Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 60 596
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Интересно ми е някой друг да се включи, въпреки че имам реален отзив от моя приятелка, която си прави подбедрици там и вече няма нищо, но тя е доста по-не окосмена от мен.

Това е най-често срещаната зависимост. Колкото по-слабо окосмена е една жена по рождение, т.е. генетично, толкова по-лесно се отървава от нежеланото окосмяване. И обратното - имаш ли дебели и "жилави" косми, както и косъмчета, растящи на нетипични за повечето дами места (лице, корем, гръб, рамена, вътрешната част на бедрата и др.), шансовете са, че ще си носиш част от "космената покривка" до края на живота, колкото и усилия да вложиш в унищожаването ѝ.

# 631
  • София
Аз мисля че за лазерната епилация се говореше че са от 5 до 10 години трайност.
На ръцете моите косми също бяха тънки и руси но цяло лято ги бръснах между процедурите в нирвана (защото лятото на ръцете не успявам да не натрупам тен и няма как да ходя на александритен) и сега вече съм с черни и плътни косми, дано по добре се повлияят.

# 632
Бих препоръчала диодните лазери като цяло, мен ме правят с elysion-pro, като аз съм от любопитните, но за моя радост ми се обясниха нещата дости подробно без шашми пробутване на повече процедури и тн. Този тип лазери са супер за цвета кожа за България, в същотш време хваща и светли косми и по-тъмни кожи. Дамите там наистина разбират какво правят.
Искам да отбележа, че проблемът не е в това дали главата на лазера е сменяна скоро или не е понеже, ако лазера е сравнително нов може години наред да се ползва без проблем, като отвреме навреме се прави поддръжка и чистене до колкото разбрах на машината. Броят процедури не се увеличава, защото умишлено пускат малко импулси, и това няма отношение с поддръжките. На поддръжка по протокол на лазера се ходи през 6 и нагоре ако щеш 1-2 години, общо взето когато изникнат косми. Като, отношение има за това дали ще имаш или няма да имаш косми са възраст, фототип, дебелина и тн.
Оставям линк към центъра, който посещавам, намира се до НДК. https://sisesthetics.com/

# 633
Elysion- pro има в много студиа и могат да се намерят много евтини процедури. Аз нямам наблюдения лично върху elysionpro, просто често ми излизат реклами и знам, че има такъв лазер на много,много места.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 19:06 от bonibon_

# 634
Аз имам вече 4 процедури в Дерма акт на цели ръце, като 3-тата беше септември, 4-тата миналата седмица, тоест 6 месеца разлика и имах около 30% активно окосмение, което за мен е чудесен резултат, същото е и с подбедриците, само че там имах около 20% останало окосмение. Този път правихме и бедрата, но там космите са драстично по-светли и ме предупредиха, че може да няма желания резултат, но понеже имаше промоция на цели крака и няма да ме е яд ако горе няма ефект. Аз съм много доволна от Дерма акт за епилацията и предвиждам, че скоро ще приключвам с тези зони.

# 635
Здравейте.
Моля за мнение за лазера в дерма акт, пише че е Elite aesthetic Workstation комбинация от александритен и Nd:Yag

Досега съм ходила във върсус и в нирвана.
Някой ако може да направи сравнение между върсус и дерма акт ще е супер.

Защото вече се убедих че лазерната епилация си е абонамент до живот, та поне бих избрала да ми е по евтина.
Досега имам 16 процедури на интим и ефекта е че като минат 3 месеца си ми излиа окосмяването на около 50%.

Интим съм правила само във върсус с александритен лазер и не нямам хормонални проблеми.
И имам бяла кожа с тъмни косми, уж най добрият вариант.

На подмишници имам 12 и пак си ми излизат и взе да ми писва ⏰

Да, и аз мисля че не пестят импулси или лазерът не е ок.
Конкретно за върсус говоря.
Аз уж трябва да съм в подръжка на всички зони, а си ходя на поддържащи 3-4 пъти в годината за всяка зона.
То и като ги започнах това ми беше интервала.
Очаквах че “поддържаща прицедура” е да ходя веднъж годишно.
За съжаление не е така. Това при мен си е абонамент до живот.
Имам 17 процедури ма пълен интим и сега пре май имам час за 18та 😂 а съм започнала 2019. Това нормално ли е според вас?

За нирвана дори не искам да коментирам.
Имам 5 процедури на ръце с 10% редуциране на растежа...

ами не съм съгласна - във Версус ходя, след 3 процедури на крака с бръснати, дебели косми нямам растеж вече една година. Ако тръгнат, пак ще отида. Брадата я утрепахме до 5 косъма за 8 процедури. Последните 5 вече не реагират и решихме да не ходя и за тях. продължавам със среден успех интим и с голям успех мишници. А аз съм много космат човек. Така че не виждам проблем в начина на работа там

# 636
  • София
Ани вие може и да не сте съгласна, обаче фактите да си факти и ако не вярвате мога да ви представя сйрийншот от приложението my versus където има всичките ми процедури.
Две мои приятелки ходят в същото студио от 4 години и така и не са влезли в режим подръжка.
Чак пък и трите да сме “гнили ябълки” става съмнителни вече.

Аз нищо не печеля за да си измислям.
И както казах дадох над 200 лв за пълни хормонални изследвания.

Не знам къде е проблемът но не е в мен, защото спазвам абсолютно всички инструкции, ходя винаги когато почнат да ми излизат косми, не жля средства, подготвям зоната и съм сериозна.

# 637
Не е задължително да са налице хормонални отклонения, за да не е ефективна лазерната епилация при теб. Достатъчно е да имаш малко по-изявен ген за устойчиво окосмяване, или пък космите ти да са една идея по-светли и фини в основата, и ето ти проблем.
Според мен, огромната вина на българските студиа е, че надъхват клиентите си как след 6 процедури няма да имат никакви останали косми. А това въобще не е вярно, поне не и в по-големия процент случаи.
Писала съм и преди, че в Щатите лазерното обезкосмяване се води "laser hair reduction" и не е одобрено от 'FDA', като метод за перманентно премахване на космите. Защо ли? Simple Smile

# 638
Ани вие може и да не сте съгласна, обаче фактите да си факти и ако не вярвате мога да ви представя сйрийншот от приложението my versus където има всичките ми процедури.
Две мои приятелки ходят в същото студио от 4 години и така и не са влезли в режим подръжка.
Чак пък и трите да сме “гнили ябълки” става съмнителни вече.

Аз нищо не печеля за да си измислям.
И както казах дадох над 200 лв за пълни хормонални изследвания.

Не знам къде е проблемът но не е в мен, защото спазвам абсолютно всички инструкции, ходя винаги когато почнат да ми излизат косми, не жля средства, подготвям зоната и съм сериозна.

аз пък имам инсулинова резистентност(пряко повлияваща окосмяването), проблеми със щитовидната и отклонения в половите хормони и съм жив пример за абсолютен успех на крака(както писах - 3 процедури) и брада.  Два пъти са ме връщали от планирана процедура заради липса на окосмяване. Така че приемам за напълно случайно това, че вие и приятелките ви се оказвате с потребност от повече процедури.

# 639
  • София
Не може да се сравняват крака които са най добре повлияващата се зона с интим или мишници или ръже според мен

# 640
Не може да се сравняват крака които са най добре повлияващата се зона с интим или мишници или ръже според мен

вие само с интим ли имате проблем? На мен правят разширен интим - понеже имах косми и по дупето. И извън бикините също имах здрави и черни косми. След 2 пъти тези извън бельото и на дупето вече не растат, тези по лабиите доста малко са намалели като брой, и не са толкова дебели, но факт, че са доста. Обаче моята кожа там е пигментирана и ми казаха да не очаквам огромен ефект в скоро време. Та искам да кажа, че според мен не може да се заключи, че не работят коректно, нито че дават заблуждаващи очаквания. примерно на дъщеря ми отказаха крака - казаха, че не виждат за удачна инвестиция на толкова пари по време на пубертет поради неясен резултат. Ако се бях тръшнала, можеше и да го направят, ама сами препоръчаха да се въздържим. Аз съм много доволна като изключим цените - май са от най-високите.

# 641
  • София

вие само с интим ли имате проблем? На мен правят разширен интим - понеже имах косми и по дупето. И извън бикините също имах здрави и черни косми. След 2 пъти тези извън бельото и на дупето вече не растат, тези по лабиите доста малко са намалели като брой, и не са толкова дебели, но факт, че са доста. Обаче моята кожа там е пигментирана и ми казаха да не очаквам огромен ефект в скоро време. Та искам да кажа, че според мен не може да се заключи, че не работят коректно, нито че дават заблуждаващи очаквания. примерно на дъщеря ми отказаха крака - казаха, че не виждат за удачна инвестиция на толкова пари по време на пубертет поради неясен резултат. Ако се бях тръшнала, можеше и да го направят, ама сами препоръчаха да се въздържим. Аз съм много доволна като изключим цените - май са от най-високите.

Имам и с интим, и с мишници, и с ръце за съжаление 😩 не знам вече 😖

# 642
Мélisande може да съм пропуснала ако си писала назад, но само във Версус ли се правиш? Аз години ходих във Версус, уж бях доволна и накрая ги хванах как ме работят на ниски стойности, даже без да ме информират и на 10-та процедура интим и мишници ми се върнаха 60% от космите и се ядосах и ги смених, направих още 2 процедури в Дерма акт и приключих с двете зони. Не съм ги правила от 2, почти 3 години вече. Имам започнати ръце и подбедрици пак в Дерма акт и съм много доволна. Не казвам че са топ, по скоро имам съмнения в уменията и намеренията на операторите във Версус, имам и други оплаквания от тях като некорректно отношение и тн, но няма да пиша пак за тези неща.

Мой съвет е да пробваш друго студио и апарат, ако все още не си, за да видиш дали проблема е при теб или в студиото.

# 643
  • София
Мélisande може да съм пропуснала ако си писала назад, но само във Версус ли се правиш? Аз години ходих във Версус, уж бях доволна и накрая ги хванах как ме работят на ниски стойности, даже без да ме информират и на 10-та процедура интим и мишници ми се върнаха 60% от космите и се ядосах и ги смених, направих още 2 процедури в Дерма акт и приключих с двете зони. Не съм ги правила от 2, почти 3 години вече. Имам започнати ръце и подбедрици пак в Дерма акт и съм много доволна. Не казвам че са топ, по скоро имам съмнения в уменията и намеренията на операторите във Версус, имам и други оплаквания от тях като некорректно отношение и тн, но няма да пиша пак за тези неща.

Мой съвет е да пробваш друго студио и апарат, ако все още не си, за да видиш дали проблема е при теб или в студиото.

Да само върсус за интим. За ръце и горна устна съм ходила в нирвана пълна скръб.
Интересува че това в дерма акт че трябва да са наболи космите, само това ме спира. Ако не ми е равномерен раСтежа как се случва?

# 644
В Дерма акт искат да са обръснати космите и да са порастнали 3-4 мм над повърхността на кожата.
На първа процедура съм се бръснала 4-5 дни по-рано, обаче след това самият растеж на космите се забавя, предполагам и при теб, Melisande, ще е така. Бръсна се 10-15 дни по-рано, за да са над кожата, дори и да са малко по-дълги не е фатално. Лошо е, като не са достатъчно дълги, защото не ги виждат.
А за неравномерния растеж не съм се замисляла, то така или иначе смятам, че каквото е активно, като го обръснеш, ще порасне, а ако не се махне този път - ще остане за следващия.
Можеш да направиш една пробна процедура, то ти не си задължена да продължиш, ако не ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт