Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 284
  • 791
  •   1
Отговори
# 645
Да се запиша при вас, без цикъл съм от февруари. Нямам никакви странични ефекти, струва ми се.
Миналата година имах нередовни и изненадващи доста силни кръвотечения.
Ще наваксам малко със старите теми,

# 646
  • тук и там
При мен сега беше супер болезнено поставянето на спиралата. При предишните  не беше така. Моята не е хормонална. Бях под стрес вчера и  сега вече,на спокойна глава -мисля че слагането и беше излишно. Щом незнайно от кога съм без нея,и не съм забременяла-сега можеше да минем с други предпазни средстава и въобще с по-лежерни мерки.Ако  започне пак зацапване преди цикъл и дълга менструация,направо ще я махна догодина или по-рано. Още повече че ПАП-1 група не бях имала от 20 години..
С болки в корема  съм в момента. Дано минат тези дни.

# 647
Кайсия, и аз мисля така.

# 648

И малко тъп въпрос ще задам. При положение, че хормоните ми са в златната среда, ни повече, ни по-малко, възможно ли е да е критическа? То аз съм си на почти 45 г. вече.

Тонка, в предменопауза си. Започва на около 45-46 години в идеалния случай, при мен на 46г. Това, което ти се случва е точно симптоми на предменопаузата. Ще продължи все така до момента, когато тялото ти ще каже- стига вече, менопауза. Това е най-ужасния период в живота на жените, кръвоизливи, идва ти когато си иска и спира когато си иска, проблеми безкрай. Аз бях стигнала дотам, че попитах лекуващия си лекар дали мога да си направя хистеректомия, защото не издържах вече. Накрая на 52 години спря окончателно.Оттогава минаха 5 години, направо се родих. Трябва да се въоръжиш със сила и търпение да преминеш през този период.Тежко е, но има край все пак....

# 649
  • В градината...
Мандалия, скорошен успех!
И аз бях като теб, а вече имам дете на 6.
Кървенето няма как да е от висок ФСХ и нисък Е2.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 10:21 от perunika

# 650
  • София
Кайсия, супер, че е минало всичко с хепиенд. А ти защо толкова се вълнувяш дали си 1-ва или 2-ра група ПАП?

# 651
  • тук и там
Това с кръвоизливите не е задължително. Всъщност моят АГ каза,че може да няма такива.Аз (за сега) съм с класическо протичане та да напиша фазите до тук(при мен).

1.Зацапване извън цикъл. Обикновенно започва 7 дни преди менструация,после следва и същинската менструация.Дължи се на ниски нива на прогестерон. Мен лично са ме "оправяли" със три месеца на примолут нор(10 дни преди менструация приемах).
2. Скъсяване на цикъла.Честно казано не се сещам зацапването или скъсяването беше първият признак при мен.
3. Закъснение на цикъла или направо прескачане.Отначало рядко се случва-примерно веднъж на 6 месеца да прескочи, после се случва все по-често. Примерно три месеца редовен, един не идва, после пак така.Менструацията става по-кратка. Ако преди е била 7 дни,сега за 3 дни и е приключила.Често се образуват кисти на яйчниците.(които не функционират вече добре).
 Горните описани симптоми не се случват от днес за утре. При мен започнаха ,когато бях на 42, в момента съм на 47 и съм стигнала до тук. Още нямам горещи вълни и подобни, както и кръвоизливи. Сигурно и това предстои де..
Най-вероятно към 49-50 ще съм вече в менопауза..

За Пап- всяко възпаление влияе на резултата.  Била съм и трета де,направо щях да пукна от притеснение( Слава на Бога-инфекция беше,след едно лято на басейн и мина с лечение). За това се радвам на 1-ва група ,но ще си мина във 2 сега..Вълнувам се от както бях 3-та група. Все очаквам кофти резултат от тогава..Но то това са мои "бъгове" някакви..Имах близка приятелка,която почина за три месеца от рак на шийката на матката. Остана  завинаги на 42.

# 652
  • София-Младост
Здравейте, Феминорм дуо някоя от вас да е пила, отзиви?

# 653
Може ли тези, които имат зацапване да обяснят какво точно означава? Аз нямам такова по бельото, но при ползване на тоалетна хартия се вижда, че го има(кафеникаво е, не ярко червено). Това е 1 ден преди да ми дойде. Такова състояние брои ли се за зацапване, щом е само ден или си е просто началото на менструацията?

# 654
  • тук и там
При мен беше точно такова,каквото го описваш . Ако е ден преди менструация-не се брои за зацапване ,а за начало на менструация. . Вече ако е след овулация, или е няколко дни -си е зацапване.

# 655
Ясно, благодаря. А при полип в матката дали може да се сложи спирала?

# 656
Много се страхувам, че ще си загубя либидото.

# 657
  • София
Вече ако е след овулация, или е няколко дни -си е зацапване.
Точно това, което ми се случи вчера. Помислих си, че ми идва, а то било зацапване. Даже и леки болки си имах.
От пременопаузата единствено се притеснявам от кръвоизливи. Всичко останало ще го преживея.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 11:30 от Тонка*

# 658
  • Пловдив
Много се страхувам, че ще си загубя либидото.
А който го е няма нивгаж, да разчита ли, че ще му се появи? Simple Smile
Сериозно питам...

п.п. от таблетките мака имам леееко подобрение.

# 659
Ако знаеш какво спокойствие е 😄

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 21:48 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт