Ливански сериали

• 13 340
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Ако задържат оригинала на сериала 1001 нощ значи ливанската версия изглежда ще е обещаваща.

# 16
Ето и самия сюжет:

Животът на талантливата архитектка Сара (Разане Джамал) е белязан от непреодолимата загуба на съпруга ѝ, който загива млад в автомобилна катастрофа. След смъртта му тя отглежда сама невръстния им син Ибрахим, който е диагностициран с левкемия и се нуждае от спешно скъпоструващо лечение със стволови клетки, за което са необходими 250 хиляди долара. Сара прави всичко възможно, за да осигури непосилната за нея сума, но усилията ѝ не се увенчават с успех – банката не ѝ отпуска заем, а бащата на починалия ѝ съпруг отказва да поеме разходите по лечението, тъй като я обвинява за смъртта на сина си.

Единствената надежда за Сара се оказва новият ѝ работодател – Зейн (Басел Хаят) – суров, влиятелен и емоционално дистанциран мъж, който е загубил вяра в жените. Тя се обръща към него с молба да ѝ заеме сумата, без да му разкрива, че парите са нужни за лечението на сина ѝ. Провокиран от предубежденията си към нежния пол, Зейн отправя дръзко предложение, което може да спаси живота на Ибрахим, но и да промени този на Сара завинаги. Бизнесменът се съгласява да предостави исканата сума, но при едно условие – тя да прекара една нощ с него…

Разкъсвана между безусловната си майчина любов и моралните си принципи, Сара е изправена пред най-трудното решение в живота си. Но това, което започва като сделка, белязана от арогантност, отчаяние и унижение, се превръща в сложна емоционална връзка, в която тайните от миналото поставят под въпрос бъдещето на Сара и Зейн. В свят, където всичко има цена, те ще трябва да открият, че истинската стойност на доверието и човечността не се измерва в пари.

Актьорите:

В ролята на Зейн зрителите на bTV ще видят известния сирийски актьор Басел Хаят. Популярен в цялата арабска телевизионна индустрия, той впечатлява с умението си да изгражда дълбоки и противоречиви персонажи, какъвто е и героят му в „1001 нощ“. В личен план 47-годишният Басел е семеен – женен е за журналистката Нахад Зейдан и е баща на две деца. Въпреки трудното си детство и ранната загуба на баща си, актьорът не спира да преследва мечтите си, а днес е считан за една от най-влиятелните фигури на арабската културна сцена. През 2023 г. той става първият посланик на модния гигант Bulgari в Близкия изток.

Негова екранна партньорка е Разане Джамал – британско-ливанска актриса и писателка, която добива широка популярност в арабския свят с ролята си на Сара в „1001 нощ“. Родена и израснала в Бейрут, тя започва кариерата си още на 15-годишна възраст с участия в телевизионни реклами. През 2025 г. Разане прави и литературния си дебют с детската книга „Лулу и Блу“.

И малко снимки на главните герои:

# 17
Преместиха часа на "1001 нощ" преди да е тръгнал, да знаете. От 13.20 ч. ще се излъчва.  И с испански тих дублаж, озвучен отгоре на български. Превеждан от испански Wink

# 18
Сериите на "1001 нощ" се качват тук:
https://btvplus.bg/produkt/seriali/67296/1001-nosht

Направи ли ви впечатление, че са с испански дублаж? Чува се под българския.

# 19
Сериите на "1001 нощ" се качват тук:
https://btvplus.bg/produkt/seriali/67296/1001-nosht

Направи ли ви впечатление, че са с испански дублаж? Чува се под българския.
Meрси за линка , за сега го гледам с опцията връщане на Близу , като гледам май не го повтарят . Много ми хареса актрисата , но главният актьор не - с тези мустачки само един фес му липсва и ще заприлича на заптие от филмите за турско робство .
Аз също чух испанската реч , но някъде бях прочела ,че идва дублиран на испански у нас . Както и да е , досега е почти идентичен с турския ( навремето сериала направи бум в България , тогава се учехме да гледаме дизита , аз много го харесвах , особено сезон 1 ) .

# 20
Започнах да го гледам, жената е много красива. Обаче интересно какви са тези богаташи в Ливан, и как дават всички супер модерно облечени и живеещи не сред руини, а в нормален град/държава. В Ливан ли се развива действието и там ли е снимано?

# 21
Аз съм ходил в Ливан и никъде не видях руини. Нито в Бейрут, нито в Баалбек, където конкретно бях. Жените са си с къси поли по улиците и ходят с полуголи крака и на токчета.  Доста по-различно от съседните Сирия и Йордания.  Това прави впечатление на всеки, който отиде в Ливан.  Френското влияние е навсякъде.
На пристанището има 2 хотела, останали продупчени като швейцарско сирене от поредната израелска интифада, нали "добрите" израелци трябва да си оставят следите навсякъде и да сеят разрушения и смърт до всичко, до което се докоснат. Та и съвсем умишлено тези 2 хотела не са докоснати. Стоят си тъмни нощем сред останалите светещи сгради.  Имам снимки на всичко това в лаптопа. Градът се възстановява бързо след всяко нападение и земетресение.

Колкото до сериала, вижда се, че повече от половината екип е турски. Режисьорите са турци, сценаристите, авторът на музиката ... реално си е сниман турски екип с арабски актьори. MBC е най-гледаната телевизия в арабския свят.

тогава се учехме да гледаме дизита , аз много го харесвах , особено сезон 1 ) .
Е, аз ги гледам и отпреди това. И сериите бяха по-кратки и някакси се ядваше.

# 22
Не съм била там, имам само колежка бежанка оттам. И тя ми е показвала снимки и разказвала. Последно бях чела, че икономиката криза кара повечето християни да напускат страната.
Всъщност гражданската война е пердизвика предизвикана от ооп и палестински бойци, които преди това са изгонени от Йордания. И това срива Ливан, въпреки че след колонизаторите са били най-добре развиващата се държава в региона.

# 23
На Бейрут са казвали Източния Париж , през последните десетилетия пак възвърна блясъка си , но Израел пак започна да бомбандира Ливан ...
Някъде четох ,че в Ливан християните са били повече преди 50 - 100 години , но по-високата раждаемост на мюсюлманите е оказала влияние и сега е обратното . Но съм забелязала ,че даже християните са с мюсюлмански имена . Няма значение , хората са добри или лоши , в 21 век не трябва да се делим по религия ( но а съжаление това е даже и държавна политика на много страни ) . Попаднаха ми кадри от сватбата на сина а дизайнера Ели Сааб , беше в църква - изненадах се . Ели ми звучи еврейско , Сааб - арабско -мюсюлманско .
''Сара '' е 1/2 англичанка , явно от там идват евро чертите и сините очи . Не говоря за светлата кожа , защото в Ливан ( Сирия , Йордания ) болшинството са с бяла кожа .
За сега вечер се забавлявам с епизода , само да беше малко по-дълъг .

# 24
Ливан е прекрасен. И понеже сухопътно влязох и излязох от него (тоест от сирийска територия), разликата е огромна. Влизаш от  ориент в една модерна страна,  гъстонаселена и планинска. В Бейрут много хора ходят с лифт на работа, защото е целият в хълмове и има лифтове от горните квартали към центъра. Крайбрежната улица е много хубава, в центъра е чисто, подредено, църкви и джамии има навсякъде, да.  Съотношението християни-мюсюлмани тях не ги притеснява, защото никой от тамошните не се вълнува и не мрази другия.  Мюсюлманите по дефолт не харесват евреи, а не християни (като изключим радикалните откачалки). Иначе табелите на улиците са на френски повечето.
Там по начало е по-висок стандарт и едни и същи стоки са в пъти по-скъпи от същите в Сирия.  Отделно сирийци и ливанци не се харесват, това ми го е казвал отдавна и един френд дюнерджия, а и фризьора ми, който е от Хомс. Имат си някакви техни си дразги.

В сериала виждам само някакви вътрешни снимки и не мога да преценя къде е сниман. Мол, офис сгради, домове... Най-много да дадат как някой слиза от колата и влиза в офис сграда и това са "външните снимки" Grinning

Като цяло, сериалът ще е по-стегнат, защото е пак 89 серии (турският оригинал е 90), но е 45 мин. на епизод. Binbir gece беше 70-80 мин. Така че... се надявам да няма локуми.

# 25
В групата на Онур Туна и партньори  ( сега и Далечен град сме добавили - ГГ му беше партньорка в Доктор Чудо ) имахме една виртуална приятелка Танита ( тя вече не пише , липсва ни ! ) много ни разказваше за Бейрут , където е живяла години , а после ходеше от време на време ;даже съпругът и живееше там за постоянно , поне допреди 2-3 години . Наистина красив град , дано тук ни дадат по някоя красота във външни снимки .

# 26
Имената на дублажистите: Таня Димитрова, Татяна Захова, Мими Йорданова, Илиян Пенев, Борис Кашев.
Иначе оригиналното заглавие е "Цената" (Al Thaman الثمن), просто БТВ си го кръщава "1001 нощ" понеже е римейк на въпросния сериал и с това име да се привлече повече зрителска аудитория.

# 27
Направих българска версия в уикипедия на сериала.

Ето основното за екипа и снимките:

Сериалът е заснет основно в Турция през 2022 г. като екипът е смесен: турско-ливански. Основен сценарист е Даниел Хабиб, който се придържа към оригиналната история от "1001 нощ" от 2006 г., написана от Етем Йекта, Мехмет Билял, Мурат Лютфю и Йълдъз Тунч. Режисьори са Фикрет Кадъоолу и Сердар Генч. Продуценти са Берин Даачънар и Ърмак Язъм, кинематограф: Олджай Булут, редактори: Али Кадъ и Исмаил Сечкин. Сериите са 89 със средна продължителност от 45 мин. всеки. Любопитен момент е сцената с целувка в 27-ия епизод между Николас Муауад и Сара Аби Канаан, която предизвиква противоречия в арабския свят, където MBC1 е един от най-гледаните канали.

Музиката в сериала е написана от Мехмет Джем Тунчер. Заглавната песен е изпята от ливанската певица Елиса през 2023 г. Нейното заглавие е ما تندم ع شي (Не съжалявай за нищо).

# 28
Ами започни с Любовни залози, че поне ги има качени всички серии. Самра едва сега започна, а аз не я хващам тази Cinemania TV и разчитам изцяло на интернет

Къде мога да гледам сериала любовни залози? Поърсих дори в интернет но не ми излиза.

# 29
Да, за съжаление са изтрити. Имаше ги години наред сериите, качени във виБокс. Сериалът го даваха още през 2020. Няколко пъти го повтаряха и по България он еър, и по ВТК. 
Питайте в темата на сериала https://www.bg-mamma.com/?topic=1176529

Общи условия

Активация на акаунт