Магията на изтока - тема 65

• 28 591
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Nippon chinbotsu!
Първа реклама днес по TBS.

Кахо Цучимура в друга светлина едва ли ще я видиш. Не мисля, че е актриса, която може да направи нещо интересно.

Онзи ден, докато си гледам бейзболния сериал и се радвам на Нагиса Секимизу, се сетих за Монето.
Нагиса толкова добре би паснала за ролята. В нея има такъв огън, харизма, такава емоция, толкова е завладяваща и много симпатична, пълна с енергия, че обожавам да я гледам. Много добра актриса е На-чан, ама на, няма "късмета" на Кая Кийохара.

# 661
  • BG
След дълга почивка от азиатско, започнах едно японско заглавие Rikokatsu . Главните се ожениха и решиха да се развеждат ощв в първи епизод, сега съм на втори, де. Не знак как ще оцелеят като съпружеска двойка, защото са толкова различни и несъвместими, ще видим.

# 662
  • MJF
Аз го изгледах текущо Рикокацуто  нощен гост. Споко чакат те доста разводи. По едно време племенницата на главната героиня ги брои за яснота, щото оженине /омъжени вече едва ли не нямаше Mr. Green

Шома Уно как е решил да ми се подмаже и то на днешна дата - рожден ден на Майкъл Джаксън. Виж го ти , фъстъка му с фъстък. Дано не изтрият бързо записа ooooh!

Omameda Towako to Sannin no Motootto 8
Още един готин епизод от този сериал.
Скрит текст:
Финално вече се hahaha , на втората инвазия на апартамента на Товако от бившите трима и новия образ паркиран на терасата. Все пак не я оправи таз врата този герой на Одагири, да се сърди на себе си , иначе Товако щеше да се сети за онова твърдение дето каза на щерка си в по-първите епизоди, че ще се ожени за този който поправи аджеба таз врата Mr. Green
Дано за следващия епизод не чакам месец.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 23:31 от Шошулчо

# 663
Ще чакаш. И да искаш, на нея не ѝ пука, за съжаление. За цял месец превежда епизод от 38 минути. HPriest също не ги харесва такива преводачи, но няма какво да се направи.

Браво на И Минхо. Браво. Забил е Йон У. Отричат, разбира се, Минчо си пази "имиджа" на корейски ерген, супер звезда, любимец на нацията, но Диспач са ги издебнали.
Обявили са, че са "само приятели". Ахам, знаем ги тези приятелства, при които приятелката излиза нощем от апартамента на "само приятеля си". Играли са на "Не се сърди, човече", белот и Черен Петър.
Отричат, както правят всички, но скоро пак ще ги издебнат и тогава Минчо ще си каже и сам.
Симпатична ми е Йон У. Миналата година говорих на няколко пъти за нея в темата, защото я гледах в два корейски сериала. Добра е като актриса, има талант, нищо че е бившата айдълка. Този път Минчо е направил добър избор.
Дано няма големи проблеми за нея. След обявяването на новината днес сасенг няма да я оставят на мира.

# 664
Aз им вярвам,че са само приятели Joy Мими и Йон У. Какво могат да са освен приятели? Той е играл Resident Evil Village и го е било страх,а тя му е държала ръката. Успокоявала го е - "Минчо,споко,няма да ходим на меден месец в румънско село,споко.Ще посетим южната им съседка. Тюленово,Калиакра и ще слушаме Тиесто в Слънчев бряг."

Може да не е Tиесто.Може BTS да слушат.

# 665
  • вятърничава
Tuon ,дори и силните мъже имат нужда да се облегнат на нечие приятелско женско рамо Wink

Търсейки инфо (клюки) за новата двойка попаднах на стара публикация И Мин Хо официално се присъедини към актьорския състав на “Pachinko” на Apple TV+ .
Много ме зарадва факта,че снимат сериал по едноименната книга ,която довършвам в момента.Разказва историята на няколко поколения корейци,емигрирали в Япония търсейки по-добър живот,нравите,предразсъдъците,отношението на японците към корейците,доста гадничко,между другото. Интересна ми е,защото всичко това се развива на фона на историческите събития в двете страни,кризи,Втората световна война и след нея,разделението на Корея.
Явно заради ковида и този сериал още не е готов,надявам се да го направят добре, участват корейски,японски и американски актьори,носителката на Оскар актрисата Youn Yuh Jung.
Докато четях книгата все си представях Чонг У Сонг като Хансу Ко ,персонажа на И Мин Хо.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 17:26 от bb6

# 666
  • MJF
hahaha
Tuon, смея се на глас.

Моне 71-75
Е аз се бях подготвила за повече а то ...много бавно и с много мълчание.
Скрит текст:
Ще порасне Мичи, по-точно ще помъдрее, има голям късмет със семейството и близките. Шока явно е бил голям в цунамито и сие. Вече не помня големи дейтали но тя май е била сама в къщи или някъде наблизо и е хукнала към къщи и се е евакуирала с възрастната ѝ баба. Бащата с Моне, дядото в морето зад цунамито а майката Thinking не се сещам за нея .Рос, как бяха обстоятелствата ? Във всеки случай родителите ѝ не един път ни показаха да ѝ казват да не бъде толкова сериозна, да не се пренапряга, малко по-весело, малко по-лежерно. Ей сега като поговоря двете сестри малко ще ѝ поолекне на Мичи, много мълчи и туй ѝ е проблема.
Смях се на глас с таткото и туй гледане до безкрай на записа на Моне, особено като го "жегна" Шинджи за зет Mr. Green . А прези това семейната сцена как тримата гледаха първото излъчване но времето с Моне на екрана.
Същото и в Томе hahaha и как сенсей трябваше да се оправдава че не е привърженик на по-агресивен подход.
Сенсей добре си поприказва и с нашия голям мъдрец Саяка -сан.
Готино включване и от приятелчетата от Сендай- двете момчета там, рапъра и ....
В Токио добре че е Асуми до и с Моне иначе ......ooooh! , че и с Мичи малко се захвана да я осветлява. До тез застинали, пасивни, мълчащи и прочие ... добре че има такъв енергичен и шумен субект Wink Smiley
Шинджи с напълно очаквания действия след визитата на майката на съпругата му. Не е лесно да бъде оправдан такъв човек като него, при условие че дефакто не е сам , има дете дявол да го вземе но .....туй е положението. Има в реалния живот бол такива. Каквото и да им се помага такива са и толкоз. Сина просто да реши какво да прави със себе си и за себе си. А не да "живее на пръсти" след цунамито и загубата на майка си.

# 667
  • вятърничава
Брей,тоя Ковид кви ги свърши!

# 668
Jung Woo Sung е Чонг У Сонг.

Окаери Момоне - епизод 76

Мичи е противна мижитурка. Падението ѝ продължава. Истинска интригантка, никакъв разум. Решила е да провали и връзката на сестра си със Сенсей.
Тая, ако ми падне, бих ѝ ударила един шамар, за да се опомни.
Презирам такива човешки създания. Безхарактерна, нерешителна и търсеща проблема не в себе си, а в другите.

# 669
Брей,тоя Ковид кви ги свърши!
..........................
Joy Joy Joy
Някои фенки не спират да си фантазират, че и клипчета правят Rolling Eyes. Явно имат много свободно време покрай локдауните.

Лятото лека-полека си отива Disappointed.

# 670
  • MJF
Eеее, Рос, аз в защита на тийновете, гледай сега каква роля ме провокираш да взема Wink Smile
Моне
Скрит текст:
По ЕГН двете сестри може да не са вече тийнове но мисловно и житейски са . Не мога да ги определя като по-големи. Та имат още какво да учат за основни неща в живота включетилно и да опознаят себе си . Да приемем че туй нещо с цунамито е нанесло голям удар и на двете в емоционален план, разбираемо предвид възрастта им тогава и кой къде и как е бил. Мичи явно не е свикнала и много да говори, та това с хвърлянето на тоалета даже ме развесели, като дете в детска градина. Но всеки със своята скорост. Важното е че такъв човек има до себе си такова готино семейство и близки та няма лесно да кривне от правия път или да остане неправилно ориентиран. Така да го кажем.
Ей на, на контраст имаме Ryo. От тяхното поколение а .....няма момчето този късмет като двете сестрички. Момче израснало последните години с големи проблеми, големи житейски тежести. Сам дефакто.

# 671
Защитавай я Мичито, но тя не го заслужава.

Скрит текст:
Годините не са извинение, дори в нейния случай би трябвало да е обратното - преживяла е нещо толкова страшно, това калява характер, дава сили да надмогнеш много неща, да осъзнаеш най-важното и най-важните ти в живота, а не да завиждаш на сестра си и да се държиш детински.
От малка завижда на кака си за всичко, но най-много мисля, че ѝ завижда за това, че е проявила смелост и се е махнала от острова.
Много е лесно да я обвинява за това, че не е била на острова по време на земетресението. Да обвини и майката-природа? Е и? Няма здрав разум в това.
Каката виновна, че бабата е предпочела да остане и да загине пометена от приливната вълна. Каката е виновна, че рибарчето е влюбен в нея, нищо че тя изобщо не се интересува от него. Каката е виновна за всичко и затова, че е успяла да се махне.
Мичи, Мичи, глупаво Мичи, поддало се на Тъмната страна.
Не ми харесват такива безхарактерни душички.
Другата безхарактерна душица е Рибарят.
Същият егоист като Мичито, само че го е избило на алкохол.
Съсипал живота на сина си, вместо да се вземе в ръце и да продължи да живее достойно заради него (в името на детето си и за да уважи паметта на жена си, която едва ли би искала да го види така).

Та, разсъждавам си върху това, което виждам в сериала. Тези герои/ образи са близки до реални такива. Това им е силата на японските сериали.

Отрицателни герои в тази история няма, но има двама объркани егоисти, които дано до финал да осъзнаят грешките си и ги поправят.
Сестра срещу сестра не бива. Мамето да се намесва овреме, че както е тръгнало Мичито ще направи и други пакости в яда си.

# 672
  • MJF
Моне
Скрит текст:
Аз най пуфтя от Шинджи. Ей такива хора не разбирам, по - точно не одобрявам. Ясно че не всички сме силни, имаме си свои различни слабости. Но в неговия случай да не може да намериш мотив да се стегнеш.... Както точно казваш Рос , ако не за детето си поне в памет на толкоз възлюбената му съпруга. Не тряба човек да допуска да  бъде опустошен тотално емоционално-волево при условие,  че има потенциало поне два такива мотива. А Шинджи като дете в детската градина на което му отнели куклата, образно казано и така .....5 години от пусто в празно, хем има околни хора които се тормозят за него и се опитват да му помогнат да се съвземе, не е сам дявол да го вземе. Ама не и на годините на Мичи та да му търся оправдания.
Интересно какво тепърва и дали ще ни дадат ретроспективно за Мичи покрай цялата тази работа. Не вярвам да има повече от словесна кавга след "екшъна" с тоалета. Тепърва нека говори. Кака ѝ така и така безмълвно ще я изслуша. Wink Недостиг на живец има и в двете. Ей на Асуми има такъв в изобилие , прелива направо Smiley
Не може да отречем че актрисата за ролята на Мичи е много добре подбрана, гледай какви емоции предизвиква у нас Wink
Аз значи смътно  и неточно помня и съм се объркала. Мислех че баба им е евакуирана а после вторично е починала. Тогава остава Мими да е била на училище / на път за там Thinking мързи ме сега да проверя в коя част на денонощието точно се е случил тоз екшън.

# 673
Ясно помня сцената - Мичи и бабата вкъщи, други няма. Стана земетресението и Мичи я умоляваше (плачейки) да бягат, да се спасят, защото идва вълната, но бабата отказа. Тя седна на двора пред къщата и чакаше края.
Друго не помня от първите епизоди свързани с бабата. После сцените с Мичи при евакуираните и вече появата на Моне и бащата, които в този ден са били в града, а не на острова.
Земетресението беше в 14:46 ч. японско време. Посред бял ден.

# 674
  • MJF
Олеле, това съм го пропуснала да си го "отбележа" за Мичи.
Скрит текст:
Е в такъв случай нещата за нея са дълбоки. Бабата аз не бих я одобрила/ разбрала при условие че е сама с малката внучка. Поне заради нея "да се помръдне". Въобще действия от възрастни мислещи за себе си а не за децата преливат явно.
На ти в резултат деца с проблеми. Tired
Значи 14:46. Ако има нещо добро в цялата тази работа пак поне не е било тъмно, дълбоко спящи. Преобладаващата част хора събудени, активни, с шанс за някакво действие някои.

Общи условия

Активация на акаунт