Често съм обиждана и гонена

• 13 842
  • 364
  •   1
Отговори
# 285
Разминаванията са плод на твоето въображение. Вече горе някой спомена, че някои от заможните семейства гледат щерките си като в саксия и ги превръщат в идеалните жертви на психопати.

# 286
Въобще не са само плод на въображението. Аз също съм от провинцията, родителите ми са с доход над средния за родния ми град, имат бизнес, аз работя в София в онлайн магазин и съм сменила няколко квартири, в началото грозни, както се изрази авторката, но съображението ми е било да съм самостоятелна, а не да вея претенции. Тъй че нито е първата, нито последната с този профил, но да се орави на горда независима млада жена, когато е изпаднала в ситуация да твърди как нямало къде да иде, когато всъщност има непокрити претенции къде да иде - това е гевезене.

# 287
Разминаванията са плод на твоето въображение. Вече горе някой спомена, че някои от заможните семейства гледат щерките си като в саксия и ги превръщат в идеалните жертви на психопати.
Само че точно тази авторка не е от тях. Историята ѝ е класика - в заглавния пост объркана, наранена, безпомощна едва ли не милата тя, оставя впечатлението, че е толкова безпомощна, че на вързано куче хляб не може да даде. А когато започнат въпроси, които не ѝ харесват, започва да размахва пръст как това и онова не било нечия си работа. А пред онзи мълчи като пукал и само опакова и разопакова багажи. Ами то и драмите ѝ не са наша работа реално, що ги е плеснала тук? Като пускаш теми по форуми, трябва да си готов и за неприятни коментари и въпроси. Тъй че хич не е от гледаните в саксия безпомощни душици. Просто е намерила грешното място, на което да си придава важности колко е независима и успешна, пък в същото време седи като сопол по нощите пред вратата на господина.

# 288
Темата за истинността и искреността, както и за неискреността и подвеждането си е точно по темата. Пряко са свързани. За изненада на някои коментиращи, има хора които притежават особен, фин усет за истината и лъжата. Тази лъжа, която се използва умишлено и съзнателно, за да се наклонят везните в определена посока.
Тези, които не го притежават и реагират гневно, не правят услуга на питащия в темата, не му помагат да осъзнае грешките си. Но със сигурност му помагат да продължава да живее в собствените си заблуди.
Нищо лично към авторката - нека не скача отново така наежено, че по реакциите й много неща се разчитат..

# 289
  • SF
Добре, момичета, приятно разследване и създаване на психопрофили. Щом ви се занимава, питайте за доходи, за данъци, за персоналните схващания да заможност.
За един е луксозно филийка с масло, за друг е луксозно филийка с хайвер...

Аз ще питам Ladyadventure дали не я безпокои по някакъв начин името на темата: Често съм обиждана и гонена. Тема в бг мама, но и тема в личните й отношения и живот. Извинявай, Ladyadventure, но в темата има и много спам и не мога да прочета всичко. Вероятно съм изпуснала отношението ти към "често съм обиждана и гонена". Защо се връщаш често след като си обиждана и гонена?

# 290
Защото е поредната с наранено его, която драпа със зъби и нокти да се окаже онази специална жена, заради която той ще се промени из основи. Защото не може да допусне, че някой няма да се промени коренно заради нея, която взима добри пари, красива е, от заможно семейство, тренира и шета из вкъщи.А и както вече самата тя каза, той е образован, с доходоносна работа и готви отлично. За мен това не е любов, това е запъване да докажеш колко си велик и как променяш хора из основи.

# 291
Тя го каза няколко пъти. Връщала се, защото той започвал да й се моли да се върне. Сериозно?! Наистина?! Тя ше се чувства зле там, но се връща?! Айде бе... От реакциите и оправданията й аз оставам с точно обратното впечатление. И убеждение.
Точно на такъв случай съм свидетел от около две години. Мъжът я гони от живота си, тя го преследва. Ад и ужаси.. Добре, че е само виртуална връзка там, че вече и скръбни вести щеше да има ако беше реална.

# 292
Стрино, конкретната авторка е считала разправиите с гаджето, включващи обиди и гонене по нощите, за напасване на характерите. Да не говорим, че пишеше, че на 25 било късно да търси нова връзка. Считам тия разсъждения за типични за хората, които не са имали много досег с реалния живот.
Емилия, явно не си имала вземане-даване с манипулатор и насилник. В темата за невъзможните хора много добре е описано това поведение. Ша са връща и ушите и ша пукат, защото ѝ е набито в кратуната, че тя виновна за неговото поведение. Да не говорим, че манипулаторът е способен на чудеса от храброст, за да си върне жертвата. Лошото е, че тия чудеса приключват и идват неприятните, когато я усети сигурна.

# 293
Стрино, конкретната авторка е считала разправиите с гаджето, включващи обиди и гонене по нощите, за напасване на характерите. Да не говорим, че пишеше, че на 25 било късно да търси нова връзка. Считам тия разсъждения за типични за хората, които не са имали много досег с реалния живот.
Не мога да знам колко досег е имала с живота, нито колко връзки, ама няма и да питам, че то нали не е наша работа и не е по темата. Аз нещата ги виждам по съвсем различен начин. За мен тя има план график за изпълняване, а той е добра партия, стига да спре да я гони и обижда. Не я виждам като жертва, жертвите са такива поради независещи от тях обстоятелства. Всичко останало са лични избори. И стига вече с тези манипулатори, нарциси и невъзможни хора, няма тема, в която да не диагностицирате някой с нещо подобно.

# 294
Преливате от пусто в празно, момичета. И двата лагера. Авторката е освободила квартирата, която е плащала, и е отишла съвсем съзнателно в жилището му, въпреки лошото му поведение. За мене също не е жертва, донякъде импулсивна е, но финалните й преценки са хладнокръвни и видимо ориентирани към личната полза. Влиза в клишето до последната запетая.

# 295
Като й гледам реакциите и коментарите й тук, изобщо не ми прилича на жертва на манипулатор насилник.
Аз в моя живот съм имала вземане даване с манипулатори. Вече писах как и върху основата на кои мои качества аз избирам да прекъсна порочния кръг. Дадох и такъв съвет. Но съм убедена, че авторката изобщо не го е разбрала.

манипулатор и насилник. В темата за невъзможните хора много добре е описано това поведение. Ша са връща и ушите и ша пукат, защото ѝ е набито в кратуната, че тя виновна за неговото поведение. Да не говорим, че манипулаторът е способен на чудеса от храброст, за да си върне жертвата.
Това го виждам точно в жената, за която писах в предния си пост. И в този случай упреквам не толкова нея, колкото мъжа, че й се връзва..

# 296
  • София
А и както вече самата тя каза, той е образован, с доходоносна работа и готви отлично. За мен това не е любов, това е запъване да докажеш колко си велик и как променяш хора из основи.
А твоя проблем какъв е стрино? Кажи си, да го обсъдим спокойно, пък после ще се занимаваме с авторката и проблематиката на поста. Разбрахме че, не хващаш вяра на историята, че надушваш лъжите, че обичаш да човъркаш в раните на явно по-уязвими и неопитни от теб, след като авторката влиза в обяснителен режим, явно не е достатъчно уверена да те игнорира напълно....та с това ожесточено нападателно писане постоянно изместваш темата към твоите личностни проблеми.
Разбрахме те. Има резон в някои неща които казваш, ама по-спокойно.  Да това не е любов, това е объркана представа за необходимото намиране не партньор и задомяване, на всяка цена и ако може по-рано, та родата/обществото се успокои. Коментари от типа "няма ли да се жени? Какво му е на него, не пие, пари носи... Всичките ти съученици вече са с деца, а ти? " + неподходящи примери в обкръжението създават грешна, изкривена представа за това какво трябва да търси една млада жена в един партньор. И, Стрино,  ако на теб това ти е далечно и недостоверно,  поздравления, но българката масово има проблема да се опитва да прави семейство със всякакви неподходящи индивиди и то на всяка цена. За това темата е полезна, за да се каже че това е грешен и неработещ модел, а дали е истинска историята, няма кой знае какво значение, един непознат повече който лъже във форум не виждам какво толкова ни касае това. Но ако нещата са както ги е описала авторката, нападки като твоите са срамни. Това е като да риташ паднал човек.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 12:12 от pimpinela

# 297
И на мен не ми прилича на жертва на насилник, терзанията ѝ са главно практически, и то на някакво много ниско ниво. Също изключвам да е от заможно семейство. Цялостно дава впечатление за точно обратното. Дори, като споменах за общежитие, абсолютно на принципно ниво, каза, че вече няма право на такова, понеже е завършила. Човек, който е бил на квартира, не разсъждава има ли право на общежитие. Предполагам, че като е загубила правото, тогава се е появила идеята да заживее с мъжа, та да си спести някои ангажименти и разходи, и сега ѝ е терсене, че пак излизат на дневен ред. И да не лъже умишлено, действително има елемент на самозаблуда, и може би напълно си вярва, че има хубава работа, от която обаче не може да се издържа, че е с възможности и пр. В същия ред и останалите неща може да са също толкова обективно верни, но тя да си вярва, че е точно така.

# 298
Стрино, ти имаш предварително формирана представа и търсиш доказателства за правотата си. Явно им имаш зъб на жените, гонещи да покриват нормативи за къща, брак, деца преди 30 и си склонна да пребиеш виртуално всяка, която ти мяза на такава. Юнакът от историята си има чертите на токсичен и твоята агресия към жертвата му няма да го избели.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 12:24 от +-123

# 299
С риск пак да почнат да ми се правят психоанализи (на мене) ще напиша защо се получава така- просто в тези ситуации потърпевшите губят представа кое е нормално и кое не. В случая авторката смята, че гоненето е част от напасването на характерите, моята приятелка смяташе, че сама си предизвиква редовните скандали, друга моя позната обясняваше, че едно бушониране и изкъртване на зъб не е нещо кой знае какво. И понеже като мине бурята мъжът почва да се извинява и да обещава, омекват и в името на нещо си- децата (ако има такива), хубавите моменти, любовта, и т.н. Пълната зависимост от към материални неща- финанси, жилище и др, идва малко по-късно.
Както някой написа, мога да се съглася с мнението, че точно момичета от заможни и интелигентни семейства са по-податливи, точно щото не са се сблъсквали с такива неща до момента- раснали в саксия, без да имат някакви проблеми и не знаят как да реагират.

Общи условия

Активация на акаунт