Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 682
  • 744
  •   2
Отговори
# 510
  • Terra incognita
И аз знам точно това, което сте написали, вкъщи имам фотоепилатор, който е на същия принцип. Обаче наистина останах без думи, не знам дали ви се е случвало.
Бях хвърлила око и на едно медицинско студио, но там ми предлагат процедури за лице веднъж на 10 дена или 1 седмица, което също е доста странно. Направо не знам какво да кажа. Това са около мен студиата, по- далеч не мога да мръдна поради липса на време и други причини.

# 511
Олеле, ужас и това не. Само ще си дадеш парите без резултат. То си има определени протоколи през колко време се прави на различните части на тялото, за лице не знам с точност, но не по-малко от 30 дни между процедурите. То за 10 дни какво ще порасте, какво ще опада, какво ще се третира наново, просто е безмислено.
Има дерматологични клиники, които работят и през уикенда, там, където аз се правя със сигурност работят.
Виж варианти, които са малко по-далеч от теб, но пък работното им време е по-нестандартно.
Иначе просто ще си даваш парите на вятъра.

# 512
  • Terra incognita
Ами това студио уж е медицинско с лекар, правят и други процедури като ботокс, филъри и тн., аз звънях по тел, не съм сигурна дали жената просто не се обърка.
Ще гледам сега студиа за през уикенда, но направо не съм на себе си, че се върнах отначало, а исках до началото на лятото да съм ок. Писна ми да се крия с маска, защото не мога ги скубя през процедурите.Вече съм склонна да направя няколко процедури до юни и да започна наново есента.
Александритиния лазер ок ли е за лице, там през колко време са процедурите?

# 513
  • Mediterraneo
Леле! Аз бих направила и рекламация.

# 514
  • Terra incognita
Леле! Аз бих направила и рекламация.
И аз искам, но не знам как да подходя. Всеки ден минавам от там и ми е малко неудобно. Мм предложи той да отиде, освен него да пратя.

# 515
Много центрове взимат някой дерматолог да слага филъри, за да се водят клиника...а пък, дори и да си е хубава клиника, може ли да знае човек какви хора взимат там да работят и колко ги обучават. На твое място бих отишла да си искам парите, това с кола маската е просто пълен абсурд Astonished

# 516
А това в кое студио става, не е в България, или?

# 517
  • Mediterraneo
Не е в България, Вики май е в Италия, ако не бъркам. Именно затова бих им вдигнала джангър със сигурност. При нас всеки обект, който работи с клиенти( от банки, през администрация, до ресторанти и козметични центрове) задължително разполагат с т.нар. листи за рекламация, едни специални бланки са. Ако откажат да ми дадат да си попълня, викам полиция. Няма тън- мън.

# 518
Момичета, в събота бях за пръв път на лазерна епилация.
В дерматологична клиника, ако има значение мястото...
Имам един въпрос, защото не съм много запозната.
Казаха ми след 40-50 дена пак да дойда и в този период само да бръсна или депилирам космите(без скубане).
На процедурата ме обръснаха, което беше странно усещане, защото космите са на лице- горна устна и брадичка.
Днес почнаха да ми избиват груби, дебели косми по брадата и това ме притеснява много.
По начало съм от жените, които имат МНОГО груби и дебели косми , а и черни на всичко отгоре и се чудя, така ли ще ми избиват до следващата процедура?
Ако почна да се бръсна, няма ли да заприличам на нищо?
Като си гледам другите места, на които се бръсна, ми аз сутринта се минавам и до вечерта съм яко набола. А това е на лицето!
Пак добре, че сме в пандемия и може да нося маска Grinning

# 519
Привет, препоръките и напътствията, които си получила от студиото, са доста адекватни. Всичко е така, както са ти го обяснили.
Космите не бива да бъдат отстранявани от корен между отделните процедури - даже бих казала, че трябва тотално да забравиш за пинсетата занапред. Аз, като цяло, съм против косми от лицето да изобщо някога да бъдат скубани или епилирани - обяснявала съм защо неведнъж.
Пишеш, че си ходила на процедура съвсем скоро. Третираните косъмчета би трябвало да започнат да опадват в рамките на 10-14 дни след датата на лазерната сесия. Когато периодът на опадването приключи, би следвало зоната да остане гладна, т.е. без никакви косъмчета, в продължение на няколко седмици. Чак след това е нормално да започнеш да забелязваш нов растеж. Така че тези мъхчета, които в момента уж никнат при теб, би трябвало да са умъртвени косъмчета, които скоро ще паднат от само себе си. Това, разбира се, е валидно, само в случай че процедурата е извършена правилно.
Няма защо да се притесняваш - предполага се, че след всяка лазерна сесия, наличното окосмяване в дадената зона ще намалява с определен процент, а освен това - косъмчетата ще стават все по-тънки, фини, рехави и бавно растящи.

В кое студио отиде, ако мога да попитам? С какъв лазер те работиха?

# 520
На мен пък изрично ми казаха зона брадичка и горна устна да не бръсна, а да подстригвам с ножичка. Това ми се вижда по-разумно, защото при бръсненето хващаш и нежния мъх, който после можа се превърне в дебели черни косми.

# 521
  • Terra incognita
За целта си взех дамски тримвр за лице Браун. Обаче ме е страх да го ползвам. Онази там ми каза оо- добре не, че така се стимулирали? Но вече не вярвам

# 522
Бръсненето и подстригването ги слагам в една група. Да, ясно е, че има разлика, но не е голяма. Подрязването е възможно, ако косъмчетата не са крайно много на брой - тогава става лесно и бързо.
Иначе, аз в миналото предпочитах да се мина набързо с бръснача, ако се налага, вместо да се "пощя" с ножичка. Не съм регистрирала удебеляване на мъхчетата.

# 523
В дерматологичен център Lege Artis Стара Загора,има го и в София.(Окончателна лазерна епилация с GentleLase Pro)
Приятелят ми ходи там за оформяне на брада от години и е много доволен.
Мисля, че апаратурата и извършващите манипулациите са на ниво.
И цената хич не беше малка, ако се ориентирам по нея Grinning
Значи, ще чакам да паднат тези косъмчета.
Аз се притесних да не набода след бръсненето.
Иначе ми казаха след 40-50 дена пак.И видима разлика след 8-9 процедури Simple Smile 

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 16:51 от Vervam

# 524
В дерматологичен център Lege Artis Стара Загора,има го и в София.(Окончателна лазерна епилация с GentleLase Pro)
Приятелят ми ходи там за оформяне на брада от години и е много доволен.
Мисля, че апаратурата и извършващите манипулациите са на ниво.
И цената хич не беше малка, ако се ориентирам по нея Grinning
Значи, ще чакам да паднат тези косъмчета.
Аз се притесних да не набода след бръсненето.
Иначе ми казаха след 40-50 дена пак.И видима разлика след 8-9 процедури Simple Smile 
Може и по-рано да видиш ефекта. Аз съм направила 4 процедури и на брадата съм с 10-тина косъма, а като започнах бяха около 70 /направих си труда да ги изброя/. При всички положения обаче трябва да минеш 2-3 процедури, за е видима разликата.

Общи условия

Активация на акаунт