За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 363
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Вики,
Скрит текст:
От Кауфланд съм си купувала ето това за равиоли.Ползвам само шаблона като резец за соленки, крекери. До скоро ги гледах комплектите, бяха около 10-15 лв. Имаше (пак на същата фирма) и други комплекти с няколко вида резци като за пица къдрави и др. джиджавки подходящи за целта ти.Не съм си вкъщи и няма как да ги снимам сега кутиите за да те ориентирам.

# 646
За първи път днес купих от пазара листа манголд. Ще си ги приготвя задушени(не днес, де). Питането ми е за дебелите червени дръжки. Пише, че може да се вложат в манджи. Какъв им е вкуса? Манджата оцветява ли се?

# 647
  • In transit
Искам да си взема този шаблон за крекери и евентуално соленки. Мислите ли че мога да го намеря някъде другаде по-евтино или да си го поръчвам от тук. Вие от къде си купувате кухненси джаджи по принцип?
Аз на Тескома нещата си ги купувам от немския или италианския Амазон. Най-добре идват като цена. Показаната от теб незнам  колко струва, но имам подобна с правоъгълни форми няколко размера за 10лв. Сега не мога да ти покажа линк, ако искаш ще пиша по-късно.

# 648
  • Sofia
За първи път днес купих от пазара листа манголд. Ще си ги приготвя задушени(не днес, де). Питането ми е за дебелите червени дръжки. Пише, че може да се вложат в манджи. Какъв им е вкуса? Манджата оцветява ли се?
Пробвай вкуса, не е интензивен и не оцветяват.  Листата са готови за секунди, преди тях сложи дръжките, нарязани.

# 649
Морена, мислех дръжките да ги измия, нарежа на парченца и да ги замразя за супи. Дали е добра идея, или да ги готвя заедно с листата?

# 650
# 651
Дайте идея какво да си направя със зелен боб. Да не е яхния или паниран.

# 652
  • Sofia
Морена, мислех дръжките да ги измия, нарежа на парченца и да ги замразя за супи. Дали е добра идея, или да ги готвя заедно с листата?
Аз не съм замразявала, иначе би могло разбира се. Не е зор да се готвят заедно с листата.

Дайте идея какво да си направя със зелен боб. Да не е яхния или паниран.
Салата, стига да не е с конци.  Simple Smile

# 653
Пресен е, домашен, сутринта набран Joy и ми дадоха цяла чантичка.

# 654
  • Sofia
Супер, бланширай го колкото ти харесва (аз бих оставила да хрупа в някаква степен, нали ще е салата). И докато е горещ  го омеси с дресинга (пресован чесън, оцет и зехтин), да се овкуси добре.  
Аз ползвам много в азиатски ястия. Или за гарнитура към месо.

# 655
Благодаря, Морена Simple Smile всичко ще отиде за салати.

# 656
Благодаря, Морена. Ще пробвам замразени стъбла за супи, а листата за задушаване.

# 657
Моя приятелка от години го отглежда .
Баници и разни там зелници прави с него . В супи . Май и сладкиш беше правила , ако не се лъжа.
Баницата там където е се оцветява като при ревен например
Моля споделете рецепта за баба Гануш

# 658
  • София
Искам да си взема този шаблон за крекери и евентуално соленки. Мислите ли че мога да го намеря някъде другаде по-евтино или да си го поръчвам от тук. Вие от къде си купувате кухненси джаджи по принцип?
Вики, много ми допада този шаблон, и марката е добра , доста джаджи имам закупени от тази марка с добро качество и цената ме урежда, ама няма, изчерпано, жалко щях да купя веднага. Ще се разровя дали някъде другаде не се предлага и ще споделя евенуално, ако намеря.
.................................
Вики, намерих го, има го, оттук - https://www.pazaruvai-lesno.bg/tescoma-delicia-129543.html
По всяка вероятност аз ще го поръчам, харесва ми.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 15:37 от marchеva14

# 659
Благодаря, Морена Simple Smile всичко ще отиде за салати.
И бобена Снежанка си направи

Общи условия

Активация на акаунт