Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 312
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
Да Simple Smile Миналия месец ходих, когато веднага след М започна отново да тече, и то приятно стабилно, като 2-3 ден. Нищо не се видя ни на ехограф, ни на стола, всичко пИрфектно, лекарят каза, че до ден-два ще спре и не ми изписа нищо. Така и стана. Питах го какво ще правим, ако се повтори историята на следващия цикъл, каза да му се обадя. И толкоз. Сега чакам да видя ще има ли втора серия или не.
След аналогична случка имах един нормален цикял с нормална продължителност на кървенето, след което 2 цикъла със закъсненяи от по 12 и 14, и първия път с ехограф ден преди да започне и констатация "Явно току що се е спукал задържан фоликул/киста, чакай след ден два." Втория път с киста очевидно пак задържан фоликул 10тия ден с насока "Редовен секс и пешеходстване, ако не ти почне до 5-6 дни ще давам лекарства.". Какъв секс, като се чувствах подута, нерна... дзвер. Една нощ страшно ме боля в дясни и на смедващия ден прокървих. И след тези две закъснения, започна насред морската почивка 5 дни по-рано Close
Направихме цитонамаска и коментирахме спирала Мирена. В момента съм в размисъл дали и ако "да"  кога точно. Лекарката ми (отпреди почти 20 години, познава ме перфектно) е категорична "за".

# 586
  • София
Принципно болките тук-там преди цикъл не са нещо ненормално, дори и на 46. Вече дали има нещо друго или са стандартните болежки... хубаво е лекар да се изкаже. И на мен пак ми се бави след теча миналия месец, не че се оплаквам, де. Но ако пак ми дойде и забрави да спре не знам... все така ли ще я караме.
Благодаря.
Сага един тъп въпрос.... ехография на вътрешните полови органи, нали. Не на кръста. Извинявайте за въпроса Blush

И двете. Външната се прави при пълен мехур, интравагиналната при празен.

# 587
  • Варна
Само с коремен ехограф ме гледаха мен.

# 588
  • София
И на мен моят гинеколог много горещо ми препоръчва Мирена…

# 589
  • София
Благодаря Blush

# 590
  • тук и там
Взех си резултатите от цитонамазка- първа група. Чак се зачудих дали не са се объркани нещо и коректно ли е изследването ,при положение че съм със спирала..Обикновено съм втора група,сега -първа.Rolling Eyes
Аз още съм без цикъл-четвърти ден след спирането на примолут нор.Мислех да слгам спирала в Бг, обаче за да сложат/махнат спирала -трябва да си в началото или в последните дни от цикъла..Та може и да не стане със спиралата. Моят АГ  смята че не съм за хормонална(Мирена), и ако ми дойде ще слагам нехормонална.

# 591
Носила съм веднъж Мирена за 5 години. Но трябва да ви кажа че почти нямах менструация. Или хич или някакви капки. А бях много обилна преди това, та това беше и причината да я сложа. После подкарах на ХЗТ, на шега на майтам, та така 5-6 години откарах. Но май вече съм на финала. Нямам против, не се чувствам остаряла. Дали с цикъл или не ( вече по-добре не ) , искам да се чувствам добре. Писна ми от ПМС, от нерви, от болки и напрежение в гърдите, от болки в корема
... И това че всички жени минават през това и било нормално изобщо не ме грее 😀. Иначе ми се случва да имам болки ниско долу и в яйчниците, по-често през зимата и обикновено ми изписват полижинакс ( вагинални таблетки ) след преглед. Много бързо се повлиявам така че leni_rad иди на гинеколог най-добре, за да се успокоиш.

# 592
  • София
Сали, какви хзт си приемала?

# 593
Сали, какви хзт си приемала?
Най-дълго време климонорм. После го спряха от продажба и минах на фемостон за кратко.

# 594
Salii, пишете нещо за Фемостона. Как се чувствахте при приема и на колко сте години?

# 595
Тази година ще навърша 48🙂 Иначе с фемостона се чувствах добре, както и с климонорма преди това. Цикълът ми беше редовен, нали е изкуствено предизвикан🙂 После се разболях от щитовидната и тъй като в един момент пиех доста лекарства реших да махна фемостона и да оставя нещата на естествения им ход. Това беше през 2019. На мен по принцип явно добре ми понасят хормоналните, защото съм чувала мои познати да се оплакват от фемостона. Но аз бях добре. Сега вече е безсмислено да пия каквото и да е предвид възрастта ми, но до 45-46 години препоръчвам горещо да се приема ХЗТ. Разбира се с редовни прегледи на гинеколог, защото като всяко лекарство и те крият рискове. Като цяло обаче смятам че ранния климакс е много по-вреден, особено за нервната система. Колкото повече време жените имат цикъл толкова по-добре и за кожата и за костите за психичното състояние.

# 596
  • тук-там
И аз т.г. ще навърша 48. Имам Ц, както и неприятни ПМС. Нямам за сега кисти, миоми, кръвоизливи и тям подобни екстри. Така че не си и помислям за ХЗТ. Макар да съм убедена, че ще ми даде още малко въздух. Като чета Сали, май си ми е време и следва да се подготвя и да мина през това. Най ме мъчат кошмарите. Появяват се около цикъл. Явно хормоните се бъгват леко и сигурно!

# 597
  • София
Здравейте,момичета. Преди няколко дни бях ви питала, дали е възможно да ме боли кръста, затова че влизам в менопауза. Оказа се,че болките в кръста ми въобще не са свързани с менопаузата. За първи път в живота си получих възпаление на бъбреците от недоизлекуван цистит. Още съм на антибиотик, но вече всичко отшумява. Разбрах,че не е от менопаузата след като започтах да вдигам температура. Благодаря ви за отговорите които ми дадохте.

# 598
Здравейте мили момичета,обръщам се с въпрос и аз към вас.
На 46г съм,с медна спирала съм,с редовен цикъл до сега на 28 дни, като се е случвало се е да дойде малко по-рано или да закъснее малко,сега трябваше да ми дойде на 27.07,но до сега нищо.
Направих си тест на 30.07 сутринта,но не с първата урина ,беше отрицателен.
Вчера на 1.08 си направих втори тест с първата урина,на него пише да не се смята за вярно ако е след 5тата минута,аз го проверих на 7мата(не знам дали това оказва влияние)беше отрицателен.
Имам и проблеми със съня,др симптоми за сега нямам.
Сега не знам какво да си мисля,явно е пременопауза.
Др седмица мисля още веднъж да се тествам,чудя се има ли смиисъл да ходя по доктори сега ваканционния период ,а и мойта ги еколожка е отпуска или да изчакам,а има ли и смисъл да ходя по лекари въобще.?
Ще съм ви благодарна за съветите.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 14:38 от strawberry0302

# 599
Не се притеснявай. Не мисля, че трябва да търсиш лекар по спешност при тази ситуация. Просто изчакай, едва ли ще ти спре от раз! Имах подобна аномалия преди месец - 17дни закъснение. Докторът каза, че е нормално на тази възраст и да очаквам подобни изпълнения. Притеснително и изискващо преглед е кратък период без цикъл (под 15дни) и продължително кръвотечение (над 10дни). Ако не бъркам цифрите, това си спомням от обяснението на доктора.

Общи условия

Активация на акаунт