А и още нещо, това, че няма къде да отида, и че той знае че няма къде да отида, го разбирате, че всеки познат, който имам в София е готов веднага да посреща гости. С това имах предвид, че нямам собствено жилище и на практика където и да отида ще е грозно и временно. То е ясно и че във Варна да съм, ще има къде са се отиде. Не става въпрос за нощ да отидеш някъде.
Защо в поста трябва да измествам главната тема и подробно да се обеснявам “нямам къде да отида, но имам колежки и приятелки, които си живеят с гаджетата, имам и една приятелка, която има апартамент там, но майка й живее там, ааа имам и една Пенка позната, тя май живееше там” не смятам че това е нужно, преди като ме е гонел съм се пробирала в квартирата ми, откакто живеем заедно нямам квартира, по-ясно да ти го напиша ли?
Така е, права си и това е риска на темите във форума. Дават ти съвети хора, които имат не същите, но други сериозни проблеми, които сами не са си разрешили и влачат с години.
Нямаш ли познати??? Имаме 100 познати. Все едно сега да ни звънне позната, колежка, състудентка и да каже, че няма къде да живее. Доста ще усложни нещата.
(Преди години бяхме във Варна и разбрахме, че ден, след като освободим хотела, има концерт, за който много искаме да останем. Уж имаме познати, приятели, през цялото време си повтаряхме, че все ще намерим при кого да останем. Ми не намерихме. Един го няма, друг си е поканил гости, трети работи до много късно, малки деца, бебета, рождени дни... И това са все познати, които предварително са заявявали, че ако искаме да ходим във Варна, няма никакъв проблем. Само да звъннем!!!)
Даже в такива моменти, когато казват, че не са сигурни, но утре или след 2 дни ще потвърдят, вече не върши работа.
Замислете се на колко хора можете да се обадите и да им кажете, че няма къде да живеете. За изслушване и съвети, вероятно на много, но за да се пренесете реално при тях за неопределено време, трябва да са майка, баща, син, дъщеря... И още от следващата сутрин животът трябва да продължи с естествения си ритъм. Сутрин всички стават рано, отиват на работа, вечер се прибират по различно време, курсове, вечери...