Вече хапва си пюре, МАЙското хлапе!

• 15 598
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Аз вече ще се включвам само уикенда-само тогава се добирам до компа на чичото на Алекс.
Алекс този месец е наддал колкото една малка водка-50гр,и затова вече дохранвам и от 3 дена захранвам с картофено пюре,горкото ми дете е гладувало цял месец,а аз си мисля че му растат зъби и има колики-Ужас!Сега след като си хапва добре е спокоен и не пищи на всеки час.
Сега отивам да чета,а после ако имам време ще пиша.

# 256
Хайдев и ние да се отчетем!
Засега сме здравички и много музикални, но мързеливи. Не искаме да се обръщаме, но за сметка на това пък искаме да седим и по цял ден правим коремни преси и се набираме да станем.
Аз съм завършила Лингвистика-немски и английски ез- магистър преводач, но 5 години работих като учител по немски. Второто ми висше е Туризъм- и двете са в ЮЗУ-Благоевград. Татито е завършил строителен техникум, но се занимава с транспорт. Има 4 ТИР-а.
Толкоз от нас
Лек и усмихнат ден на всички

# 257
Здравейте!

Честито на месечковците!
Добре дошли на новите мами!

Аз набързо да се отчета, че ще излизаме на разходка. Тук времето е страхотно, около 17 градуса и е слънчево, затова не трябва да изпускаме  Naughty.
Ето го космонавта на Килиан, другите работи не съм снимала, защото се перат в момента, но като са готови ще ги щракна и тях.

До после!

# 258
здравейте майчета!  Hug Тъкмо изчетох всичко и натиснах "отговори" и фъстъчката се събуди, че си цокнахме малко и пак заспа (да видим колко Praynig).
Благодаря ви за топлото посрещане Heart Eyes. Ние си имаме и кака първокласничка, пишем домашни, правим прически и тоалети за училище и понякога не ми остава време. Но при добра организация, успявам. Малко така  #Crazy, но нали исках да съм мама... Не, не мога да се оплача, голямата хубавана и тати много ми помагат. Обещавам да ви покажа снимки.
С беба сме още само на кърма, мисля да я караме така до 6-я месец. Не знам защо лентичката не показва вярно, но другата седмица ( на 25 ) ставаме на 5. Беба се научи да се обръща, но май не е много ентусиазирана да лежи по корем. Бърборенето й вече се променя - започва да се опитва да казва и срички. Преди няколко дни научи едно "тррр" с езика, пръска от многото слюнка и много си се радва на откритието.
По професия съм кинезитерапевт и работех в дермато-козметологична клиника, лично аз с метода Ендермолоджи - LPG, основно за целулит и отслабване.
Целувки на всички, ще разправям още.

# 259
  • Бургас
Честит 5 месец на Траяна! Да папка и слушка много!
Мимозо, банката е Пощенска,ако мога с нещо да помогна казвай, но май офис в Балчик нямаме.
Добре дошли на новите мамчета!
И на мен ми хареса заглавието на 6u6i за половин годинката!

# 260
Здравейте и от мен.
2 дена само чета и не мога да стигна да напиша нещо. (е поне може да си починете от дългите ми постинги)
Първо искам да честитя годишнината на Ванила. Да сте все така влюбени и на 70-тата ви годишнина от годежа.

Честито и на месечковченцета. Да сте здрави, усмихнати и по-безболезнено да ви поникват зъбчетата.

Кате  - направо съм запленена от шапките на Килиан. Грейката също е хубава, обаче шапките са страхотни. А може и да е от манекена. Дали такава шапка ще е подходяща в космонавта? Защото обмислям да поръчам на Криси, но за зимата съм му взела само космонавт и си мисля, че шапката ще се мести в него.

И аз подкрепям темата за 6-тия месец. Или може би е по-добре тази за зъбчето. бебенцата, които са родени през май ще станат на 6 месеца след 10 дена. И тогава сигурно ще пишем в нова тема. Може би е по-добре темата да е за зъбчетата. Че на нас 3-то сигурно ще ни избие. Първото отдавна вече го забравихме.

За разходка в Южния парк - чудя се дали да слизаме пак при майка ми в неделя или да го оставя за понеделник. Не знам. Ще пиша на лични.

А за професиите - по-лесно ми е да кажа какъв е съпруга ми - студент в НБУ и работи в bol.bg  - интернет доставчик.
А аз - от 5 години основно съм майка. Иначе съм завършила Икономика на транспорта и МИО в УНСС. Работя (принципно) в една малка търговска фирма вече 11 години. И все не мога да я напусна. 2 пъти опитвах, но шефа ми ме разубеждаваше. Шефа ми е страшно свестен. Като част от семейството ни е. Единствения проблем е, че почти няма работа и основно сме на минимални заплати. И трябва да си търся допълнителни проекти. А и шефа ми е вече на почти 60 години. Затова се чудя какво ще правя когато ми свърши майчинството.
От 4 години и 1/2 (от както съм си в къщи) се занимавам с уеб дизайн. Запоанчх от 0. С една позната от Уелс направихме фирма за уеб дизайн, хостинг и продажба на домейни.  Само че до сега не съм получавала плащания от там, а само инвестирам каквото изкарам от интернет. С този сървър имаме повече проблеми, отколкото печалба. Но пък ми харесва. Супер хоби си е Simple Smile
Много съм зле с определянето на цени. И повечето сайтове, които съм правила са или за много малко пари или безплатно. Поне се уча. Много искам да се занимавам в тази област, но
тъй като образованието ми е в друга област си мисля, че едва ли някой ще вземе жена на 33 (когато Криси ще е на 2 год.) без образование и с малко опит.
www.e-designs4you.com - това е собствения ми сайт, на който са качени някои от проектите, които сме правили.
http://www.omega-web-hosting.com  - а това е сайта на компанията, която създадохме. Ако на някой му трявба домейн, хостинг или изработка на уеб сайт - мога да дам специални цени за българи. Добре, че е тази жена от Уелс, за да се занимава с плащанията и клиентите. Аз се занимавам с подръжка на сайтовете и с разрешаване на проблеми.
Има няколко човека, без които не бих могла да се справя в тази непозната област - един български програмист, който ме спасява, когато закъсам с програмирането и един човек от Англия, който се занимава с paid to read програми от години и винаги ми дава много мъдри съвети.
Това е - парите, които получавам от интернет ги използвам за разни детски неща, които ги няма в България. Затова и се заглеглеждам в ebay. Страшно удоволствие е да поръчаш нещо интересно на детето си. За Макси купувах разни дрешки, а сега се захласвам по играчки.

# 261
Еееее , тъкмо да отговоря и "мъжищата" нахлуха !!! Само набързо на НМихайлова , че питаше за столчето - видях го в Хиполенд в новият мол Скай Сити на Шипченски проход .

Аааа , батето ми дава да пиша Grinning

Добре дошли на новите мами !  bouquet
Камбанска- много готина снимка , а Ивчо направо с твойта кожа се облякъл Grinning Mr. Green , та чак и мимиката му е същата ! Сладур !

Честито на месечковците от вчера и днес , а Лео да се оправя бързо и да не тревожи мама !

Иркаа , много си мила ! Искрено съжалявам и за твоите баба и дядо , а това за детството все едно от душата ми го извади  Sad! За съжаление при нас травмата е голяма , тъй като баба беше абсолютно здрава и никой не е очаквал ... . А да ти кажа , че и моето момче си е харесало да учи във Френска гимназия , ама да видим как ще се подготви / то има време , де , живот и здраве /  ... а майка ти щом е зъболекар сигурно си е поръчвала нещо от нас - фирмата се казва Дентатехника .

Таня Арк - благодаря и на теб за милите думи !/ и изобщо на всички , дано не пропускам някого/... ама много се смях за котето hahaha , а пък и името му е сладко като на един добър наш приятел !

Ванилка , честита годишнина , едва ли ще измисля някое много специално пожелание , но ... от сърце - обичайте се и бъдете щастливи заедно ! На един наш познат Жакото му избяга през балкона и той беше мнооого доволен , че у тях станало тихо hahaha..

Олчето , моят нос се обели и сега отдолу е все едно съм била на ски ... ама мажа яко с Невен и минава ... а за темичките ... ми аз никога не мога да избера само 1 нещо - предложение 3 и твоето  Mr. Green Grinning!

Имаше и още ... но стига , че ще ме биете ... ааааа , сетих се - нашият тати е Кинезитерапевт и работи с волейболният отбор на ЦСКА , а преди това беше 7 години и с Националният отбор !

Ей , Ирка това с оцветяването много гот , мерси за идейката !

# 262
  • София
Относно  името на следващата тема аз съм за тази със зъбчето,защото както бързо ги изписваме мисля че темата за шесте месеца ще е по-подходяща за по следващата тема.А за протокола и аз съм икономист,завършила съм  Макроикономика,обаче министър май няма да стана Mr. Green,а и в предрпиятие от национален мащаб не се виждам да работя,та затова сега умувам каква друга специалност да запиша newsm78.Сега работя в една голяма търговска фирма,която внася и търгува с неръждаеми ,ОВ и ВиК материали.А нашия тати е строителен инженер и поне той работи по специалността си.

# 263
  • София
привет,

днес много хубав следобед имахме навън, надявам се и всички , които са били в софия, времето беше много хубаво. ето и малко материал  Mr. Green

# 264
  • Варна
Здравейте, мами и бебковци!!!
Добре се справяте докато ме няма - тя темичката свършила. И по този повод Олче, на мен май ми харесва най-много вариант 4, тоест твоя. Брависимо  Hug

Отворили сте тема за професиите а? Ами аз не знам точно какво съм, ама се водя управител на строителна фирма. Иначе съм учила Стопанско управление и после Банков мениждмънт. Ани ти се чудеше защо в Свищов - ми като изкарах 5 години във Винса във Варна, и реших малко разнообразие и записах 2 магистратура в Свищов.

А пък да ви кажа. Като ме нямаше само 1 ден, и като се върнах и като си погледнах съкровището - и ми се стори тооолкова пораснал... Много странно... А как ми липсваше, звънях няколко пъти и все му говорих по телефона... Голяма обич е това между майката и бебчето  Laughing

Айде свършвам, че моя мъж виси на главата ми и чете всяка буквичка и ме майтапи само. Ама какво да го правя, нали си го обичам  Laughing

Целувки на бебковците  newsm51  love001

# 265
  • Русе
   Здравейте!
   Дарито от няколко дни насам започна да заспива много късно-към 22.30 ч.  Сега я дадох малко на таткото да я гушка, а аз набързо да ви пиша.
   Със закъснение честито на Ванилка за годишнината! Много любов и щастие ви пожелавам и Миа много да ви слуша и радва! А снимките ви са прекрасни!
   Ирка-д, нашият татко много се зарадва, че така го подмладяваш Grinning И двамата сме на 28 години, завършили сме Русенския университет и сме компютърни инженери. Той работи по специалността ни-програмист, а аз съм ОТК в завод за ел.инсталационни изделия-в монтажен цех. Работата е страшно интересна, много отговорна и динамична, но не е добре платена.
   Дарито вчера и днес яде броколи, наистина действат разхлабващо, така че мамите, които имат проблеми и захранват могат да опитат и с тях. А ние вече заместихме следобедното хранене-само каша яде. Макар, че не й правя много после отказва млякото и постепенно увеличих дозата. Но на обяд хапва малко пюре и после си търси млякото. Не съм имала за цел да се получи точно така, но детето само си показа какво иска. А от утре сме на нова каша-бананова на Хумана. Казват, че била много добра, дано да я харесаме и нея.
   Ох, Дарито плаче, спинка й се вече. Отивам да я гушкам Heart Eyes
   Лека нощ и на вас Simple Smile

# 266
И аз забравих за професията на нашия татко,той в момента учи агрономство,а иначе е организатор-производство в нашата фирма.Де що има техника разбира и ремонтира,много отръки му идват такива дейности.Сега ще се доизучава -висше агрономство,че това му е необходимо.
Малка мама ще те включим в бъдещата Варненска среща  Laughing А ти ще ни дадеш съвет и насоки къде във Варна да си правим процедури  Wink
Днес времето беше чуднооооо.

Да ви се похвалим ,че вече си хващаме крачетооооо

и една след разходка

Сиска ортопеда каза,че няма нищо обезпокоително в това,че не се обръща било въпрос на желание единствено!!!Така,че споко  Flutter

Последна редакция: сб, 21 окт 2006, 22:35 от mimozata

# 267
Здравейте, Майчета. Всички имаме много интересни професии, но май голяма част работим нещо различно, от това, което сме завършили. Ама такива са времената сега. Аз исках да уча нещо, което ми е интересно, пък на практика се наложи да работя съвсем друго, защото беше много по-добре платено. (Пиша много набързо и затова може несвързано да се изразявам, извинете  Embarassed ).
Stryper, възхищавам ти се. Уеб-дизайнът е нещо, с което и аз бих искала да се занимавам, а ти си постигнала вече толкова много и то гледайки децата си. Тук не мисля, че годините имат голямо значение, по-скоро уменията са важни. Пожелавам ти да сбъднеш мечтите си. А и на всички останали желая същото. Много е важно човек да обича работата си.
Искам да споделя нещо, от което ми стана много мило. Вече на два пъти бебчо търси да ме хване за ръката, когато заспива. Моментално спира да мрънка, успокоява се и се унася. Направо се разтопих. Незнам дали е съзнателно или не, но ми е много мило.
И друго забелязах. От известно време му пея "Хей, ръчички, хей ги две.." (защото аз май само това знам). По пеенето и изобщо в музикално отношение, ме няма никаква, но като му запея това, дори да мрънка, ми се ухилва и даже с глас ми се смее понякога. Сигурно ми се смее на певческите напъни милото  Joy . Тия дни ще разширя репертоара все пак. Обичам да си пея, нищо, че излиза фалшиво. Поне детето оценява старанието ми.
Честит 5 месец на Траяна! Да расте здрава, палава и обичана!

# 268
Здравейте, майчета!
За темичката и аз съм на мнение, че сега е по-актуална за зъбчето...

Марти през деня спи винаги около час след хранене и спи по 1 час или 30 минути... понякога се случва и да не спи, но става адски кисел...
Давам му пюренце в 10-30 плодово, а в 14:30 - 15 ч. зеленчуково, давам му кърма след това, но той взе да не иска... В пюренцата, които правя не слагам нищо - нито сол, захар или зехтин, но ще сложа утре малко, логично ми изглежда инфото на мама меца... Мерси!
Най-добре да ви запиша режима - спане и хранене...
5-6ч. кърмене и гушкане до 7ч. breastfeeding
7-00 до 8-00 сън
9ч.кърмене breastfeeding
10ч. сок 30-40гр.
10-11ч. сън
12ч. плодово пюре+кърма eat
13-14ч. сън
15ч. зеленчуково пюре+кърма eat
16-17ч. сън
18ч. АМ - 180мл. eat
18:30-19 сън
20ч. баня newsm37

20:30ч. кърмене, при нужда АМ breastfeeding
около 22-23 заспива със зор  smile3524

Това е приблизителния ни режим, не винаги се получава, но горе-долу... това е...
Напишете и вашите режими за сравнение...

Ира подкрепям страхотната ти идея за цветния живот... /майка ти е много мъдър човек/

# 269
И аз ще гласувам за зъбчето като заглавие,нищо,че ние нямаме още Rolling Eyes
На всички са интересни професиите,а Страйпър евала и от мен smile3501 като знам колко трудно ги усвоявам тия неща, а ти  Shocked браво уебдизайн и то сам сама...Въобще всички-браво   bouquet
Танче нямам нищо общо с тая банка ,но да питам де Laughing

Общи условия

Активация на акаунт