Вече хапва си пюре, МАЙското хлапе!

• 15 624
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Мили момичета, стоплихте ми сърцето с тези хубави думи , които сте ми написали !!! БЛАГОДАРЯ ВИ !!! ... а аз сега съм така smile3518 пред компа... толкова мило ми стана ! Обещавам не само заради ТРИТЕ МИ МОМЧЕТА , но и заради ВАС да се взема в ръце !!! ... но то като ми е тръгнало , ... преди малко ми се обадиха от фирмата , че шефа ми е починал вчера в Правителствена болница , ... така че тези емоции за мен продължават , но .... явно трябва да видя живота и от тази му страна !

Да не забравя да честитя на Mcheuz - бъди жива и здрава и много горда , защото доказа , че си силна жена !!!

Честито зъбче tooth на Еличка - да ги наредииии много и все бели и здрави !

Честито на Уна - най-сърдечни пожелания за цялото земно щастие !!! smile3525

А на Катето да кажа , че този сладур нейният не прилича на бебе , а на голямо и умно момче - все едно ще ти проговори ей сега ! Кате , не го мъчи повече пускай го на училище smile3529 newsm47!!!

Сигурно има и още , но съм уморена и ще бягам ... а утре ще чета всичко отново и ще се отчитам !

Спокойна нощ на мами , татовци и бебовци !

# 151
  • София
Здравейте момичета,
аз чак сега ви открих , голам съм заплес.    Досега влизах само в кърмаческия форум и тези отчетни не съм ги видяла. Много се радвам , че има такъв форум. Моето бебе се казва Павел и е роден на 06.05.2006г.  Надявам се , че приемате новодоши във форума.

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 22:56 от jet

# 152
Здравейте, мамми!!
2 часа се приспивахме с моя сладък син... 1countingsheep
Почти всяка вечер е така... Сигурно ще е като майка си нощна птица newsm57

pepsun, и Марти е със запек от морковите, които му дадох в началото... Доктора ми каза да му направя сок от круши и да му давам всеки ден по около 30-40 грама - днес купих круши дано да се оправим...
Преди това съм му давала пюре от круши, сини сливи, тиква, сок от грозде, но нищо... само пръцка... Ама всички деца са различни, може на вас друго да ви действа.

Тази вечер също правихме опити за обръщане и пак пустата ръка, която остава отдолу му пречи и се връща по гръб...
При вас лесно ли стана обръщането???

Лека нощ и приятни сънища...smile3524

Добре дошла на мама jet и бебе Павел!!!  welcome

# 153
  • Плевен
Здравейте мамчета и ако има още будни бебоци !
На големи красоти се нагледах - то хубави бебчета, прекрасни булки, професионално изплетени жилетки.... БРАВО  smile3525
Честито зъбче на Ели , да са здрави, бели и да никнат безболезнено!
Пайзи честито обръщане! И аз чакам моето сладурче да се обърне, но само замята с краче и вири дупето!
 welcome на мама jet и Павел!

BgViki - като сте ни харесали - ще се ухажваме -  Heart Eyes  txtloves  Two Hearts

Моите съболезнования на Вечерница - дано това е последната трагична новина покрай вас!

Понеже скоро мисля да захранвам и  съм малко объркана как да започна преди или след кърмене. Ако е преди, нашта мома ще ми издере очите за млекце и това няма ли да доведе до кофти асоциация за новата храна ?  newsm78  smile3547

Май имаше и нещо друго, но...
Чао и лека и спокойна нощ на всички!  smile3531

# 154
Здравейте! Аз днес случайно се уредих да отида до Варна. Докато си се разхождахме и мъжа ми се обади че заминавал служебно за Варна и аз веднага се предложих да ида с него. Купихме на Ивко стол за хранене Чиполино. Дето и на люлка става. Много е хубав. И клипчета правих , но утре ще ги кача, че не съм разтоварвала апарата още.

Да отговоря на Лусмар и на Имар  - според мен първо на детето трябва да се даде храна и след това кърма. Защото то като усети вкусната кърмичка иди му дай после гадните пюрета и каши.  baby_neutral

Добре дошла на мама jet и бебе Павел.   bouquet

А за обръщането Шуши не се притеснявай. Нашия такова шило е станал че едва му събличам дрешките. А я да питам как се приспивате 2 часа? Защото вчера и днес Ивко реши да прави панаири и да реве вместо да заспи веднага след хранене , както прави обикновено вечер и аз му казах че гевезета не искам и може да си реве колкото си иска. Но нали е случил на добър баща , че той милия се мъчи да го преспи един час и аз накрая го съжалих и го взех и легнахме на нашето легло , гушнах го и той заспа на момента. Сега това как да го разбирам. Гевези ли ми се или какво!?
Лека нощ !  Hug

# 155
Ани, мъжа ми го приспива около час и половина, гушнати на спалнята и го тупка по дупето... Ама гледаше мача и не го приспиваше съсредоточено...  hahaha  Така че и двамата гледаха мача и няма заспиване, братче...
Аз го взех на ръце и веднага заспа, приместих го в неговото легълце, пак се събуди... и накрая го оставихме сам в леглото, попя малко и заспа...

# 156
  • Перник
Хей здравейте Laughing

Paizy - обрахте точките с тази снимка с акането. Много се смях. А относно обръщането по гръб и аз в началото много се зарадвах, но после осъзнах че вече не мога да я оставям на кревата.

Иги - мерси за успокоението. Аз за сега се наложи да си купя нов телефон (стационарен) защото малката много обича да дъвче кабела докато говоря и телефона пада няколко пъти. Но пък сега съм й дала слушалката от счупения телефон и това й е любимата икрачка.

Пепсън - сложи тиква при картофаили й даи само тиква. Четох че им харесва. То и аз ще опитам защото и ние се запекохме, но от бананчето с кърма

Добре дошла Jet Hug

Lusmar - аз гледам да й дам преди да е "освирепяла" от глад защото не виждам логика да давам след кърмене. Е, то първите два дни успях, но днес беше толкова изгладняла, че минахме и без зеленчуковото пюре.

Ето едно клипче и от нас. http://www.youtube.com/watch?v=_0OAtM9-vf8

Лека нощ

# 157
Здравейте и от мен......току що приспах подвижната лудница,която тия дни си е изцяло моя/татито е по пътищата-одеве се обади,че е замръкнал във Видин/ и се опитвам да съм на 100 веста едновременно,пък и да не допускам близки контакти м/у Сами и Ивче...та само успявам да ви чета,че в повечето случаи някой от двамата ми е на ръцете...
Честит рожден ден на Мcheuz-нашата най-силна и смела мама  bouquet
Честито и на месечковците!
Вечерница-радвам се,че се появи-определено ни липсваше....Съжелява ,че си в такава тъжна серия....но бъди сигурна,че всичко ще се оправи..../аз също тази година изгубих страшно много хора, и то все добри, но пък и много хубави неща станаха около мен/ ,така,че стегни се и бъди готова за хубавото което ви предстои...и вземи малко да си помогнеш/ти все пак си наясно със силата на хомеопатията/ и да качиш поне някое килце,че и на теб ще ти направат комплимент от сорта,че си "арматура с тънка тапицерия" Mr. Green/скоро получих такъв/
 lusmar ,за захранването-зависи дали ще заместваш хранене или просто ще запознаваш детенце със различни храни...аз ще запознавам и затонва каквото и да включвам,ще е в малко количество/до 60 гр максимум/ след кърмене.
За покачването на теглото/май Калия се вълнуваше/ и ние сме качили малко тоя месец-но според таблиците/дето хич не ги обичам/,средно месечното наддаване за първите три месеца е 800-900гр, 3-6 месец е 750гр,6-9600гр,а от 9 до годинката450гр. и затова може педито да е направило такъв коментар-НО,всичкибебета са различни,и не мисля,че трябва да се впрягаме на такива статистики...най-правилно е да се водим от правилото-на 6 месеца да се удвои рожденното тегло,на 12-да се утрои/макар,че и това правило търпи отклонения/Днес ,напримар се видях с една позната,която като гушна Ивчо и ахна,че тежал колкото внучката й-а тя е на 10 месеца...но пък е здраво и жизнено дете....А на Иги браво-винаги ме е кефила с разумния си подход и със спокойствието си по отношение на кърмене,хранене,растеж и развитие....Според мен си психически готова за второ/щом физически си питала,че може/, а и страхотна свекърва ще станеш Wink
Олчето-и аз заставам зад идеята-щом не ви се сеща татито-изненадай го ти с предложение....И да оздравяваш,че е пусто без дългите ти постинги
Юнос-това за Крейзи беше майтап-щото ги засякох с Леонардо в един конкурс за снимки,но пишеше,че са от Сингапур....но след като гласувах за тях реших да се включа и аз със снимка на Ивето, и се оказа,че при регистрацията има само две възможни страни-Сингапур и Малайзия/а ако не попълниш полето,не те допуска  нататък/...И да питам-само аз ли не видях възглавницата-нещо не ми се отваря... Sad..А щом ти е омръзнал"кравешкия период"-започни да заместваш млечно хранене/постепенно,да не си направите някоя беля... Naughty/
За снимките-естествено-нямам думи...всички са страхотни...
Добре дошла на мама jet и бебе Павел!!!
Аз ще отивам да пооправя  и да полягам,че Сами пак ще цъфне рано....
 Лека нощ и приятни сънища...

# 158
Аз пак ще осъмна пред компютъра. Тока ни е ужасно слаб и вчера се опитвах да пускам пералня, но не стана. Накрая прах част от дрехите на ръка, а другите зарязах за по-хубаво време. Чакаме електроснабдяване да оправи нещата, но ме разочароваха, че може да стане чак напролет... То пак трябва да се радваме, че се хванаха да го оправят.

Първо искам да честитя на всички, които празнуват - пожелавам им всичко най-добро, да бъдат много щастливи и много обичани. mcheuz, Una, ВениВики, месечинките. Бъдете здрави и много щастливи.
Честито самостоятелно обръщане на Ради
Честито зъбче  на Ели.
Честито столче на Ивко.
Честита нова кола на смайли.
Честити покупки на Килиан. Шапките ви са супер.

Добре дошла на jet

Вечерница, моите съболезнования за загубата ви. Дано този черен период престане най-накрая.
Дано болните да озравеят по-бързо. Тези вируси са ужасно неприятни. Озравявайте, за да може да се възползвате от последните хубави дни.

Ние в петък ще сме на гости на баба ми и майка ми целия ден. Така че ако някой иска може да се разходим из Южния парк. Lale, жалко, че няма да сме там утре. Но ако и в петък се разхождате може да се видим. Отдавна искам да се запознаем.

За нощната лампа на Макси с Мечо пух - лампата се намира във възглавницата. Сигурно не свети много. Но ще свърши работа. Това се води soother. Ние имаме един за Криси и Макси му го взима постоянно. Затова исках да му купя и на него.
При новия  - Мечо пух казва на Прасчо - Лека нощ, а прасчо му отвръща - Лека нощ, Мечо пух и после запозва да свири музика. А възглавничката свети.  Използвам soothera на Криси през нощта, когато не трябва да будя мъжа ми. Лампата свети съвсем слабо, но е достатъчно, за да видя бебето и да го нахраня.

Само искам да допълня, че жилетката е супер. Аз не мога да правя такива неща. Майка ми и баба ми плетат много добре, но сега и двете ги болят ръцете и няма да могат да оплетат нищо. Направиха един пуловер за Криси и с това ще си останем.

imar, в твоя линк
http://smg.photobucket.com/albums/v718/vasilevna/Detskie%20modeli/ има страшно много идеи. Много е интересен.

Люба, когато си готова - похвали се и ти с жилетката. Според мен е много сложно да направиш качулка.

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 02:29 от Stryper

# 159
Страйпър, още по-вече ми хареса лампата, след като даде разяснения. Кажи как и аз да си намеря такава, дали ги предлагат и тук? И дано ви оправят тока скоро, че с две деца и без пералня не ми се мисли как ще я карате ooooh!
  Ани, смених доста пюрета и никое не и харесва. Вече пробва сладък картоф, морков, грах, круша и банан. А тези комбинации за които пишете ги няма тук. А и избор няма, има две марки, едната е Гербер и аз нея купувам. Явно трябва и другата марка да пробвам Thinking Не бих искала аз да и правя, защото зеленчуците са голяма химия SickКашата може би по я тачи, защото я правя с кърма. Имар и ти можеш да я приготвяш с кърма или АМ(на каквото сте), аз прибавях и намачкан банан, че оризовата каша е доста безвкусна.
 Шуши, ама вие сте били големи сладури бе Grinning
Вечерница, много съжалявам за загубата ти и всички неприятности. Дано си дадеш равносметка, че и хубави неща има около теб, заради които си струва да се радваш на живота. Именно един сладък Марк Heart Eyes Надявам се скоро да се отърсиш от отрицателните мисли и с бодър дух продължиш напред.
  Пепсън, много ме окуражи поста ти. Ще започна и аз да давам само едната цица и другата да цедя. Само дето няма кой да и даде шише вместо мен, в смисъл да не ме вижда мен, но ще го измисля. А как изтрайва от 10:00 до 5:00 с едно ядене? Моята почна като малко бебе да си иска на 2,5 часа #Crazy, та не знам как ще нацеждам такова количество. А замразената кърма не става Sick, голяма гадост е.
  Днес покарах новата кола и много и се накефих, страшно е удобна  car003
    welcome на бебе Павел и майка му!

# 160
Качих 2 филмчета в google, защото youtube само блокирва.

Нещо не ми харесва качеството, но не знам как да го оправя.

http://video.google.com/videoplay?docid=-8509469001689391770&hl=en

http://video.google.com/videoplay?docid=1912346084551615416&hl=en

Смайли - този soother не се произвежда от 2003 или 2002 година. На Fisher Price е и се казва Sing me to sleep Pooh. Може да го вземеш от ebay. Аз дебнех да намеря нов, но тъй като вече е рядкост цената му стана над $50 и се отказах от новия. Избрах си да е excellent condition, а и се пере в пералня. Много ми хареса точно този модел.

# 161
  • София
Здравейте, майчета!
Първо, добре дошла на новата мама и бебе Павел! Hug
Честито ново столче на Ивко, Ани, чакаме клипчетата.
Вечерница, радвам се, че се появи, аз дори си мислех, че щом не пишеш толкова време, си се отказала да влизаш тук. Дано лошият период да свършва вече, а ти да си обърнеш повече внимание и да се възстановиш Praynig Hug
Като стана дума за отсъстващи, Крейзи не е писала скоро, ама тя май замина за Русе... newsm78
Олче, възстановявай се бързо и го преборвай вируса!
Кабранска, абе зачудих се преди малко, ти водиш ли си записки като четеш, направо ти се чудя на умението и желанието да отговориш на всеки, да дадеш съвет и да успокоиш. Браво!  bouquet В тоя смисъл и текста на аватара ти е много верен Laughing
Вчера Румчо беше много кисел почти цял ден (не знам дали е от зъби, щото още нищо не напипвам, само венчето е очертано newsm78) - спа много малко, а през останалото време все си мрънкотеше, не искаше сам да се занимава и все се носихме. И то горе долу удобно в слинга, направила съм си един с халки, обаче вечерта вече ме заболя кръста Sad и толкова се бях изморила, че реших да го приспя без да го къпем. Обаче като започнах да го събличам да му сменям памперса, той взе да се хили, да се радва, помисли си детето че ще го къпем и просто нямаше как. При обличането имаше рев, в повечето случаи е така, от умора е май, ама страшна работа е, при вашите бебчовци случва ли се? 
А, шапката на Килиан е много хубава, ама и той е много фотогеничен baby_neutral
Юнос, много ми стана интересно за тоя Сингапур и ми е любопитно ти всъщност какво работиш и какво си специализирала? На мен мечтата (една от многото де Wink) ми е да ида на почивка в Тайланд, много е красиво там, обаче като гледам, не се очертава да е скоро Simple Smile
Чао...

# 162
Добро утро Simple Smile

Седнах да ви чета, ама малкия се размрънка за ядене и само нещо мъничко прочетох... Та набързо влизам - после ще чета и пиша повече.
Разбрах, че А н и е купила стол за хранене, който става и на люлка... Ани, моля те, дай линк да го видя, че и аз смятам да купувам, а още нищо не съм разглеждала.....

Ох, хайде да давам манджа, че много се изнерви горкото....

# 163
Таня ето линк, последния стол взехме, само че дамаската е друга: http://www.chipolino.com/catalog.php?lang=bg&year=2006&c … ry=112&type=1
След малко ще пусна и клипа, а клипчетата които вие сте сложили ще гледам след като Ивко се събуди.
Момичета, вчера забелязах че гънките на дупето му не съвпадат вече. Това основателен повод за притеснение ли е от луксация?

# 164
  • София
Здравейте. Ето и от нас малко снимки да видите каква любов сме.

А тук бате ни забавлява, ама ние сме много гладни и съответно сърдити.

Общи условия

Активация на акаунт