Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 687
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Препоръчвам шугаринг за толкова малко дете, това е захарна епилация, идва от Русия.

За кой град става въпрос, във Варна мога да препоръчам.

# 481
Аз бях на 15, когато почнах с електроепилация (с игла) на мустака, а моята приятелка, която ме заведе беше почнала от 12-13 годишна.
Не знам обаче с атопичния дерматит дали е ОК. Питайте дерматоложката отново.
Аз бих препоръчала най-простия метод - пинсета. Все още имам някакви останали мъхчета и си ги скубя с пинсета, правя го на 3 седмици примерно. Няма зачервяване, пъпки или някаква реакция на кожата.

# 482
  • Русе, у дома
Здравейте, дами, имам 13г госпожица с атопичен дерматит проявен и мустак който вече много иска да махнем. Кой метод бихте препоръчали според вашият опит?
Дерматоложката не позволява нито кола маска, нито епилации, нито депилатоар.
Конец? Като болка на мен ми е Ок, кожата ми реагира в пъти по-малко след такава епилация…
На щерките (17 и 14), козметичката прави стандартна кола, за чувствителна кожа…, при тях кожата реагира със зачервяване, но за ден, използват пудра или крем за след интервенции…

# 483
  • Mediterraneo
Дерматоложката не препоръчва епилации и кола маска. Какво друго остава, освен бръсначката и пинсетата. Всичко останало е "епилация".

# 484
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
И аз бих предложила конец. Предполагам, че негативното мнение за епилация  касае премахване на космите с епилатор или лазер. С конец не ми се струва така агресивно.
Може би и консултация с дерматолог, който да си каже мнението.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 18:28 от pepi:)

# 485
Конец абсолютно.Малко е болезнено , но няма никаква реакция на кожата и отделно растат много бавно.

# 486
А да ги боядисате с руса боя?

# 487
А да ги боядисате с руса боя?

О, това го правих като тийнейджърка. Само ми се подиграваха, че си изрусявам мустаците. Виждат си се, дори и руси 🤢.

# 488
А на някоя от вас да се е случвало да не й растат космите на триъгълника след процедура? При мен остават в едно положение все едни не съм се бръснала 2 дена, след което на десетия ден трябва да ги “стържа” с нокът, за да паднат… за сравнение - на подмишниците си растяха нормално и на десетия ден с лекота си ги “дръпвах” и падаха…

# 489
На брадичката ми са точно така, единични, гледам ги по-тъмни, а като ги извади - чисто бял корен.
Луда работа.

Около бакембардите ме боли доста, а тъй като правим около 30-35 Мин, чудя се дали мога да се намажа с лидокаин (някакъв крем или гел, спомням си че тук преди време се беше коментирало ) дали ще има ефект и ще намали чувствителност?

Някой с мнение по моя въпрос има ли?

# 490
  • Terra incognita
Днес е около 20- ти ден от първата процедура, масажирах се със скраб и опадаха косъмчета. Това "жертви" на лазера ли са, или при търкането съм ги отскубала?

# 491
Е, какво ще е това търкане, че чак да ги оскубеш? Simple Smile Абсурдно ми звучи. Паднали са си, в следствие на лазерната процедура.

# 492
На брадичката ми са точно така, единични, гледам ги по-тъмни, а като ги извади - чисто бял корен.
Луда работа.

Около бакембардите ме боли доста, а тъй като правим около 30-35 Мин, чудя се дали мога да се намажа с лидокаин (някакъв крем или гел, спомням си че тук преди време се беше коментирало ) дали ще има ефект и ще намали чувствителност?

Някой с мнение по моя въпрос има ли?

Нямам опит с лидокаин при епилация, но понеже всяка година си слагам ботокс за хиперхидроза на стълалата, което е ужасно болезнена процедура, първо ми слагат лидокаин, седя така 30-ина мин. и после ме бодат. Ами пак си ме боли, но поне го издържам някакси, от лидокаина е изтръпнало и чувствителността е притъпена. Но сравнявайки болка при убождане на инжекции спрямо каквато и да е епилация, вкл. и на лицето, която съм си правила, мога да кажа, че убождането е в пъти по-неприятно. Тъй че говори с там, който ти прави епилацията да пробвате с лидокаина, само трябва да си сигурна, че не си алергична, но това е най-масовата упойка и ако са ти слагали, когато си била на зъболекар - значи няма да имаш проблем.

# 493
Какво би станало, ако няколко часа след лазерна на интим отида на тренировка? Понеже казват, че в деня на епилация са забранени тренировки, спа, топли душове и тн.

# 494
Ами най-много да ти се повъзпали кожата. Все пак това е някаква микротравма и трябва да се пази от мокрене. При тренировка се предполага, че може да се изпотиш, загрееш, а и все пак ще се наложи да си вземеш душ след това, тъй че не е много добра идея.
То зависи и колко е интензивна тренировката, аз си правя упражнения вкъщи с гирички и ластици, без много натоварване, около 30 мин. на ден, но освен ако не е 35 градуса рядко се потя особено точно от това и никога не съм пропускала, защото съм била на лазер. А и честно казано, не винаги съм спазвала правилото да не се къпя същия ден, но от водата определено не ми е приятно усещането, боцка ми и ме дразни.
Тъй че ти си прецени според това каква точно ти е тренировката.

Общи условия

Активация на акаунт