Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 166
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Последната менструация ми беше на 24.02. Оттогава  - никой. Само леко зацапване на няколко пъти, не е цикъл това. Според гинеколога ми, бях на преглед преди месец, трябваше да ми дойде вече, каза че прогестерона ми бил нисък, а естрогена висок, та затова. Не съм правила изследвания. Пия Див ямс от двайсетина дни и нищо.

# 106
  • на земята
Момичета,чета ви,но рядко се включвам.Надявам се всички да сте здравички и да сте добре.Трябва да сме позитивни.
Да споделя и аз цикъл къде има къде няма през 3 месеца.Започнах тренировки,спорт по интензивно,направих си режим за кръвна група и се оказа,че не трябва не ми понася месото,не че много го ям де.Но вече месец избягвам месо и млечни и повече вода пия,понеже съм скарана с тази вода и се чувствам значително по леко,корема ми не е подут,чувствам се сита.
По принцип сладко не ям,не обичам,взимам си някое протеиново барче или черен шоколад с какао.
Наблягам на зеленчуци и плодове,смутита,риба и всичко рибно.От време на време може пуешко,пиле,но аз почти не ям.
Мислех,че ще пукна от глад,но неее сита съм си.
Кръвна група А+ съм,ако някои иска да пробва.Ще напи;а всички  храни,които може да се ядат.но са малко де.И яйца не може много много,нали са животински.Но аз хапвам от време на време,един път в седмицата примерно.

# 107
По повод категоричноте изказвания, преди няколко години като ходих на ендо го питам как да очаквам меното има ли период преди него, понеже беше ми почнало да намаля кръвотечението като дни. Пък той ми вика, не. Няма такъв период. Тоя месец ако ти идва, другия спира и край 🤦🏻♀ Повече нямало да ми дойде. Що за тъпак попаднах….

И други категорични имам - бяха казали пак доктори че сина ми няма да е висок т. к. с мъжо не сме високи. Еми сина е 1,80 на 17г. После като бебе на 5м си идвахме в бг и казах надокторката да каже кое е за зъби да вЗема нещо за из път ако има крем ли ще е какво   Тя му пипа венците вика тика няма да избият зъби скоро. Поне месец. Познайте , тръгнахме след седмица и още с кацането долни зъби цъфнаха в Бг. А аз изкарах една незбравила почивка с много рев и безсънни нощи.

# 108
  • В градината...
Дъщеря ми - зачената след инвитро на 40г., след никакви шансове, в 6-ти месец бях - главичката на бебето е малка! А бедрото много дълго! Скъсаха ме от инжекции и хапчета, а що нерви похабих, до ден днешен не мога да се оправя, че и на детето го предадох.
Хич и не ми дойде на лудия акъл, че таткото е дългобедрен с по-малка глава, та сега си имам момиче на 6г. с ръст за 8 годишна, стройна и с малка фина главица.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 21:58 от perunika

# 109
  • Бургас/Пз
Ох, като започнат с категорични изказвания... В медицината 2+2 не е 4.
Всъщност, явно не чак толкова категорична, колкото ми се стори, защото все пак ми пусна изследвания. Каза, че те ще покажат дали това, което мисли е вярно. Ако се окаже, че не е права, ще продължим да търсим причината, която естествено, че твърдо вероятно да се окаже настъпващата менопауза. Просто жената беше изненадана, че самата аз имам такива съмнения. Не знам какво ще ми предложи занапред, защото нямам представа какви ще са ми изследванията. Хареса ми това, че не отхвърли с лека ръка съмненията ми, а все пак се съгласи да видим как са хормоните. Ако се окаже, че всичко ми е наред с хормоните и цикълът ми е редовен, не мисля, че нещо друго мога да направя, освен да продължа да спортувам и да се храня здравословно.

# 110
  • тук и там
Според мен това потене наистина е много вероятно да има общо с прекарания Ковид.Имам познати,и баща ми също го прекара-и те се оплакваха от потене,при тях имаше и задъхване от малко физическо натоварване,
Иначе след 40 е нормално да се скъси цикъла и да започне да идва по-рано. При много жени се случва в началото.
Това не означава че утре ще спре цикъла..Както съм писала -аз от 42 съм със някакви аномалии в цикъла,5 години по-късно не съм в менопауза,та сигурно още две години ще откарам така и към 50 вече ще спре.
До 41-2гд цикълът ми е бил точен като часовник-на 28 дни.

# 111
  • Козлодуй
perunika - красавица ти е малката да сте здрави Simple Smile

# 112
  • тук и там
Аз пък имам момче на 6гд. Заченат без да е планиран..BlushМислех,че ми закъснява цикъла,щото навлизам в менопауза...И аз на 40 го родих.
Да ми е жив и здрав,дано сме живи и здрави да си ги изгледаме децата.

Имам и дъщеря на 11..Едната я тресе предпубертет,другата предменопауза. После ще ни затресе заедно нея-пубертета,мен менопаузата..И тъкмо ще мине и ще дойде ред на малкото да кара пубертет..
Поне ще ни е интересно, ако не друго...

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 16:41 от Kaisia

# 113
Кайсия Heart Eyes и малкия е с уникалната форма на очите на каката... и цвета на косата Broken Heart
Ще се справите, момчетата са с по-късен (непреминаващ) пубертет, таман ти ще си приключила и всичко ще е мир и любов Hug

# 114
Момчетата те верно никога не излизат от пубертет. Моите познати с девойки са във вечни пробелми с цикъл и ходене по доктори. Това е кошмар. Аз понеже никога не съм имала проблеми и си мисля че никой край мен е нямал. Но не помня и съученички да сме се жалвали една друга, а сме си споделяли много. ПОне майките като се разклюкарстваха все щеше да се чуе. Сега е страшно просто. Каква младост, какъв живот ще карат така. Моя син също така е запознат с гинекологичните проблеми на девойките в компанията.. Не ме питайте как така, но явно всеки говори за всичко пред всички в наши дни. Та ме пита и той защо всички са така и "то мноо гадно било да си жена ве".

# 115
vici75 - същото съм си го мислила и аз. То като им дойде, че като се почне едно.... докато се стабилизира, пък пропуска, пък други аномалии. Аз едно време си спомням, откакто се обзаведох с цикъл -  някъде към 14 год. бях, първото му неидване беше като забременях. Не помня моя приятвлка с хормонални, или каквито и да е проблеми с цикъла, а сега щерките на всичките ми приятели имат всевъзможни аномалии. Пият се противозачатъчни за регулиране на цикъл на поразия.

# 116
Така е.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 21:41 от Lemy

# 117
G..D.. точно. Същата бях и аз. Не помня закъсняване, па климата, па друга държава. Аз знаех в колко часа ще ми дойде, не в кой ден.

Lemy, аз мислех че само в Щатите тези неща. Всички девойки са на противозачатъчни още от 15 годишни. ПОне тези край мен. Пъпчиви всички, пълни...Ужас. На къде отива тоя свят. От какво това нещо? МНого е кофти. Самите момичета и те не са във възторг от състоянието си, но не знам дали има оправия въобще. Ние на по над 40 и едва сега почнахме да мрънкаме, не знам ако от дете си така как се издържа.

# 118
Тук май хората не гледат с добро око на противозачатъчните, не че понякога не се налага.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 21:41 от Lemy

# 119
Ами и аз се чудя как точно се гледа на противозачатъчните при нас тук, до сега за киста никога не са ми изписвали. Няколко пъти на случаен преглед са ми откривали. Отпращали са ме с Ибупрофен. Обаче пък в БГ още в двайсетте си години са ми изписвали оргаметрил. ОПлаквания съм нямала тогава. Като съм ходила на проофилактични се е виждало. Как се преценя кой има нужда от противозачатъчни не знам. Но на девойките  масово са изписани.

Общи условия

Активация на акаунт