Имам нужда от съвет, бременна съм!

• 12 506
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
Fi_Fi, при така представената история и ситуация, най-доброто е да направиш аборт и да освободиш този мъж от себе си и детето ти.
Щом за 4години не сте опитали да сте заедно и той си тръгва всяка вечер...дори не знам как е изтърпял това толкова време, освен ако не го устройва и него разбира се.
Ако евентуално решиш да задържиш детето, то със сигурност ще трябва и е най-добре да заживеете заедно. Не сте го аправили за 4години, та как ще го направите набързо?

Точно това си помислих и аз! Тихо и кротко съществуване и срещи цели 4 години...Толерантност към детето, нали. И изведнъж ако реши да роди, какво? Бум! Събиране, заживяване, бременност и започване на реално съжителство, което не се знае  дали ще протича безпроблемно...и в цялата тая красота бременна жена на 37 г., с бушуващи хормони, в последствие ревящо бебе и тинейджър имащ нужда от най-голямото внимание през този период.....Не бих си го причинила, аз поне, незнам, така си го представям...

# 76
  • Paris, France
авторката, прати линк към историята ти на AniGaSt. Това и е профила:

https://m.bg-mamma.com/?action=profile;u=590646

Тя роди от бездетен, като си гледаше двете деца сама след смъртта на съпруга си. Е, и това дете си го гледа сама. Преди гледаше 2, сега 3. Страхотна жена и майка е. Шапка и свалям за упорството и куража. А ти ще можеш ли?

Няма да ти казвам на колко жени са сваляни звезди докато не се окажат в напреднала бременност. После от розите остават само бодлите.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 16:17 от Nevena Virolan

# 77
  • София
Този мъж е направил грешен избор от самото начало, но явно го е устройвало. За него си е. Само не знам друг дали ще прояви подобно разбиране. (А дано, ама надали.)

# 78
  • Варна
Fi_ Fi избора е личен. Но защо раждате от неподходящия, а абортирате от любящия? Вината за проблемите на сина ти са основно на баща му. Ти не можеш да компенсираш бащината опека. Мъжете от рано са самостоятелни и трупат приятелства. Повече трябва да те притеснява страха от живота или риска от лични решения. Не бива да разчита само на теб.

# 79
  • Paris, France
Fi_ Fi избора е личен. Но защо раждате от неподходящия, а абортирате от любящия? Вината за проблемите на сина ти са основно на баща му.

Раждаме от любящия. В един момент се оказва неподходящ. Ако сме могли да видим бъдещето, естествено че нямаше да родим от него.

Едно дете не е края на света и не е трудно да се отгледа. Когато вече имаме едно дете, то е наша отговорност и не можем с лека ръка да раждаме други без да сме се уверили, че ще има достатъчно ресурси и за двете деца.

Никой не може да гарантира, че и този няма да и се види черен след като роди.

# 80
Няма лошо да се посветиш на детето си, но детето си пораства, хваща си пътя и ти оставаш до празното гнездо. Така че не е добра стратегия такова посвещаване, дългосрочно.

Под това да се посветя на детето си, нямах предвид целия ми свят да се върти около нея, да я притискам, досаждам или нещо такова! В никакъв случай. Просто докато има нужда или докато стане на 18 г. и тръгне по пътя си- да бъда изцяло на нейно разположение. Имам като че ли малко вина в себе си ,тъй като през годините все бях обвързана и имам чувството, че можех да отделя повече време и внимание за дъщеря си, отколкото за мъже, които така или иначе вече са минало. Но ...Сега гледам напред! А между другото повече деца неискам точно заради разочарованията, които натрупах от мъже и мисля винаги ако остана някой ден сама с две деца, от двама различни мъже, без доходи или с минимални издръжки....За мен това е много страшно,даже неискам да си го представям. В момента моя приятелка е в такава ситуация, търсим квартира и помагам с каквото мога, но честно немога да си представя да съм на нейно място.

# 81
И аз съм като Коко, би ме било страх, не вярвам на мъж, че ще се грижи...страх би ме било да остана сама с две деца...не вярвам в тия любови, втори бащи, втори бракове...

# 82
Майка ми и най-малката й сестра са с 14 години разлика, приятелката ми и двете й деца са с 18 години разлика.
Не мисля, че тийн на 15 ще забележи особено бебето, че чак да се почувства предаден или изоставен.

# 83
  • USA
Иска да подпишете защото си бременна, идея нямамв коя ГС си, но щом се замисляш за аборт предполага 5-6.
Няма гаранция, чче бременноста ще е ОК, ако случайно пометнеш...няма брак ли....ако го махнеш няма брак ли....малко е тъпа ситуацията.Късмет все пак, каквото и да решиш!

# 84
Та тук събранието е всички дружно да решим или да дадем съвет на авторката за живота (или не) на нероденото и още дете. 🙄
Имах приятелка бразилка. Забременя, а мъжа и настояваше да направи аборт за второто. Тя плачеше, но практически нямаше избор. И ми каза "Знаеш ли майка ми също беше на път да направи аборт с второто. А второто съм аз".

# 85
Момичета, всеки има различна гледна точка. Не смятам, че давам лош пример на сина си, все пак от 4 години съм с един и същ човек. Не сменям мъже и не ходя по срещи. Не съм отчаяна самотна жена, просто срещнах човека и така се случи. Сина ми знае, че правим секс и го правим в негово отсъствие, естествено. И да живеехме заедно пак щеше да е така. А на приятелят ми съм му казала от самото начало как стоят нещата за деца и за заживяване заедно. Не смятам, че едно дете е фактор за една връзка. Аз може да му родя дете и пак да се разделим. Тук става дума за моята отговорност и не чакам някой да ми каже как да постъпя, просто като напишеш историята си и я прочетеш виждаш по-ясно нещата, получаваш съвети и си преценяш. В началото на бременноста съм, ако реша да правя аборт ще е медикаментозен, даже хапчетата са в мен. Сега бях при доктора, даде ми чаша вода и искаше още там да изпия хапчето. Не можах. Имам още малко време и така.

# 86
Ако решиш (дано) да му дадеш живот, ще си спомняш за тези ужасни мисли със сълзи.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 17:33 от _silence_

# 87
Докторът? Айде сега! Искал бил още там...

# 88
Защо пък този доктор ти е давал зор да изпиеш хапчето! Ти не можеш да решиш - той ще ти решава...

# 89
А с мъжа ти сподели ли какво евентуално би направила и той как реагира?

Общи условия

Активация на акаунт