Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 245
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
TSH се пуска на чист ден.

# 676
  • тук и там
Моят АГ ми е казвал, че няма смисъл да се приема примолут нор за по-малко от три месеца(при хормонален дисбаланс). Сега, до колко може да му се вярва предвид последно ми"приключение" е друга тема.

# 677
Tsh, ft3, ft4 и задължително антителата тат и мат. Много преди да се разбутат стойностите на хормоните антителата могат да покажат наличие на автоимунен процес. В противен случай рискувате да ви кажат, че нищо ви няма, нали хормоните са в норма, и да ви пратят да си лекувате главата...
А, и ехография на щитовидната жлеза ще е от полза.
Тъпото хашимото обикновено върви под ръчичка с инсулинова резистентност и онези гнусни сланини в талията.
И двете ги имам...

# 678
  • В градината...
Aurora, така е, тъпият тестостерон е виновен.

# 679
  • Пловдив
Aurora, така е, тъпият тестостерон е виновен.
дали?
Аз първоначално си мислих, че е от пролактина, но след като е в норма пак не съм ок, та...

# 680
  • В градината...
Мистик, още преди да забременея пусках тестостерон и беше под нормата. Та тогава четох и ми просветна. Виновник е и за депресиите.
А тестостерон се произвежда от яйчниците и затова е хубаво, ако има начин да не се махат при колебание за това. Той ни поддържа да не полудеем.

# 681
  • Пловдив
М да...
Но и за пролактина пише много неща в които се разпознах.

# 682
Tsh, ft3, ft4 и задължително антителата тат и мат. Много преди да се разбутат стойностите на хормоните антителата могат да покажат наличие на автоимунен процес. В противен случай рискувате да ви кажат, че нищо ви няма, нали хормоните са в норма, и да ви пратят да си лекувате главата...
А, и ехография на щитовидната жлеза ще е от полза.
Тъпото хашимото обикновено върви под ръчичка с инсулинова резистентност и онези гнусни сланини в талията.
И двете ги имам...

Скоро гледах едно видео на руски лекар-та той каза, че всъшност от инсулиновата резистентност жлезата започва да страда... Та, може тя да е първа.... Препоръчваше много ходене пеша, всеки ден поне по 5 км. И режим на хранене, разбира се.... Имаше много доволни хора

# 683
Момичета,а как сте със съня и кг?
Аз немога въобще да спя вече.
Имате ли покачване на кг,аз съм на постоянни режими,интервално хранене,спорт и до сега всичко беше ол,сега от 2-3 сесмици забелязвам покачване на кг без промяна в храненвето и се отчайвам:(
Yasmina и аз съм така от нищото започнах да качвам кг.

# 684
  • София-Младост
Кг ми варират и вече се отказах да ги следя, но не се харесвам в ханша и корема, никак.
За съня пия на Допелхерц добавка за спокоен сън, будя се към 5-6, а сега в жегата едвам заспивам.

# 685
Кг ми варират и вече се отказах да ги следя, но не се харесвам в ханша и корема, никак.
За съня пия на Допелхерц добавка за спокоен сън, будя се към 5-6, а сега в жегата едвам заспивам.
И аз съм така с кг и се отчаях,и със спането пиложението е ужасно,заспивам и след 1ч се събуждам и край или “поспивам”,но се събуждам мн рано сутрин.
Не знам от възрастта и евентуална пре-мено ли се дължи ,май ще трябва и аз да видя с мойта гинеколожка и да пусня някакви хормони да видя какво е положението.
А как точно в същност се разбира със сигурност,че сме в пре-менопауза,по кръвноте изследвания на хормоните ли?

# 686
  • София
Азцсъм 12 кила нагоре, без промяна на режима. Основно корем, какъвто никога не съм имала. Не е непоправимо.

# 687
Олеле това е отчайващо:(
Reunion ,вие в мено пауза ли сте вече или премено?Кога започнахте да качвате,изведнъж ли ги качихте?
Мен най-много ме притесняват кг

# 688
  • София
В пре-мено съм. Започнах да качвам миналата година. Цикълът ми беше редовен. От тогава прескочих два пъти и един път продължи месец.
Хормоните ми ясно показват пре-мено.
Чак отчайващо не е. С малко повече спорт и смяна на режим ще се оправят нещата.

# 689
  • В градината...
Аз съм +12. След като родих преди 6г., така и не успях да смъкна. Сляха се нещата. Но и стресът е голям фактор.

Общи условия

Активация на акаунт