Любители на Котки - Тема 160

• 31 835
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Джаста, аз съм си я кръстила /Мая/ - Честни сини очи. Wink

# 331
Едвам изтрих цитата от телефона.
Потресена съм, гледат ги съвестно, ама друг път, толкова се ядосах, че започна ли ще стане ферман.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 09:14 от Ивекс

# 332
Вметвам няколко думи, които са по допирателната на темата и млъквам.
Хора от чужбина осиновяват българчета от домовете за деца с увреждания.
Подкрепям скромно финансово, когато имам възможност две-три нестопански организации от типа 'Четириниги в беда'. Тук инвалидизираните животинки (в огромен процент от случаите извалидизирани от човек - простреляни, ритани, хвърлени и т.н.) никой не ги иска. Те обикновено имат нужда от човешка помощ за двукратно изпишване и се изхождат неволево... Sob Свидетел съм как в разстояние на месец две такива писанки намериха осиновители в чужбина. Хора, които са си вкъщи, искат да дадат дом, обич и грижа точно на инвалидизирано котаче. Heart

# 333
Аз не бих затворила коте в апартамент и кастрирала ако алтернативната не е смърт под гумите или в устата на някое куче.. Вярно е, че от улицата има по-голям риск от болести, но за съжаление и домашните не са застраховане. И си бях казала аз коте няма да търся, ако се случи то да ме намери само тогава. И така стана. Сега съвестта ми е спокойна.

Сега ще правим заедно ремонта Simple Smile

# 334
И аз съм изумена от написаното за котетата от улицата ... Повечето котета, които се дават за осиновяване са спасени от там. Малко са безотговорните стопани, които умишлено не си кастрират женските и после търсят стопани на котетата ... А още по-малко са безотговорните стопани на родила женска, които да обезпаразитят бебетата преди да ги разкарат.
И ккави са тези големи разходи? Един преглед, стандартно обезпаразитяване и кастрация - все неща, които сме длъжни да направим и с домашното производство като го вземем.
Сиси е от улицата, че и бременна беше. Глисти никога не е имала, а повече от 75-те лева за кастрацията не сме давали за сега, вече 4 години и нещо.

Вчера Сиси мина лекар. Доктора е казал, че е мастно топче и да го следим. Ако ни се стори, че расте вече ще се мисли за биопсия, изпращане на пробата в друг град за изследване и последващи действия ... Дано не се стигне до там Hands Pray

# 335
Аз не бих затворила коте в апартамент и кастрирала ако алтернативната не е смърт под гумите или в устата на някое куче.. Вярно е, че от улицата има по-голям риск от болести, но за съжаление и домашните не са застраховане. И си бях казала аз коте няма да търся, ако се случи то да ме намери само тогава. И така стана. Сега съвестта ми е спокойна.
И аз съм на същото мнение. Затворено животно в апартамент, никак не ми е нормално, но и при нас изборът беше или мъртъв, или затворен. Болестите са непредвидими.
Опитах да го изведа на каишка -  пълен провал. От тогава не иска да излиза и от входната врата /преди бягаше до тавана/. Страхлив е. Докато стои на терасата, ако приближи птица бяга вътре. Не знам дали е щастлив, но пък той не знае какво е навън, какво е свобода, но и глад, студ.

# 336
Сиси беше възрастна като я прибрахме. Сега не приближава входната врата, а при излизане, било то на ръце докато изпращаме гост или в клетката за вет, целия блок разбира колко е недоволна.
Според мен ако на една котка й се осигури необходимото въобще няма да пожелае да припари извън територията си. Освен ако е некастрирана де, тогава инстинкта за запазване на вида е над този за оцеляване.

# 337
Джаста Праста, разказът ти за Мая ме върна години назад. В моето детство. Семеен приятел донесе вкъщи заводска котка. Спасил я от колегите- големи мъже, които ѝ залепвали нещо по лапите, вързвали ѝ неща по опашката и се забавлявали с ужаса на животното. Rage Не беше бебе.
Това беше най-милата, гальовна и любвеобилна котка, която съм имала. Animal Heart Eyes Cat

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 17:17 от djasra

# 338
Моя засега никакъв проблем с излизане, но може би защото е мъничък. Мисля и аз дали да не опитам да го извежда с каишка като го ваксинирам. Засега единственото към което проявява неприязън е водата от чешмата. Често си настъпва акито и го нося да му мия лапите и драпа много да се спасява. Къпането ще е проблем.

# 339
  • Варна
Искам да кажа за котешките косми в пералнята. ММ е с жесток псориазис и от началото на тази седмица пера с магнезиеви гранули, без никакви други препарати. Ефектът за кожата му е отличен, прането е ок, а котешките косми в изпраното пране намаляха.
Гранулите в контакт с водата генерират водород, който изчиства мръсотиите от тъканите и явно отблъсква и космите, заминават си с изплакването.
Ако някой търси решение за проблемна кожа, която се дразни пишете, ще кажа, но темата няма да разводнявам.

# 340
Мацките, как гледат младежа от дървото

И той как ги дебне, като слязат
Обърнаха се снимките, но с телефона не мога да се оправя. Joy

# 341
Благодаря ви за отговорите.Знам че не е задължително да има паразити,но все пак малко се притеснявах и реших да попитам,понеже дъжеря ми е на 1 год и половина и колкото и да ги наглеждам ,може да отиде и да бръкне в тоалетната и т.н. и ако котето има паразити не ми се мисли.Но щом препарата действа веднага,тогава съм по спокойна.Аз помня на село като си ходих като малка ,че имаше постоянно малки котенца .Бутала съм ги ,играла съм си с тях и слава богу не съм имала глисти и т.н. 😀 но друго си е да се притесняваме за детето ми,което си е доста малко.На ветеринар задължително ще го заведем като го вземем.

# 342
Ааа, Djasra, колегите и шефовете на Джастев са много милозливи, никога не биха причинили на беззащитна душичка лошотия. Те дори постоянно се интересуват как е Мая, колко е пораснала, искат да я видят на снимка и много и се радват.

# 343
И аз съм изумена от написаното за котетата от улицата ... Повечето котета, които се дават за осиновяване са спасени от там. Малко са безотговорните стопани, които умишлено не си кастрират женските и после търсят стопани на котетата ... А още по-малко са безотговорните стопани на родила женска, които да обезпаразитят бебетата преди да ги разкарат.
И ккави са тези големи разходи? Един преглед, стандартно обезпаразитяване и кастрация - все неща, които сме длъжни да направим и с домашното производство като го вземем.
Сиси е от улицата, че и бременна беше. Глисти никога не е имала, а повече от 75-те лева за кастрацията не сме давали за сега, вече 4 години и нещо.

Вчера Сиси мина лекар. Доктора е казал, че е мастно топче и да го следим. Ако ни се стори, че расте вече ще се мисли за биопсия, изпращане на пробата в друг град за изследване и последващи действия ... Дано не се стигне до там Hands Pray

И аз това си помислих. Че почти 100% тези обезпаразитените, че и ваксинирани "домашни" котета всъщност са спасени от улицата, само те или майка им и после лекувани, обезпаразитени и пр., като накрая им се търси дом. Тези, които са резултат на безотговорно плодене, защото били големи разходите за кастрацията, че и за обезпаразитяване и ваксиниране на единично коте, със сигурност не са хвърлили стопаните им пари за обезпаразитяване и  ваксиниране на 2 котила, раждащи се всяка година. Ама няма лошо, то и тези обгрижените, обезпаразитените и ваксинираните нали затова се предлагат, за да им се намери дом. Наистина не всеки ще тръгне да ги събира от контейнерите за боклук, завързани в найлонови торбички, от улицата болни, наранени и пр.

И също така 100% съм убедена, че при хора със силна фобия от болести и зарази, които са против кастрацията, има само два варианта да се развият нещата, като започне да им опикава наред мъжкият котарак - или ще кастрират, или котаракът внезапно ще "избяга" (ще бъде изхвърлен). Няма начин да го изтърпят как им маркира.

# 344
Искам да кажа за котешките косми в пералнята. ММ е с жесток псориазис и от началото на тази седмица пера с магнезиеви гранули, без никакви други препарати. Ефектът за кожата му е отличен, прането е ок, а котешките косми в изпраното пране намаляха.
Гранулите в контакт с водата генерират водород, който изчиства мръсотиите от тъканите и явно отблъсква и космите, заминават си с изплакването.
Ако някой търси решение за проблемна кожа, която се дразни пишете, ще кажа, но темата няма да разводнявам.
Мира, много полезна информация! От къде мога да взема такива магнезиеви гранули?

Общи условия

Активация на акаунт