Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 261
  • 791
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Много се страхувам, че ще си загубя либидото.
Ако знаеш какво спокойствие е 😄
за жената или за мъжа и?  Satisfied щото подозирам, че вторият няма да е доволен Wink

# 661
И на мен ми е интересно за кого😀. Айде либидото нали е като апетита, нямаш нямаш,ама идва с яденето😀, но са ми казвали че сухотата е много гадна.  Иначе и аз като Тонка, най-много се притеснявам от кръвоизливи, дано няма при мен. И от абразио дето правят за щяло и нещяло гинеколозите - при кръвоизливи, при продължително зацапване... На моя приятелка вече 3 пъти й правят с пълна упойка. Ако е толкова нужно и полезно защо се е наложило цели 3 пъти.
Ън, наистина ли като спре напълно става супер. Ще я борим тая премено и менопауза, няма начин. Но задължително с някакви добавки, така без никакви лекарства не си представям да мина аз.

# 662
  • Варна
Айде либидото нали е като апетита, нямаш нямаш,ама идва с яденето😀
Това принципно е абсолютно вярно. Кръвоизливи ме притесняват и мен, както и чести продължителни цапания, ама хайде пък, не е задължително да се случват на всеки.
На мен последно ми дойде преди 6 дни, на 34 ден. Тръгна точно като миналия път, втори ден супер обилно, но през нощите нищо, на 3-я ден следобед рязко намаля. Доста се притесних да не стане като миналия месец да текне пак, но за момента няма... Не знам, дано се размине тоя път.

# 663
Леле Кайсия наистина какво приключение е твоето.
Момичета,защо всички говорите за кръвоизливи,задължително ли е да  имаме кръвоизливи?И кога се получват,по време на пре-менопаузата или по време на самата менопауза?

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 15:40 от strawberry0302

# 664
  • София
По време на менопаузата не би следвало да има нищо. Ако има кръвоизлив е от нещо друго.
По време на пре-мено са всички кофти неща, но не е задължително да ги изпитш.
При някои няма почти никакви симптоми, освен нередовен цикъл. При други, всичко има.

# 665
  • София
При мен с либидото е много смешно, един месец имам и е много силно, следващият не ме търси😂 непредвидима история, и аз се чудя какво да правя да е постоянно.
Понякога се случва и на мен да се сблъсквам със сухотата, рядко е, но се е случвало. Пробвам различни лубриканти, друго не се сещам.

# 666
Lemy, наистина ли е кеф Joy
Барем веднъж в месеца ще ми се приисква ли ей така, от сърце.
Мисля, че съвсем скоро ще съм в менопаузата, защото нали горе-долу 5 години след хистеректомия яйчниците сдавали багажа. Запомних какво трябва да изследвам, обаче още ме е шубе да разбера истината.

# 667
  • В градината...
На мен веднъж на 2 месеца ми идва яко музата. За 1-2 дни. Толкоз. Ама и аз се мъча през другото време какво да правя, че млад мъж имам...
Не че преди бях по-добре де.

# 668
  • тук и там
Със най- силно либидо съм седмицата около датата на овулация..Сега-колко "овулирам" не е ясно,предвид това че съм правила секс без предпазни мерки последната година  и то точно в този период и не съм забременяла..Blush
Но се усеща -рязко ми се повишава желанието за секс, и даже не е нужно да поглеждам календара си-знам че е около датите на овулация..

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 17:38 от Kaisia

# 669
  • София
Със най- силно либидо съм седмицата около датата на овулация..Сега-колко "овулирам" не е ясно,предвид това че съм правила секс без предпазни мерки последната година  и то точно в този период и не съм забременяла..Blush
Но се усеща -рязко ми се повишава желанието за секс, и даже не е нужно да поглеждам календара си-знам че е около датите на овулация..

Точно така е и като не дойдат тези дни си знам щото нямам ову този месец. И така един месец имам, един нямам…

Perunika, и аз съм като теб, мъжа ми е млад, на 30 е:))) ще трябва да държим фронта, момиче!😁👍

# 670
Здравейте отново.От месец пия достинекса.А десет дена преди цикъла пих примолут нор .Дойде ми на трети и сега три дена е отново с прицапвания и със разните щуротии които го съпровождат.След колко вмесеца да очаквам ефект от примолут Гинеколога. Каза два месеца да ги пия и после пак изследвания .Само да припомня пролактина ми беше 834 а прогестерон 15 естрадиола 35 .Гинеколога каза че съм с хормонален дисбаланс .но все още не виждам никакъв ефект от хапчетата

# 671
  • Sofia
На мен брутално ми угасна либидото Sad Вече месеци наред, никво го няма. Съответно и самочувствието, и качих и някви кила...А иначе ми идва през 10 дни, не обилно, но почти постоянно съм си в цикъл. И единия ми яйчник почти напълно изчерпан. Изобщо.... Simple Smile

# 672
  • София
Аз сега пия сериозно Адамово дърво. Да видим ко ще стане:))
Нищо вероятно😂

Писна ми да пия кво ли не. Но за либидото си мисля при мен тоя хормонален дисбаланс и нисък тестостерон е малко виновен. И за съжаление няма читави опции за вдигане на тестостерона, освен вдигане на тежести, но е досадноооо

# 673
Как сте с килограмите? Вече наистина се чудя от какво качвам. Утре ще пускам женски хормони тези между 2-5 ден LH, FSH, Estradiol, Prolactin,
Достатъчни ли са или трябва и още нещо, което може да има връзка?

# 674
  • Пловдив
TSH за щитовидната.

Общи условия

Активация на акаунт