Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 38

• 68 506
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Chicken fritters, т.е. нещо като пилешки кюфтенца на фурна и пържени тиквички

Домашен сладолед - маскарпоне, мед, кайсии

# 556
  • София-Младост
Ох, леле, че апетитно, личи си че лятото е превзело чиниите ви:)
Чакам и аз първите градински домати, ама за салата.
Морена, много изкушаваш с тези нудъли. Все не се престрашавам да пробвам тази кухня вкъщи.
Mikkey, айде сега да издадеш тайната на тези тиквички. И аз ги пека във фурна, на един ред...и не стават така хубаво опечени.
От мен един сладкиш с череши, че до обяд бива, но следобяд акъла ми е все в сладкото:)

и спагети с домашно песто, много хубаво ми се получи Simple Smile

# 557
Деконструирани чушки бюрек

# 558
  • там където има винаги вятър
Сутринта станах малко по-рано и забърках добруджанките, за допълнение към почерпката.

Ала-Бала и ние за сега домашните домати и краставици само на салати ги хапваме, никакво "хабене" в манджи.
А от както имаме  тиквички, пържа всяка седмица/за пръв път да не ми тежи/, 3 пъти руло вече правя. Но още малко стане ли патладжана и... живи и здрави пак следващата година.

# 559
  • In transit
Ала Бала,
Скрит текст:
Ами значи е от фурната. Joy Шегувам се. Обличам тавата с хартия за печене, намазвам я със зехтин. Овалвам съвсем леко всички тиквички в брашно и ги нареждам като ги застъпвам около 1см. Отгоре пак ги поръсвам леко със зехтин, да не пекат на сухо и ги вкл. на функция пица. При мен това са горен-долен реотан + вентилатор, но май и грила се пуска. Препичам ги добре, ако е необходимо ги завъртам и допирам още 5-10 минути. Общо взето се изпичат добре за около 30-40 минути. Докато другите хрупкавите с панировката се изпичат за 15-20 минути.
Намерих едни снимки от миналата година за по-нагледно. Simple Smile

# 560
При всички ви е многоо вкусно Heart
Ориз със агнешко

Пипер с яйца и сирене

🍕 Пица

# 561
  • Бургас / UK
Бени, тъкмо на време дойде с хумуса от патладжан 😊 Преди няколко дена ядох само патладжан с тахън  и мн ми хареса, но ще направя по твоята рецепта и с нахут.
И от мен един паниран патладжан( от градината)

И първите доматчета от градината и една чушка

# 562
# 563
  • София
Красиво и вкусно! Браво, дами!
Аз след тежък all inklusive сега ще я карам по- полека 🤣

Рибка (толстолоб на скара с италианска салата и чери)

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 16:02 от AnyHr

# 564
  • ВАРНА
Разядка с овче сирене и сушени домати
Бавно печен и глазиран бут

# 565
Вкусни тиквички на фурна бе обядът ни днес. Лесни са и за приготвяне, и за изяждане. 😋🤩🍴
https://---shoretner923-2UqU2hy

# 566
  • Sofia
Бъркани яйца с гъби  и спанак

И една от много любимите ни салати - Зеленчуци със сирена

Ала Бала, китайско/тайландско е много лесно, не знам защо изглежда сложно...
Скрит текст:
Оризовите нудли и повечето от пшеничните само накисвам във вряла вода и след малко са готови.
Оризът пък (трябва да е дългозърнест) е  предварително сварен и охладен/останал от друго ястие например.
Нарязвам другите продукти (трябва да са предварително приготвени, че готвенето  е за 5мин. - бързо и яростно дето се казва Simple Smile ) и пържа на силен огън и за кратко - загрявам тигана и като тръне да пуши,  наливам мазнина и слагам продугтите. Толкова е лесно и бързо... Джинджифилът, чесънът и чили са базата. Някои сосове и подправки ако си набавиш... става още по-автентично.)
Това ти предлагам за начало:

Нудли с пилешко, броколи и яйца

# 567
Морена,
Ще споделиш ли какво има в салатата? Simple Smile
Някакъв по-специален дресинг?

# 568
Шоколадов сладолед за възрастни
Нарекох го така, защото има напоени стафиди в ром- много ги обичам в комбинация с шоколад. Ако се пропуснат обаче или се накиснат в друго ще бъде вкусен здравословен сладолед.

# 569
  • Sofia
Морена,
Ще споделиш ли какво има в салатата? Simple Smile
Някакъв по-специален дресинг?
Разбира се, заповядай -  https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_16.html

Общи условия

Активация на акаунт