Често съм обиждана и гонена

• 13 837
  • 364
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
Живее в провинцията, но има апартамент в София, който се ползва от майка й, още обяснения, след малко някой случаен който чете темата, ще ме познае. Всичко с подробности ли да пиша, ма в кой квартал е, ма защо намам ключ от чужд апартамент? Айде стига Simple Smile
А и още нещо, това, че няма къде да отида, и че той знае че няма къде да отида, го разбирате, че всеки познат, който имам в София е готов веднага да посреща гости. С това имах предвид, че нямам собствено жилище и на практика където и да отида ще е грозно и временно. То е ясно и че във Варна да съм, ще има къде са се отиде. Не става въпрос за нощ да отидеш някъде.
Защо в поста трябва да измествам главната тема и подробно да се обеснявам “нямам къде да отида, но имам колежки и приятелки, които си живеят с гаджетата, имам и една приятелка, която има апартамент там, но майка й живее там, ааа имам и една Пенка позната, тя май живееше там” не смятам че това е нужно, преди като ме е гонел съм се пробирала в квартирата ми, откакто живеем заедно нямам квартира, по-ясно да ти го напиша ли?

Така е, права си и това е риска на темите във форума. Дават ти съвети хора, които имат не същите, но други сериозни проблеми, които сами не са си разрешили и влачат с години.
Нямаш ли познати??? Имаме 100 познати. Все едно сега да ни звънне позната, колежка, състудентка и да каже, че няма къде да живее. Доста ще усложни нещата.

(Преди години бяхме във Варна и разбрахме, че ден, след като освободим хотела, има концерт, за който много искаме да останем. Уж имаме познати, приятели, през цялото време си повтаряхме, че все ще намерим при кого да останем. Ми не намерихме. Един го няма, друг си е поканил гости, трети работи до много късно, малки деца, бебета, рождени дни... И това са все познати, които предварително са заявявали, че ако искаме да ходим във Варна, няма никакъв проблем. Само да звъннем!!!)
 Даже в такива моменти,  когато казват, че не са сигурни, но утре или след 2 дни ще потвърдят, вече не върши работа.
Замислете се на колко хора можете да се обадите и да им кажете, че няма къде да живеете. За изслушване и съвети, вероятно на много, но за да се пренесете реално при тях за неопределено време, трябва да са майка, баща, син, дъщеря... И още от следващата сутрин животът трябва да продължи с естествения си ритъм. Сутрин всички стават рано, отиват на работа, вечер се прибират по различно време, курсове, вечери...

# 271
Сигурно е така, но погледнете и от обратната страна. Обажда се някой много близък и казва" От утре няма къде да живея, може ли у вас" или просто "идвам да пренощувам за няколко дни". Може ли всички да си зарежат плановете и да започнат приготовления, защото това си е нов човек в дома - никой не очаква от гостенина да поеме храната и въобще обслужването, всичко е задължение на домакина. Че и коментари относно вътрешния ред и хигиената да чуе евентуално. Хората понякога са доста неблагодарни. Аз имах преди години такъв случай с близък роднина с отсядане за около седмица-две, ми натоварваше ме, признавам. И никога не се съобрази с нашите планове, дори веднъж не бяхме у дома за този период, той поиска ключовете за да пренощува......

# 272
И аз не бих приела такива гости, дори и да са ми близки по някакъв начин. Ами мързи ме, не ми се разваля комфорта и т.н. Ако е нещо на живот и смърт, тогава да, ама концерта си е просто за кеф.

# 273
Проблема не е къде ще отиде да живее, това ще се реши по един или друг начин. Проблема е, че не се знае до колко реално е осъзнала нещата. До момента реално тя не е направила нищо- онзи я гони, тя си тръгва. Обаче е много вероятно отново да я потърси след някой ден, тогава ако омекне се връща в същия филм. Точно тук се дънят всички в подобна ситуация. Ако издържи и го изхвърли от живота си окончателно, тогава ще може да продължи на чисто, останалите неща ще се решат едно по едно.

# 274

Замислете се на колко хора можете да се обадите и да им кажете, че няма къде да живеете. За изслушване и съвети, вероятно на много, но за да се пренесете реално при тях за неопределено време, трябва да са майка, баща, син, дъщеря... И още от следващата сутрин животът трябва да продължи с естествения си ритъм. Сутрин всички стават рано, отиват на работа, вечер се прибират по различно време, курсове, вечери...
На един мога да разчитам и това е брат ми. На други пък въобще и не желая да разчитам и като се замисля досега през живота ми се е налагало броени пъти да разчитам на чужди хора и то за дребни неща, просто като имам проблем, гледам как да си го разреша сама, а не как да ми го разреши някой друг. На мен също не ми е приятно да ми идват хора вкъщи с нощуване и прочие, ама понякога се налага, колкото и да не го искаш. А на мен не ми пречи фактът, че трябвало да ставам за работа, да се прибирам късно и прочие, просто ме дразни да ми се мотат външни хора из къщата. Относно яденето, всички такива мераклии, които ме ползват като пансион, че да спестят от хотел, са уведомени още с прекрачването на прага да не ме занимават с обяди, вечери и прочие, а да се спасяват както решат - има печка, има посуда, има хранителни магазини, а има и ресторанти. Като са ми се натресли и се чувстват като у дома си, да го правят докрай. За мен това е неприемливо, никога не търся хора да им спя в къщите, дори като сме били по почивки и са ни канили да спим в нечий дом, за да не плащаме хотел, аз отказвам и си плащам хотел, ако не мога да си позволя хотел, значи и почивка няма да има. Иначе познавам много такива, които със спане при тоя и ония, обикалят постоянно по почивки и екскурзийки, включително и в чужбина.

# 275
  • Варна
Esmee, в летния сезон всички познати искат да гостуват и спестят от хотел. Натоварващо и ангажиращо е за домакините.
Но винаги мога да помогна на приятели в нужда. Авторката не трябва да разчита на чужда солидарност. Основната опека е на родителите и.
Интимната връзка с мъж не гарантира връзка и съвместен живот. Гонейки я, той показва необвързаност.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 17:15 от Viviana91

# 276
  • SF
Esmee, в летния сезон всички познати искат да гостуват и спестят от хотел. Натоварващо и ангажиращо е за домакините.
Но винаги мога да помогна на приятели в нужда.

Олеле, това не е тема на темата. Сложила съм го в скоби и няма какво да ми разяснявате ситуацията. Написала съм го, за да поясня аз, че тази работа със спането по приятелите и познатите не е лесна и не може да е внезапна и за неопределено време. Подкрепям мнение, написано малко по-нагоре, в което момичето споделя, че не може просто да се нанесеш при някого, дори и временно.

# 277
  • София
Авторке, не си губи времето и енергията да се обясняваш на всеки в тоя форум, тук има всякакви хора,  някой говорят на изуст, без въобще да са попадали в подобна ситуация....По темата: това отношение  не е напасване, а тормоз.  Избирането на партньор не е някаква задачка, която трябва да се свърши до 25 за да имаш деца на 30. Партньорът ти ще бъде баща на децата ти и ще трябва да го търпиш и споделяш ежедневието си с него. Ще си зависима от него и когато си най-уязвима ще ти е нужно да се опреш на него....чувстваш ли се сигурна с този човек? Сега си млада, без деца, животът е лесен и можеш да се справиш с всичко, дори да търпиш и този тормоз от време на време. Но когато имаш дете и той те изгони на улицата с или  без детето, не ми се мисли за отчаянието което ще изпиташ. Не си причинявай това.  Моят съвет: първо се приготви психически да почне да се моли отново, да ти вменява вина и да се опитва да те върне. Не му позволява въобще да се доближава до теб или да ти се обяснява. Имаш нужда от време да се съвземеш от този тормоз. Най-вероятно сега си уязвима, а този явно се възползва много добре от неконфлинтния и търпелив характер.
Второ, говори с родителите си или поне с приятели за проблема.  Родителите са тези, които биха дали всичко за теб. Някой ден, кога ти имаш дете, ще разбереш, колко недопустимо е това, което ти се случило. Ако наистина имате добри отношения, ще ти помогнат да се измъкнеш и дори може да ти дадат някой съвет за бъдещите ти връзки, защото явно не си подготвена да се справяш с манипулатори и насилници, то никой не е по принцип, докато не се опари, само че това опарване на някои им съсипва живота. Никой родител не иска това за детето си. Поговори с тях, сигурно те е срам или не искаш да ги натоварваш, но ти си най-важната за тях и съм сигурна, че предпочитат да ги натовариш сега , от колкото да си съсипеш живота. Освен това, мълчейки, на практика прикриваш насилника и му осигуряваш комфорт за действията си, той знае, че ти не споделяш с никой и няма дори срам от близките ти.  
Това е, пожелавам ти успех, не е лесно, и не е нито до интелект, нито до темперамент, всеки може да попадне в такава ситуация, но това което може да помогне за лесно излизане е една здрава връзка с твоето семейство и приятели, които в момента в който усетят, че не си добре, дори ти самата да не виждаш нещата ясно, да ти подаря ръка и да ти помогнат да се опомниш. И не позволявайте на никой да ти вменява вина,  всички на този свят правим грешки, някой път просто животът не ни е подготвил за всичко. Ти вече поправяш своята грешка. Горе главата и не поглеждай към този човек никога вече.

# 278
авторке какво се случи ? Къде се намираш в момента ? Приятелят ти търсил ли те е ? Как се чувстваш?

Намирам се в най-добрата ми приятелка и не се е обаждал. Как се чувствам? Още ми е странно, не мога да опиша.

Какъв късмет, че изведнъж се е намерила най-добра приятелка, която да не живее в провинцията.

Живее в провинцията, но има апартамент в София, който се ползва от майка й, още обяснения, след малко някой случаен който чете темата, ще ме познае. Всичко с подробности ли да пиша, ма в кой квартал е, ма защо намам ключ от чужд апартамент? Айде стига Simple Smile
А и още нещо, това, че няма къде да отида, и че той знае че няма къде да отида, го разбирате, че всеки познат, който имам в София е готов веднага да посреща гости. С това имах предвид, че нямам собствено жилище и на практика където и да отида ще е грозно и временно. То е ясно и че във Варна да съм, ще има къде са се отиде. Не става въпрос за нощ да отидеш някъде.
Защо в поста трябва да измествам главната тема и подробно да се обеснявам “нямам къде да отида, но имам колежки и приятелки, които си живеят с гаджетата, имам и една приятелка, която има апартамент там, но майка й живее там, ааа имам и една Пенка позната, тя май живееше там” не смятам че това е нужно, преди като ме е гонел съм се пробирала в квартирата ми, откакто живеем заедно нямам квартира, по-ясно да ти го напиша ли?

Е, разбира се, че където и да отидеш, ще е временно. Ти за постоянно и неопределено време ли искаш да се нанесеш на нечий диван? Кое налага подобно нещо? Цялостно ми е много странна ситуацията. Казваш в първия пост, че имаш хубава работа, после се разбира, че вашите още те издържат, въпреки че разходи за жилище нямаш. Казваш, че идваш от заможно семейство, с което си в добри отношения и те подпомага финансово, а звучиш като някоя в абсолютна безизходица, без стотинка и с малки деца, натирена на пътя. Дава ти срокове човекът да се изнасяш, всеки път май. Не те е пратил по нощите да го правиш, на момента. Че ти спокойно за 30-дневен срок за изнасяне можеш да си намериш и квартира, без да чакаш някой да те приютява. Има и опции за краткосрочно наемане, както се спомена. Аз бих подала ръка на някой в истинска безизходица, ама на някой, който твърди, че има възможности, има подкрепящи родители, ама кой знае защо не ги използва, а чака да се засели за неопределено време при някой приятел, докато нещата му се оправят от само себе си, не бих. Нямаш пречки въобще да не опираш до такава помощ. Това не е човек в безизходица. Звучиш намахано, размахвайки пръст, че заради такива коментари и мнения жените търпели насилници, като някаква Жана Д'арк, ама в същото време само мрънкаш и чакаш някой да те оправи, а дори нямаш някакви съществени проблеми.

# 279
Чак заможно едва ли е семейството, не знам защо каза, че е от такова семейство като реално всичко друго в разказа ѝ говори за съвсем друго. Момичетата от  заможни семейства обикновено имат жилище, кола, не се чудят при коя приятелка да отидат като ги изгонят, а си взимат хотел. Момичетата от заможни семейства мнооооого рядко позволяват някой да ги мачка, защото са свикнали на точно обратното. Момичетата от заможни семейства не работят като продавачки, по-вероятно е да не работят изобщо, отколкото да станат нечия продавачка.Така че ще е добре авторката да каже в крайна сметка какво разбира под заможно семейство.

# 280
Чак заможно едва ли е семейството, не знам защо каза, че е от такова семейство като реално всичко друго в разказа ѝ говори за съвсем друго. Момичетата от  заможни семейства обикновено имат жилище, кола, не се чудят при коя приятелка да отидат като ги изгонят, а си взимат хотел. Момичетата от заможни семейства мнооооого рядко позволяват някой да ги мачка, защото са свикнали на точно обратното. Момичетата от заможни семейства не работят като продавачки, по-вероятно е да не работят изобщо, отколкото да станат нечия продавачка.Така че ще е добре авторката да каже в крайна сметка какво разбира под заможно семейство.

За всички подобни коментари, които изискват подробна информация за всичко, но не и за централната тема, могат да ми пишат на лично. Темата не е да търся помощ къде да отида, имам си жилище, но не в София, и си е мое, отделно от родния дом. Няма да казвам къде работят родителите ми, защото доста подробности изписах, само ЕГН липсва. Както нагоре написах, не можеш да се натрапиш в нечии дом с багаж, просто не съм такъв човек. Преди имах квартира, която вече съм напуснала откакто живея с него, тоест той е наясно, че няма къде да отида с целия багаж?! И точно щото не лежа на това “да се тропна на чужд диван”, не ходя да питам “мога ли да спя у вас”, отсносно сроковете, както отново обесних, часове разлика и вече се е извинил и започва да обеснява защо го бил казал. Постоянно измествате темата на разговора, и наистина се опитвам да си обесня защо? Не само бедните с “броени стотинки” се впускат в такива отношения. С риск вече да се повтарям, исках обективно мнение, не въпроси коя приятелка, майка ти, баща ти, парите ти, имаш ли кола, нямаш ли, града, работата ти? И кой каза, че съм продавачка? Не че има лошо да си продавач. Хаха онлайн магазин ако разбираш само продавачи се лъжеш. Има 10 отдела в моята фирма, дори няма да споменавам сайта, защото както казах, почти се разкрих.

Ако имате други лични въпроси, ще отговоря на вски един на лично съобщение. Не търся подаяние, а единствено, някой който е минал през подобна ситуация и неговата гледна точка. Не виждам защо да изпадам в подробности с горепосочените неща в поста, при положение че не са предмет по темата.

# 281
Вие в кой свят живеете? Точно момичетата от заможни семейства често стават жертви на разни мошеници, защото са израсли в саксия, виждали са само добро и нямат никаква идея с каква шума може да е застлан трапа.. И, представете си, има богати семейства, чиито дъщери работят, докато учат понякога,  а не им се прави веднага накипрен "бизнес за детето".

Иначе и аз съм "продавачка", защото имаме онлайн магазини.

# 282
  • SF
Сега пък да дава дефиниция за "заможност". За какво ви е тази информация? Някакъв подробен разрез на живота й ли трябва да правите? Това да не е тема, свързана с НАП.
На хората явно им е доста скучно.

# 283
Даааааам, някои хора прекалиха. Авторке, взимай от коментарите, каквото ти е полезно и не се считай длъжна да се обясняваш на никого нито тук, нито на лични.

# 284
На мен реално не ми е нужна никаква информация от нейния живот, аз констатирам разминавания в това, което казва и ситуацията, в която е, затова и попитах какво разбира под заможни. А гледни точки получи достатъчно, за да си направи изводите.

Общи условия

Активация на акаунт