Висше образование-Диплома

• 1 037
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте !
Искам  да ви попитам ,понеже ще записвам висше образование ,дали след години като кандидатсваш за работа ,гледат в кой университет си го завършил и голям фактор ли е това или въобще не ги интересува работодателите това?

# 1
Разбира се, че има значение. Е, ако почнеш работа в кварталната бакалия едва ли ще е от значение къде и какво си завършила.....

# 2
  • София
Здравейте !
Искам  да ви попитам ,понеже ще записвам висше образование ,дали след години като кандидатсваш за работа ,гледат в кой университет си го завършил и голям фактор ли е това или въобще не ги интересува работодателите това?

Зависи какво ще ти е естеството на работа. Много гледат други пък гледат дали имаш висше образование само и така.

# 3
Според мен повечето гледат какво можеш да работиш и много малко гледат кой университет си завършил..

# 4
  • София
Зависи от специалността и от евентуалната бъдеща работа. За някои специалности има университети, за които се счита, че дават добра подготовка, за други - няма толкова голямо значение.

# 5
Ако работиш по специалността си или нещо свързано, средата е конкурентна и работодателя е от тези, които плащат много, гледа. Защото има избор на кадри. Ако кадрите са кът или заплатите ниски, принципа е "този ми изглежда най-читав да върши работа, него вземам". Та според зависи. Ако можеш да завършиш добър университет, завърши го, защото тенденцията е да трябват все повече среднисти и рано или късно ще мине цедка на слабите университети.

# 6
И аз мисля, че много зависи какво искаш да учиш. Има специалности, при които не мисля, че има значение. Аз съм строителен инженер и мога да кажа, че съм имала интервюта за работа, на които са били готови да ме наемат в момента, в който кажа, че съм завършила УАСГ.

Общи условия

Активация на акаунт