Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 277
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, момичета!
Преди половин година писах тук да се оплаквам и сега пак.
Накратко - март месец влязох в серия 3 пъти да ми идва през 5 дни, като накрая не спираше и ходих на лекар. Хормони - перфектни резултати. Ехограф - всичко точно. Изписаха ми дуфастон за половин година, за да ми се регулира цикълът, като този месец трябваше да го пия за последно. Хубаво, но днес, точно в деня, в който пих първото хапче за последната десетдневка, взе, че ми дойде (14-15 дни по-рано)! И сега съм шаш и паника. Нищо не се регулира явно и умирам от страх да не получа отново кръвоизлив. Ще говоря с лекарката малко по-късно, ако успея да се свържа с нея. И все пак - на някоя от вас случвало ли й се е подобно нещо? В момента дори не знам да пия ли дуфастона или не... Направо ми се реве.

# 631
Тонка, успех. Пиши какво е казала лекарката.

# 632
Тонка, нещо подобно ми се случва. Аз не знам дали съм писала при вас, но съм следила и предишни теми. Накратко - след 5 дни правя 40, с изчерпан резерв и бореща се за първо дете с донорски ембриони. ФСХ съм имала и 70 на трети ден. Копирам се от другата тема:
"Ходих спешно 2 пъти на преглед миналия МЦ, който се проточи 2 седмици - при опитна, но и възрастна АГ, защото ми предстоеше пътуване и нямах време да чакам за моята. Тя изписа АБ. Идеята на антибиотика беше - против  инфекция (без направени изследвания) и за спомагане затваряне на кръвоносните съдове. Не ми пусна никакви хормони, уж лигавицата беше чудесна като структура след провеждане на лечението.
Сега се повтаря ситуацията от юли.
Неуспешен трансфер - 02.06.
Менструация след спиране на лекарства - 18.06.
Менструация отново 02.07., с кървене 6 дни и зацапвания 2 седмици; АБ.
Менструация 30.07., която продължава с червена кръв седми ден."

В момента дори и леки болки имам, все едно е втори ден, а не седми.
Записах утре час за преглед. Подозирам, че е недостиг на Е2 и висок ФСХ, но засега няма да изследвам, нека първо да погледне.

# 633
  • София
Говорих с лекарката. Според нея това не е менструация, въпреки че днес коремът си ме понаболяваше. Каза ми да си пия дуфастона и няколко дни след приключване на реалната М, да отида при нея.

И малко тъп въпрос ще задам. При положение, че хормоните ми са в златната среда, ни повече, ни по-малко, възможно ли е да е критическа? То аз съм си на почти 45 г. вече.
Ще си запиша въпроси на един лист и ще ги задам на лекарката. Вятър си ме вееше мен и изобщо не ми е било до критически и подобни неприятности. Sunglasses

# 634
  • тук и там
Мили момичета,ей-сега се връщам от АГ и ако не ми се беше случило на мен,щях да реша че ме пързалят..
Слагам в скрит текст, че е дълго..
Скрит текст:

Отивам  днес на АГ с идеята да слагам нова спирала,защото миналият път като ходих на преглед ,моят АГ видя на компютъра си,че са минали 6 години от поставянето  на старата и трябва да се смени.
Та след предизвикания цикъл с примолут нор(щото не ми дойде миналият месец,и при преглед с вагинален ехограф ми каза че имам две кисти на яйчниците),ме прегледа пак с вагиналният ехограф,каза че няма кисти и да се мятам на стола. Преглежда,бърка , общо взето -неприятна работа,и най-накрая вика" Аз обаче не виждам държача на спиралата". Какво по ягодите трябва да означава това?! Почвам вече да влизам във филми и да си преставям някави сраствания и операции с цел"махане на спирала"...Пак ме сложи на ехографа-този път направи и вагинален и на корема отгоре..И накрая каза" Ами няма спирала. Паднала е явно"...
Та с други думи-спиралата ми е паднала,незнайно кога през миналата година(вероятно) и ние с ММ си правим секс без въобще да ни е грижа..Аз тестове не правя-щото съм със спирала нали ..
Поне стана ясно че за тази година без никакви предпазни мерки-не съм забременяла...
Но ей от такива истории тръгват разказите  за забременели въпреки спиралата жени на по 45-47 години..
Щото нито за миг не съм допускала че може да  ми падне спиралата,и то без да усетя и да разбера...Цикулът ми прескача-от възрастта нали, и си е в реда на нещата..
И ако щете вярвайте- и да бях забременяла пак нямаше да разбера,просто защото не съм допускала че е възможно да забременея със спирала и на тази възраст,и ако беше станало-щях да се усетя най-рано  в 7-я месец ,когато ми стане голям корема.Още съм в шок, но се успокоявам че можеше и да е по-зле...В смисъл -можеше да  забременея и да се усетя когато стане време за раждане...Scream А аз до последно  щях да си мисля,че съм в менопауза..

Питах го нали-ми на миналият преглед спирала видя ли? Той не гледал за спирала тогава..в смисъл че не я бил търсил.Гледал яйчници и общо състояние...
Поне "мистерията" с първа група на цитото  се разгада..Такъв резултат съм имала само преди спиралата, и сега беше такъв ...щото просто съм била без спирала..Rolling Eyes

П.П. Сложих спирала..И не знам-защото се бях изприщила от притеснение ли или какво, но много ме боля поставянето.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 18:04 от Kaisia

# 635
Тонка, каква критическа? Поне 10 години предмено първо. Simple Smile
Кайсия, много странно, ама с хепиенд. Според мен е паднала при някой по- обилен мензис. Нямаше ли конче, което периодично да проверяваш дали си е на място? А и аз когато съм имала спирала, по време на секс ММ ми е казвал, че я усеща. ТМ не се ли е усетил?

# 636
  • тук и там
Ми не-нито той,нито аз сме усетили. Аз никога не съм проверявала за конче, държач или както се казва там..
Още като ми излезе резултата от цитото,и нещо ме усъмни..ама кой да предположи че е заради това..?!

# 637
  • София
Тонка, каква критическа? Поне 10 години предмено първо. Simple Smile
Мари, слагам всичко под общ знаменател. Предмено/мено - все гадост-нерадост. Laughing

Mandaria, от сърце ти пожелавам борбата да ти донесе чаканото бебче! Hug

# 638
Кайсия, супер странно, как може да падне без да го видиш 🙄
Иначе аз имам аборт със спирала, била се изместила, ми казаха. Но тогава бях 20 и няколко годишна.

# 639
  • тук и там
И аз това се чудя...но факт! Още повече ,че се случва обикновенно в началото след поставянето на спирала(един вид тялото да я отхвърли), пък аз 5 години със спирала,на 6-тата я няма..
Вече ще имам едно наум де..След два месеца ще отида пак на АГ , да види дали с тази всичко е нормално.
И ако е-то всяка година ще питам на преглед дали спиралата си е на мястото, защото явно някои АГ -та четат картоните на пациентите през пръсти. Щото имам спирала по документи, бях на преглед преди две седмици при същият(от който до сега поне бях доволна), ама да погледне дали си е на мястото-тцъ..Rolling Eyes
Днес ако не бях отишла за смяна-нямаше и да разбера даже че я няма..

# 640
На новата пак ли нямаш конче за проверка?

# 641
  • тук и там
Аз не съм и търсила. В смисъл,че до сега нито един АГ не ми е казвал да проверявам сама за конец или държач. Сега също не ми каза нещо такова.Тяхна работа е да проверяват дали си е на мястото,ама -ето нà .
Няма значение..Просто незнайно от кога точно съм била без спирала(последната година имам предвид).

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 19:51 от Kaisia

# 642
Сали, извинявай за любопитството, но твоята позната на 50 години износи ли бебето?
О, не ! Хвана го навреме и направи аборт, но не знам как щеше да го износи ако беше закъсняла, примерно ако беше открила бременността в 4-5 месец. А можело е и спонтанен аборт да направи. Абе да не ни се случват такива неща.
Mandaria, дай боже нещата да станат при теб

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 20:50 от Salii

# 643
Кайсийка, а усещала ли си все едно контракции, така усещах аз, опитите за " изхвърляне " на спиралата, така се смъкваше тайничко и ми беше некомфортно с нея

# 644
  • Варна.
При мен също спиралата Левосерт беше тръгнала да излиза сама, т.е. не е била на мястото си. По време на прегледа лекаря само я дръпна навън, нищо не усетих. Това беше спирала, която принципно трябваше да махна заради  изтеклия ѝ срок. Тогава доктора каза, че вече нямам нужда от втора, защото навлизам в менопауза, голяма грешка, започнаха проблемите ми с тежък МЦ. Три години се мъча, но и не искам да се оперирам.
Сега търся отново тази марка, която не се внасяла от година.
Чудя се дали да товаря близки из чужбините.
Мирена не задържах миналата година, поставена след обилен кръоизлив, който спряха с инжекции Дицинон. Да спомена, че поставянето на тази спирала беше ужасно болезнено, нищо общо с първия път с Левосерт-а. Този път съм точно след абразио и имам надежда да остане.

Намирам вероятността да падне спиралата без да се усети за напълно възможна (във Вецето).

Общи условия

Активация на акаунт