мнение и не ангажирам никой друг.

# 530
  • Sofia
В някои неща става и нашенската извара, например в бисквити, бухти... за други си е незаменима Рикотата, да.

# 531
Според мен от извара, смесена с маскарпоне или сметана
Като чета за технологията от интернет ми звучи като кашкавалена извара или нещо от рода.

# 532
По-различна е и много по-вкусно. Доколкото съм те чела, има Лидл около теб, там продават Рикота, не е скъпа - 2-3 лева. Най-добре е да я опиташ, почти сигурна съм, че ще ти хареса, ако не за крем, с малко сол също е вкусна.

# 533
  • Sofia
По-различна е и много по-вкусно. Доколкото съм те чела, има Лидл около теб, там продават Рикота, не е скъпа - 2-3 лева. Най-добре е да я опиташ, почти сигурна съм, че ще ти хареса, ако не за крем, с малко сол също е вкусна.
Мдаа... ама не. Няма я вече.

# 534
Здравейте, все още съм в преписване на стария тефтер и се натъкнах на рецепта за турска баклава, която никога не съм изпробвала. Спомнях си, че я писах по рецепта на жена от бг мама, уж била автентична турска рецепта, но преди поне 10-12 години. Кажете има ли неща за корекция по рецептата или да я преписвам така както съм я написала.
Скрит текст:

Да сложа линк към още една турска баклава - на Ердинч. Има я и във форума, но без снимки, а на Илиана са чудесни. Моите от форума са зачезнали, за съжаление. Но имам чудесен спомен от баклавата. Joy

# 535
  • София
Дадоха ми една бяла халва, гръцка, много твърда, дори и с нож не мога да я нарежа, но роботът ще се справи. Дайте ми идея моля за някоя рецепта, в която да я вкарам, не я искат вкъщи да я смучат на бонбони. Дали ще се разтопи и омекне примерно в кекс или като изстине ще е пак толкова твърда? За всякаква рецепта съм отворена.

Арабски фунийки Ал Макхарат

# 536
Рикота продаваха преди . Даже съм ѝ забравила вкуса . Купувала съм когато имаше .
Рикота даже в италианска седмица не съм виждала в Лидл.

# 537
Имам спомен, че съм купувала, но явно е било отдавна.

# 538
Аз и Качота съм купувала - но вече я няма .

# 539
Аз понеже ходя на 2-3 седмици, някога и по-рядко, някои неща са изчерпани и не мога да следя нищо. Каквото намеря, купувам и това е. Някой път съм си харесвала някои неща, например тостер, но като отида не ги намирам.

Общи условия

Активация на акаунт