Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 526
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Кюфтенца от тиквички

# 511
Капрезе с домашно песто и балконски босилек:

И телешко(не купешко) с картофи, лук, морков и прясна балконска мащерка. Подчертавам: прясна мащерка!, Манчев четеш ли, прясна мащерка!!! Искам си десятката и плакета. Ако някой не е разбрал, мащерката е не само прясна, ами и домашна Joy :

# 512
Джасте, давам ти два плакета, че ми потекоха лигите. 🤤

# 513
  • там където има винаги вятър
Баничките на Мики, от кога се каня да ги направя...

Проста картофена яхния.

Крем а ла Ал. Пелев/нали така се казваше адвоката от черешката,че не ми се търси името му/. По-точно - начупих бисквитите и в крема сложих накиснатите стафиди. Аааа и ягоди сложих отгоре Joy

Джаста, голямо подмазване с тая мащерка ей Smiley   Халал да ти е плакета/чакай си го/.

Нали съм все на село в почивните дни, та чак сега разбирам какво е сполетяло семейството на Тайна Anguished Много, много неприятна ситуация. Ще се справите, но нервите ще са повече.

# 514
  • In transit
И давам плакет на Джастето...обаче не съм виждала скоро принцесите ти. Липсват ми.

Бързи питки със сирене, маслини и прясна мащерка Joy

Салата Капрезе

И пълнени праскови с крем от амарети и сладолед

# 515
Търсих нещо с портокали в нета и намерих, Сицилиански кекс с цял портокал (сложих два) и портокалов сироп

ММ беше готов само кекс да яде цял ден, обаче правих и паста с пресен зеленчук, гъби и сирене

# 516
  • София
От вчера има храна, така че не съм готвила, но си направих сладкото от онези  лимонови кайсии - Сладко от кайсии и  лавандула,  ми.........доволна съм, стана вълшебно на вкус и аромат

На всички нови неща, които пуснах ще кача рецептите тук - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 517
  • Sofia
Импровизация с патладжани и кайма

# 518
ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА от Лабрекс Flowers Hibiscus
И пресни задушени картофки в плик.

https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg15839744#msg15839744

Тиквички на фурна с пилешко

# 519
  • София
Реването на vens, наистина винаги става.

# 520
Тайна  може ли рецептата за реването?

# 521
Тайна  може ли рецептата за реването?
Не съм Тайна , но лесно става пускаш у Гугъл и готово
Цитат

vens

Гурман
    Публикации: 2028

Re: Рецепти от vens
« Отговор #10 -: 23 Август 2006, 00:32:12 »
Реване

Продукти :
За тестото :
4 яйца
1ч.ч захар
12 с.л вода
2 ч.ч брашно
1 пакетче бакпулвер
ванилия

Сироп :
2 ч.ч захар
5 ч.ч вода
ванилия

Приготвяне : Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавя се водата  , бакпулвера размесен с брашното и ванилията.Пече се в намазнена тава при температура 160 - 180 градуса . След като изстине се залива с топлия сироп.
Забележка :Много сполучлива рецепта за реване.Правя го от доста време и досега съм нямала провали.
Надявам се да ви хареса .
  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.msg5051#msg5051

# 522
  • София
Тайна  може ли рецептата за реването?
Аз докато вляза и видя въпроса, рецептата вече е дадена! Simple Smile Аз само където слагам лимон, мандарина или портокал, сок и кора, вместо ванилията, която не понасям.

# 523
Това е реването, което съм "наследила" от майка ми, често ни го правеше. Сега го правя и аз, наистина е много вкусно.
Тайне, дано бързо се справите с този кошмар! Hug
И да не съм спам, една стара снимка на кекс.

# 524
  • в кукувиче гнездо

След едно дълго цензурирано отсъствие - айде пак тук. Шопска салата, уникална турска разядкa с печени чушки и миди.

Общи условия

Активация на акаунт