Имам нужда от съвет, бременна съм!

• 12 515
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
Възможно е този мъж не случйно да те е забременил.
Нормално е да се колебаеш ако си на квартира. Постигнала си някаква относителна стабилност и равновесие, но те са е много крехки.
Какво предлага той ? Предлага ли сигурност за теб и твоето  дете плюс бебето? Къде живее, как живее? Къде ще живеете заедно? Ще има ли място за сина ти? Има ли стабилни доходи и жилище? Ще може ли да поеме теб и сина ти докато си в майчинство?

# 181
Просто трябва да си дадеш сметка кого искаш да загубиш.
Как така четири години не се стигна до такъв грандиозен гаф? Много странно. Май му е писнало на гаджето да няма на масата топла манджичка и да се чувства горд татко и си ги е подсигурил.

# 182
Аз също съм разведена, почти на 35г, с партньорът ми планираме бебе, но разликата е, че детето от първия ми брак е на 2г.
Лично аз бих задържала детето.
Обясни на сина си, че ти също имаш право на личен живот, но по деликатен начин, тъй като е в трудна възраст и момче.

# 183
  • София
Тези, които навиват авторката да роди бебето, те ли ще й го гледат?
Фи Фи, усещам, че изобщо не ти се разправя наново с пеленаче. А може и вече да си изпила хапчето... Каквото и да решиш - успех!

# 184
Не, тя ще си го гледа. И виждам е наясно. Само не разбирам като правиш * не до ли наясно, че може да има последствия. Е, последствията или нарушават нечие спокойствие или не. Изборът е личен, всеки си носи кръста. Ако на някой му стиска плува, ако не не. Не виждам драма щом най-важно е чувството/а у авторката, сякаш сама го е сътворила. Егоистично ли, не ли, тя си знае. А като си знае, защо ли мисля, че партньора й нещо не е ... Ок. Така излиза по нейни думи, явно навява на несигурност на различни нива. Все пак и 50 и 37 год. Не са малко, че хем да си се осъзнал, хем нещо да имаш зад себе си, а то.... Просто си разсъждавам...

# 185
  • France
Така е, авторката ще си го гледа. Затова и решението е нейно. Тя си знае най-добре. Ние не познаваме приятеля ù, че да можем да гадаем става ли за съпруг и баща.

# 186
Ние да гледаме детето? Щоо, тя е неспособна да гледа дете? Ми тъй да каже! Nerd
То друга работа. Rolling Eyes
(Млада, здрава жена, с мъж, който и сега й помага. Не може... ок.)

# 187
Аз не разбрах мъжът на 47 ли е?

# 188
Аз не разбрах мъжът на 47 ли е?
Ами написа, че имат 10 год. разлика, ама не уточни. Предолагам, в негова полза.
Иска съвет, а инфото е на час по лъжичка. Не че е длъжна, разбира се, да си казва и майчиното мляко.
Ето, тя е на квартира, се оказа. Той не се знае как и с кого живее.
То и аз като съм си навила на пръста това живеене, но мисля, че има значение.

# 189
Така се случва, че двете ми най-близки приятелки също имат деца от втори брак, с около 15 години по-малки от първото им дете.

Писала съм тук за единия случай, майката планираше аборт, защото голямото й дете я заплаши, че ще се самоубие, ако родяла второ...тъйн глупости. Едвам я разубедихме. Само че се роди бебето и не е имало и следа от проблеми. Обичат се двете деца - много. Смело го казвам, защото са наистина големи вече.

Но когато самата жена не иска дете, нейна си работа е да не ражда. Просто не ми седи добре да се оправдава с голямото си дете, все едно то ще е виновно един ден за решението й. Всеки решава и си поси последствията.

# 190
Фил, не бързай с вазектомията.
Той вероятно сега ще си тръгне от авторката, тъй че няма да му трябва.

# 191
Не съм чела мненията (само малка част), но щом ти не си искала дете, той иска да е с теб и се надява за дете, възможно ли е да е свършвал в теб без да си усетила? С надеждата да забременееш, да те убеди да оставите детето и да подпишеш брак с него, а след това да заживеете като семейство? Ако е така (което е недоказуемо), е подличко, но от друга страна отношенията ви иначе са наред. А може и да не е така, т. е. да не те е оплодил умишлено. Та не знам дали е добре или не да си вкарваш подобни филми в главата. Вземали ли сте адекватни предпазни мерки (не само прекъснат полов акт), въпреки които е станал "гаф" или не? Така или иначе това вече няма значение. Фактите са такива, каквито са. И ако искаш да бъдеш с него, според мен задръж детето. И ще го обичаш (детето), убедена съм. Сигурна съм, че няма да съжаляваш. Да, не е леко, но дори сама би се справила и ще се радваш на децата си. Сигурна съм. Въпреки трудните моменти. А този мъж звучи като обещаващ татко. И ще имаш мечтаното семейство. Синът ти си има живот и не е този, който ще определя изцяло твоя живот. Пък и мисля, че самата ти донякъде го ползваш като параван пред собствената си колебливост. Всъщност е вероятно той да приеме новината по-леко от теб и да се радва за бебето. Но ако толкова не искаш детето, изборът е твой, разбира се. Каквото и да решиш - това си е твоето решение, на което имаш право. За себе си съм против абортите без медицинска причина, но пък винаги съм смятала, че всяка жена е свободна да реши за тялото и живота си. А само след време ще знаеш лично за себе си дали си доволна или не от избора си. Така че си решавай, но имай предвид, че и в двата случая връщане назад няма. Желая успех, възможно най-добър избор и щастие!

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 17:06 от Fortuna Spirit

# 192
  • France
А за никъде не бързам Joy просто споделям.
Майка ми добре ги оправяше такива тийнове, но тя има голям професионален опит с деца.

# 193
  • Paris, France
Фил, не бързай с вазектомията.
Той вероятно сега ще си тръгне от авторката, тъй че няма да му трябва.

Това, че е на 45+ години не означава, че е съвсем безплоден, а че вероятността да оплоди яйцеклетка,  която да произведе качествен ембрион, от който да се роди здраво бебе е значително по-ниска. Вазектомията ще го направи по-приемлив за други бели птици, които вече си имат деца, разбира се.

Той докато е срещнал авторката, на крехките си 43 години, не е създал семейство и деца, на 47-48г ще търси жена в 30те си години. Как? 30-35 годишните моми не щат 40+ годишни и това тук са го писали доста жени, а и мъже са се оплаквали.

Няма да си тръгне от авторката. Мъжете не си тръгват току така, без да са намерили заместничка. В България 35-40 годишните, желаещи деца не искат приходящи в жилищата им 47 годишни дядовци.

Ако толкова искаше и можеше да живее с нея, за 4 години щеше да я е поканил, със сина и, в неговото обзаведено жилище. Bells ringing, червени лампи??????

Всички се хващате за това, че тя писа, че и помагал финансово, но не е писала точна сума. Защо не и е помогнал да си вземе ипотека? И 5000 и 50 лева месечно са помощ и някои Мари подробни чинно споменават факта, като не забелязват, нито споменават цената на избора. Ако вместо да седи с него вечер, жената иде да работи, може би ще изкарва два пъти повече, отколкото като кибичи с него в квартирата си.

Сега има избор да прекарва вечерите с "помощника" или да си намери работа. След раждане на дете този избор няма да го има.

Смаяна съм, че живееща на квартира самотна майка е съветвана да запазва бременност от човек, с когото даже не е живяла. Това при положение, че му е казала, че не иска деца.

# 194
Аз лично, ако бях с дете на 15, не бих родила от 47 годишен. Ако беше голямо цвете, нямаше да седи сам толкоз години.

Общи условия

Активация на акаунт