Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 683
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Какво би станало, ако няколко часа след лазерна на интим отида на тренировка? Понеже казват, че в деня на епилация са забранени тренировки, спа, топли душове и тн.
Според мен, нищо няма да ти стане. Все пак, решението е твое - не искам да те "навивам".

Все пак това е някаква микротравма и трябва да се пази от мокрене.
Точно от мокрене за пръв път чувам, че трябва да се пази третираната зона. Какъв е доводът за това? Всеки път досега съм си вземала душ, като се прибера вкъщи от лазерна сесия.

# 496
На брадичката ми са точно така, единични, гледам ги по-тъмни, а като ги извади - чисто бял корен.
Луда работа.

Около бакембардите ме боли доста, а тъй като правим около 30-35 Мин, чудя се дали мога да се намажа с лидокаин (някакъв крем или гел, спомням си че тук преди време се беше коментирало ) дали ще има ефект и ще намали чувствителност?

Някой с мнение по моя въпрос има ли?
Аз редовно си ползвах лидокаин на интим и не е повлиявало на ефекта от лазера. Абсурд да търпя болката. Но с крема лидокаин трябва да се стои по-надебело и завито за поне 30мин. Не знам на лицето как може да стане. Освен ако на място не се мажеш и чакаш. СЛед което, като почнат да те работят се повдига найлончето малко по малко. Не на веднъж да го махнеш и да се избършеш. Действието му минава бързо. На мен този крем с рецепта ми го изписваха, не знам в БГ дали може да се намери без. ПОне този който действа. Иначе от аптеката съм си купувала без рецепта какви ли не, които уж с лидокаин. Нищо не става от тях. Явно са с минимално действие.

Аз лично съм тренирала след лазер. Нищо не ми е ставало. Правила съм интим и на другия ден на солариум. Пак нищо не ми е ставало Но всеки преценя сам за себе си.

# 497
Аз също се къпя след процедурите. Да кажем 30 мин след процедура докато се прибера вкъщи и т.н...

# 498
Всъщност като се замислих, не са ми казвали точната причина защо не трябва да се мокри 🙄, другият път ще попитам.
Поне моята логика е, че на места там, където е горено с лазер ми остават като малки червени точици, които в последствие понякога образуват корички, би трябвало да е какво при раничките - не е препоръчително да се мокрят, за да не се възпаляват. И понеже не винаги съм го спазвала точно това правило, както споделих, като съм се къпала след процедура, ми пари и ме щипе, точно като при някакво одраскване или изгаряне. Ако се изкъпя на другата сутрин, няма никакъв дискомфорт.
Само при мен ли е така 🧐?

# 499
Явно кожата ти е чувствителна. Аз нито точки, нито дразнене някакво съ,мм имала. Все едно нищо не са ми правили, въпреки че адски ме боли като ме минават.

# 500
Този спрей Лидокаин дали ще действа?

Не знам какво да правя, дразнят ме и космите по врата ме дразнят, бакембардите също, много са руси и много на брой, искам да ги махна ама не знам как ще издържа един по един с електроепилация.
Чудя се дали не опитам с лазер . - Gentle Lase /  Elysion Pro /  Elite iQ by Cynosure как ви се струват за лицето?
Кожата ми е много бяла.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 08:31 от alethea

# 501
Аз нито точки, нито дразнене някакво съ,мм имала.

И аз така. Е, случвало се е да ми се образуват тъмни петънца, като от опърлено, когато са ме горили, ама това са частни случаи, все пак. По принцип, след лазерна епилация не би трябвало да има проблеми с комфорта (хеле пък - с целостта) на третираната кожа. Това не е електроепилация, в края на краищата.

# 502
аз получавам зачервяване, което в рамките на няколко часа изчезва, но веднъж отидох на спа на следващия ден и по краката ми станаха едни синини - от прегряването. Изчезнаха, ама не беше много естетично

# 503
  • Mediterraneo
Никога не са ми казвали да не се мокри след процедура. Има си други изисквания какво не можеш да правиш, но мокренето определено не е сред тях.

# 504
Да споделя мнение от първата си процедура в скин лайн на интим- тотално нищо не усетих, 1-2 много слаби боцкания в началото, като с връх на топлийка, и после тотално нищо- само охлаждащата струя на апарата. Изключително внимателни и любезни са всички от персонала в салона. За сега имам само бледо зачервяване, но никакъв дискомфорт. Казаха ми, че няма проблем за къпане дори веднага, само трябва да е с хладка вода, не много гореща. За момента съм доволна и с много приятни впечатления Simple Smile

# 505
  • Terra incognita
Момичета, днес ми беше втора процедура в зоната на лицето. Обаче нещо съм в чуденка. Този път вместо с бръснач ме подготви с кола маска. Попитах я дали няма да повлияе на ефективността, каза, че няма проблем. Само между процедурите да не ги скубя 🤔

# 506
За пръв път чувам за подобна щуротия, просто няма как да коментирам по друг начин. Flushed

# 507
  • Terra incognita
И аз бях доста шокирана и не знаех как да реагирам и докато се чудех какво се случва, вече ме намаза с кола.
Няколко пъти питах дали е сигурна, каза да.
Сега да очаквам ли, че тази процедура е била съвсем напразна?

# 508
Ами, според мен - да. Но по-стряскащото в случая е, че в действията на козметичката няма абсолютно, ама абсолютно никаква логика. Как ще третира корените не космите, ако тях ги няма?! Самата лазерна епилация почива върху принципа за унищожаване на косъма, посредством пигмента, който се съдържа в него. Няма ли пигмент, няма резултат. Просто недоумявам защо са постъпили така...
Това е нещо аналогично на ситуацията, да отида на фризьор и да искам да ме боядиса в червено, а коафьорът да ми каже, че първо ще ме обръсне нула номер... В смисъл, толкова несвързани са нещата и в твоя случай.

А и ако се абстрахираме от самата лазерна епилация, кола маска на лице не е ли леко противопоказна?

# 509
Твърдо - абсолютно напразна. За да е ефективна, космите трябва да имат корен, то затова се спира с кола маската и скубането изобщо 1 месец преди процедурата. Лазерите действат върху фоликулите на космите, а при положение, че не си имала такива - все едно нищо не са ти правили.
Веднага сменяй козметичката или там който те прави и съвет - насочи се към някой по-голям дерматологичен център, където работят лекари.

Общи условия

Активация на акаунт