Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 69 288
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Скрит текст:
Лабрекс, как правиш сосчето за чушките? Много апетитно изглеждат.
precious*,
Скрит текст:
харесахме вкъщи рецептата на Мария Симова май точно заради сосчето, освен дето добре изглежда, става и много вкусно. Само дето правя почти двойна доза сос, сипвам повече вода в тавата от указаното, после добавям и малко повече продукти в соса. Понякога изваждам пиперките в друга тава, правя соса в тенджерка, кипвам го на газта и ги заливам. Понякога го пасирам, става гладък, понякога, като днес - сипвам соса във водата на готовите пиперки, разклащам тавата и я връщам във фурната за още 5-6 мин.
Тоя сайт Готвач не ми дава да видя нищо, всеки път ми казва да си махна адблока.Аз пък напук не го махам. Simple Smile

# 256
  • Бургас / UK
Скрит текст:
Лабрекс, как правиш сосчето за чушките? Много апетитно изглеждат.
precious*,
Скрит текст:
харесахме вкъщи рецептата на Мария Симова май точно заради сосчето, освен дето добре изглежда, става и много вкусно. Само дето правя почти двойна доза сос, сипвам повече вода в тавата от указаното, после добавям и малко повече продукти в соса. Понякога изваждам пиперките в друга тава, правя соса в тенджерка, кипвам го на газта и ги заливам. Понякога го пасирам, става гладък, понякога, като днес - сипвам соса във водата на готовите пиперки, разклащам тавата и я връщам във фурната за още 5-6 мин.
Тоя сайт Готвач не ми дава да видя нищо, всеки път ми казва да си махна адблока.Аз пък напук не го махам. Simple Smile

Аз ще помогна Blush
Скрит текст:
чушки - 8 - 10 бр.
кайма - 600 г смес
олио - 4 с.л.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр
домати - 1 бр.
ориз - 100 гр
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
кимион - на вкус
сол - на вкус
ЗА СОСА
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 2 с.л.
прясно мляко - 200 мл
брашно - 2 с.л. с връх

Почистете чушките от кочана и семките, измийте и ги подсушете, обърнати с отвора надолу. Всяка чушка поръсвате с щипка сол отвътре и ги оставете настрани.

Нарежете лука на ситно и настържете моркова на ренде, запържете ги за около 3 минути в предварително загрятото олио. Добавете каймата и при непрекъснато бъркате запържете докато се раздроби на трохи.

Добавете обеления и настърган на ренде домат и варете докато изври течността в тигана. Добавете много добре измития и подсушен ориз, кимион, черен пипер, сол на вкус и червения пипер, разбъркайте и отнемете тигана от котлона.

Докато се охлади сместа пригответе соса, като смесите разбитите яйца с киселото и прясното мляко, добавяте брашното и бъркате до гладка еднородна смес.

Напълнете чушките с леко охладената смес, като не ги пълните догоре. Подредете чушките в тава и ги залейте с леко подсолена вода - около 1 см. от нивото на тавата.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, обърнете чушките, ако е нужно долейте малко вода (тя ще ни е нужна за соса) и запичате от другата страна за още 30 минути.

Извадете чушките от нагрятата тава и ги подредете в друг съд. В още горещия сок от чушките, добавете разбърканата смес за соса и разбъркайте.

Върнете в нагрятата и изключена фурна тавата за около 10 минути, след което заливате готовите пълнени чушки с готовия сос.

# 257
  • Sofia
Палачинки

Пържени яйца със спаначено пюре

Талиатели с пилешко, спанак и сметана

Любима салата с киноа, зеленчуци, авокадо, яйца и орехи с балсамов дресинг

И от любимата ни азиатска кухня - Мисо супа с нудли, гъби, спанак и поширано яйце

# 258
Честито на всички рожденици в темата! Бъдете здрави!
Започвам със закуските.
сандвичи на тостер

палачинки

бърза закуска

солен кекс

Скрит текст:
mg]//cdn.bg-mamma.com/DatX/JgPBe.jpg[/img]
пица с блат от тиквички

свинско с картофи

пиле с картофи

боб

гъби с ориз

чушки пълнени

скумрия на фурна

тиквички

картофена яхния с месо

# 259
Жълт боб яхния гарниран с кисело мляко

Препечени филийки с краставица, пушена сьомга и копър

Пиперки с доматен сос

# 260
  • Mediterraneo
Ориз с домати

Салата

Пудинг от стар хляб с локум и стафиди

# 261
  • In transit
Днес почивка Joy

За закуска сандвичи с кашкавал и мортадела с тези навити питки.

Любимата салата на младежа, направена от него с риба тон, нахут и маслини

Лидълските калмари на фурна

Тарталета, благодаря за идеята за ориза, тъкмо се чудех какво да наготвя утре. Hug

# 262
Скумрия на фурна, салатка, кьопоолу и любимите на децата мини, бутер пици.

Не ми се снимаше сервирането.

# 263
Салатка

Маринована пържолка с гъби на тиган:

Черешки

# 264
  • Варна
Нефотогенична, но вкусна салата от сельодка.

Пастицио - и на вид, и на вкус го докарах.

# 265
  • Bарна, морето, сините вълни
Ани, честит рожден ден със закъснение! Желая много здраве, щастие и сбъднати мечти!

Магси, честито на детенцето ти също със закъснение! Нека расте здраво и има безгрижно детство!

Пеги, бъдете здрави, обичани и обичащи с половинката!

Heart

Мляко с грис и ягодово сладко

Рядко пия кафе, но днес си приготивих топло мляко с мед и пяна от вода и нес

Мама Яси,
Скрит текст:
Как идеално те разбирам с този ремонт... Всичко навсякъде е в прахоляк. Аха изчистя и вече е бяло. Grinning Да не говорим, че пребоядисахме кухнята, а вече има малки мазни ръчички навсякъде. Grinning

# 266
  • Sofia
Пухкавият сладкиш на Селма, но със сини сливи

# 267
Неделя сутрин - време за палачинки.

# 268
Закуска

# 269
  • Някъде по Дунава
Нашата закуска: принцеси с кашкавал

Общи условия

Активация на акаунт