Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 43 322
  • 791
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
След 5-та минута може да се появи втора черта , тогава не е верен. Ако си стои една , значи няма бременност. 
Правила съм тест на следващия ден от очаквания цикъл и беше положителен , но аз усещах и го знаех преди теста.

# 616
След 5-та минута може да се появи втора черта , тогава не е верен. Ако си стои една , значи няма бременност. 
Правила съм тест на следващия ден от очаквания цикъл и беше положителен , но аз усещах и го знаех преди теста.
Karen благодаря,ще чакам и ще видя

# 617
  • София
Зависи от теста. На тях пише, колко време след закъснението.
МТЗ=mtz, домързяваме та превключвам.

# 618
  • тук-там
Гарантирано не си бременна! Трябва да приемем, че хормоните ни не финкционират синергично и подобни аномалии ще са все по-чести! Нисък прогестерон, задържан фоликул и тям подобни. Ако няма кофти миоми, кисти и кръвоизливи, другото си е част от играта на пременото.

# 619
Благодаря ви,явно вече ще бъде така,ту ще има,ту няма да има🤪

# 620
При мен два месеца вече от последния цикъл. В началото на юни беше. Все ми закъсняваше напоследък със седмица две макс, но сега... Гърдите много ме болят. Тук ми препоръчахте фемикур н, че помагал за гърдите. В момента вече имам масло от вечерна иглика и рибено масло си купих, за да има баланс между омега 6 и 3. Пия и инозитол. Не знам да не ми станат много добавките. Колебая се между фемикур и фемарел. Второто е скъпичко, но горещо ми го препоръчаха едва ли не като панацея за пременото. То аз всъщност не знам в премено ли съм или направо в мено😀

# 621
В неделя спрях примолут нор, днес е сряда и още нямам цикъл. Това нормално ли е? Корема ми е издут и твърд като балон и имам леки спазми като пред цикъл...

# 622
Нормално е. Аз бях писала по-нагоре че на мен ми идваше след примолут нор-а чак след 6-7 ден, даже и към 10-ия. А едно момиче съвсем скоро сподели, не помня точно кое, че на 9-ия ден й е дошло. Можеш да видиш най-много една страница назад беше.

# 623
  • София
Този феморел, Сали, много соя, ленено семе…
Аз бих взела фемикур, адамово дърво е и бууства уж прогестерона.

# 624
А този фемикур и примолут за какво ги пиете?
За забавяне на менопаузата или,въпбще не съм наясно с тези добавки?

# 625
Да следя темата и видях още преди да пиша, че има и други случаи за забаване на идването на менструалния цикъл след спирането на примолут, но помислих, че е единичен случай или свързано с нещо друго. Мен лекарката много ме на плаши, че лигавицата ми е 13мм и се треперя дали ще се оправи.

# 626
Дойде ми след 7дни закъснение,ще видя следващият месец как ще е,но явно се започва пременопаузата и не трябва да се притеснявам ако ми закъснее както каза някой по-горе,че и при нея е така и вече не се шашка🤪

# 627
Аз си се шашкам. Имам позната, която имаше късна бременност, на 50 години. Знам че е рядкост, но се случва. Като говорих с гинеколога си за това, той каза за всеки случай когато ми закъснява да чакам 3 месеца макс и да ида да ме прегледа. Чак когато мине цяла година без никаква менструация, чак тогава каза можем да се успокоим че няма опастност от забременяване. Колкото и да е слаба яйчниковата функция преди това, все пак я има.

# 628
Сали, извинявай за любопитството, но твоята позната на 50 години износи ли бебето?

# 629
  • тук-там
Яйчникова функция има, но няма качество на яйцеклетката. Възможна е бременност, но в под 1% от случаите е възможно задържане на бременността. Обичайно организмът изхвърля некачествените ембриони. Най-малкият проблем на 50 години ни е бременността според статистиката.

Общи условия

Активация на акаунт