Любители на Котки - Тема 160

• 31 846
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Закари ходи до тоалетна, ама за малката работа. явно не му пречи, ще го видя за другата как ще е. Не е ял достатъчно още. Той беше с яка, заради съмненията за гъбички, но можеше да си я сваля. Държеше я само, за да ни прави кеф В мига, в който казвах"Лека, Закари" я сваляше. Сутрин я намирах бита и наказана, но вин аги идваше да му я слагам.
Тази сутрин погледа му бистър, посрещна ме с тракторско мъркане. Той мърка грубо, не като Фин. Птомених режима му за хранене, за да ми е лесно да давам лекарствата. сега купата  му е празна. Сутринта в малко бульон от пиле му разтворих обезболяващото и стрития антибиотик. Изпи всичко. Вечерта оак така ще направя. На обядще му дам суха храна. Лекарствата ще ги пие 5 дни

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:22 от red soul

# 211
  • на брега на морето
Златен е Зак, колко е послушен! При нас дисплината е само за лакомствата.

# 212
https://youtu.be/4t0I10eMoJU

от една друга тема, музикален кот

# 213
Сега ми попадна. Може би го знаете, но все пак
https://m.24chasa.bg/ojivlenie/article/9855925

# 214
За калата, драцената и кокичето не знаех.

# 215
Здравейте! От няколко дни забелязвам на мястото, където нашето коте спи, че има черни прашинки. Мога да го оприлича  като подобие на пърхут. Какво може да е това? На ветеринар ще отидем в следващата седмица? Котето е на 8 месеца, женско, не сее разгонвало и още не сме го къпали. Живее си в апартамента с нас.

# 216
  • София
Здравейте! От няколко дни забелязвам на мястото, където нашето коте спи, че има черни прашинки. Мога да го оприлича  като подобие на пърхут. Какво може да е това? На ветеринар ще отидем в следващата седмица? Котето е на 8 месеца, женско, не сее разгонвало и още не сме го къпали. Живее си в апартамента с нас.
Стисни между ноктите си една от прашинките. Ако се появи червеникав отенък като от съсирена кръв, значи има бълхи.

Сега ми попадна. Може би го знаете, но все пак
https://m.24chasa.bg/ojivlenie/article/9855925
Ще добавя статията в първи пост. Там имаше подобна информация, но част от линковете спряха да работят и ги махнах.

# 217
  • София
Здравейте, нахлувам в темата ви с молба за идея, акъл...
Проблемът е следният:
Близки роднини имат котка, която роди три котета на 8-ми този месец. Живеят в къща с двор и котката се разхожда свободно. Явно се е натровила с нещо, защото в момента е зле, водили са я на ветеринар и я лекуват. Проблемът е с новородените – тя не може да ги кърми. Роднината ми е купил АМ, опитал се е да ги храни с пипетка, но котетата не са искали. Има ли някакъв друг начин, да ги подлъже с нещо, за да приемат млякото?

# 218
Продава се не само адаптирано мляко за котета, но и специални биберони.
Майка им около тях ли е? Ближе ли ги по коремчетата и дупетата? Ако не,трябва да го прави човек, защото иначе няма да може да пишкат и акат. Трябва и да са на топло.

# 219
  • София
А, благодаря, ще им кажа за бибероните и за останалото.

Майката не била около тях, преди малко я търсеха.

# 220
А, благодаря, ще им кажа за бибероните и за останалото.

Майката не била около тях, преди малко я търсеха.
Къде са бебетата? Трябва да са в кашон с парцали отдолу. И като я няма майката, най-добре една-бутилки с топла вода, увити в нещо, за да ги топлят. И задължително веднага дапочнат с масажите - влажно меко парцалче или памук и все едно майката ги ближе по коревчетата и дупетата. Това трябва да се прави доста пъти на ден.
За съжаление толкова малки без грижи от майката трудно ще оцелеят. На тази възраст още са слепи и едвам пълзят.
А, и храненето трябва да по-малко и много често. Би трябвало някъде в нета да има повече информация.
А майката ваксинирана ли е? Ако не е, е много вероятно да е някой вирус и за съжаление това би направило още по-малко вероятно оцеляването на бебетата.

# 221
  • София
Току-що говорих директно с човека, който се грижи за малките, защото преди това информацията ми беше през друг.
Значи прибрали са котета на топло в една закрита тераса, били завити, масажирали ги, всъщност точно с биберон ги хранели, но с яденето имало проблем. Каза ми, че пуснал обява в някаква група, че търсел майка-кърмачка. Нямам представа дали е възможно такова нещо. Наистина котетата са прекалено малки. Не знам за ваксините. Бяха ми казали, че майката е кастрирана, пък...

П.П. Все още не могат да открият майката. Никак не е добре положението.

# 222
Таня67, не е бълхи, това за което говоря. Намерих една бълха преди седмици и и сложихме Фронтлайн комбо. Това не подскача, не ми прилича да е живо. На ъгъла на чаршафа ми като е спала и като стане буквално има черни пърхутоподобни много дребни люспички.

# 223
Трябва да отбележа, че не е лесно да снимаш котешки венци....

Скрит текст:

# 224
  • Бургас
Розови са на моето коте,ама то е беличко...с малко рижавко...

Общи условия

Активация на акаунт