Любители на Котки - Тема 160

• 31 085
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
По друг повод научих за полезните свойства на бамбука за нашите тела. Имаме в градината и кучето Лара го пасе, а аз се карам защото мисля, че не е за ядене,а той се оказа без забележки, че даже и полезен.
На Лара няма да се карам повече, на Маслин и на Късметка си мисля дали да дам.
Имате ли опит в този смисъл?
В нета ще прочета, но на вас разчитам за мнение Simple Smile

# 646
  • Бургас
Може да е вял от ваксината, а може да му е жегаво. Топли ли са му ушенцата. Ако са топли, може да има температура, но не е задължително. Наблюдавай го.
Топли са,но не парят...
Аз все лапите пипам,явно ушенцата трябва.
Май повече му е жегаво,разпъва се,разтяга се,лежи по гръб...
Носът не пари...
Как се мери температура на котка?
Аз попитах вет,ако вдигне температура дава ли се нещо,а той ми каза,че не и сами отзвучават симптомите.Е,вече ако нещо много ме притесни,да му звънна.
Но е крив нещо,лежи или ако играем,повече хапе...
Иначе гранулите вървят,вчера напълних купичката,само 1/3 е останало.
И 1/2 пауч яде снощи,но другата 1/2 по-късно ще му дам.

# 647
Здравейте , коткомани!
Имам питанка. Ползвали ли сте обезмирисител за котешка урина? Има ли ефект от него?
Пробвах със сода и оцет, кислол, препарат за фаянс,но миризмата върху ламината си остава. Дайте идея как да се справя с нея. Знам,че  доста трудно се елиминира.
Благодаря ви! Хубав следобед! 🙃

# 648
  • Варна
Прочетох за бамбука и котката, той за нея не е вреден, тя за него - да Simple Smile
Дадох две-три листенца, изяде ги с дръжката барабар.
Felicity, на първа страница има описание на справяне с миризмата от котешка урина.
Мария, гледаме д-р Пол, по Нешънъл Джиографик, той винаги започва с термометър в дупето Simple Smile

# 649
Здравейте , коткомани!
Имам питанка. Ползвали ли сте обезмирисител за котешка урина? Има ли ефект от него?
Пробвах със сода и оцет, кислол, препарат за фаянс,но миризмата върху ламината си остава. Дайте идея как да се справя с нея. Знам,че  доста трудно се елиминира.
Благодаря ви! Хубав следобед! 🙃
А защо има миризма върху ламината? Еднократно ли се е случило, или се повтаря? При всички положения това говори за някакъв котешки проблем. Некастриран котарак, бъбречни проблеми, поведенческа реакция.

# 650
Става въпрос за малки котета,които не ползват котешката тоалетна по предназначение. В процес на обучение сме,но се носи миризмата.😋
Идеи по въпросите ми? 🙂

# 651
Става въпрос за малки котета,които не ползват котешката тоалетна по предназначение. В процес на обучение сме,но се носи миризмата.😋
Идеи по въпросите ми? 🙂

Аз имам купен и няколко пъти го ползвах,когато Зак е вършил работата в банята.Действа,но не знам дали го има в БГ този,а друг не съм ползвала.Иначе е евтин.
Скрит текст:

# 652
Идеи по въпросите ми? 🙂
Нямам идея как да се махне миризмата, но ми е непонятно как малки котета не ползват тоалетната. Предишната ми котка беше улична, прибрах я прелита от улицата като бебе. След посещение но при ветеринар веднага я пуснах в котешката тоалетна, като на няколко пъти рових с предните й лапички вътре. Веднага разбра за какво става дума. Преди да я кастрираш роди три пъти и всички котета когато бяха в състояние да излезна от кашона, веднага се научаваха да си ползват тоалетната.
Котетата с майка си ли живеят? Би трябвало тя да ги научи. Ако са малки и без майка - хващат ги едно по едно, пъхате в тоалетната и ринете с предните лапички. Това се повтаря поне по няколко пъти на ден, докато се ориентират. Защото има риск да свикна да не ползват тоалетна и тогава ще настане ад. Друго - тоалетната трябва да се чисти всеки ден. Не си падат по използвани.

# 653
  • Бургас
Ще се въздържа засега да му меря температурата...Няма да е доволен.
Едно е тежко и жегаво...
Дано живне малко вечерта,снощи до около 3 си игра.

И аз рових с предните лапички на Хари в тоалетната.Един път.Е,мяукаше,явно питаше там ли трябва...
Но Сузана навремето взех от улицата.И с нея така направих...Че правеше напук или маркираше,правеше,но си беше наясно още от първия път къде е тоалетната.
Галете ги,хвалете ги бебешорите когато отидат в предназначеното място...

# 654
Ние дори не сме ровили с предните лапи, те сякаш инстинктивно започват да ровят, когато има в какво. Но пък сигурно всички котки са различни и при някои е по-трудно.

Много прибран и незаемащ място:

През повечето време не спи така де, жегата си казва думата и човек трябва да си гледа в краката, защото има разпънати котки на произволни хладни места по пода. А през нощта и сутрин се гонят и дебнат разни летящи неща... Всеки ден улавят по 1-2 буболечки. Даже черният хвана оса Sweat Добре че се размина без ужилване.

# 655
Ооо, аз на Мая всеки път и говоря с много любов и тона ми за поощрение Stuck Out Tongue Winking Eye, когато направи подарък: Браво, мамо! Ти си на мама златото! Браво, браво! На мама доброто котенце. И все такива. Joy Heart

# 656
  • Бургас
Ами...и ние така си говорим и се гушкаме и галим.
Аз си му казвам "Любов" или "Любовче"
Обаче...нещо е много,ама много успан.
Не,че снощи не бесня,но все пак...
Тръшнал се е и не мърда...
Вероятно е фаза от котешкия живот,нали по-голямата част прекарват в сън.

# 657
Мария, и Мая основно дремуца в тия жеги. Даже любимата си лятна маса на терасата  не ползва, толкова е горещо. Днес основно стои зад скрина в хола до прозореца, прави сянка на пердето. Joy Там явно е хладничко и се е простряла като пресен суджук за сушене и не мърда. Joy

# 658
  • Варна
Интересно, но и Лорка зачезна следобяд, търсих я тук и там (у нас всички врати на стаите са широко отворени), няма и няма, чак се притесних, викам я, не излиза, накрая я намерих между едни огромни торби и стената и сега май пак е там, че липсва, явно има нужда от свое пространство и време, като огладнее ще се появи.
Тя също бързо усвои легенчето с бентонита. Два пъти я сложих и рових с лапичките и, на третият сама отиде и свърши работата.

# 659
  • Бургас
Явно им е горещо на маците и мацураните...
Познайте кой ще скача и търчи цяла вечер...

Общи условия

Активация на акаунт