Любители на Котки - Тема 160

• 31 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Благодаря!
И  е много обичлив. Изключително мило животинче.

# 631
Голям красавец е този дребният, “даврандиса” се както се казва Simple Smile
А у нас просто не ме търсете в жегите:)

Снощи в/след бурята съм подпряла балконската врата с едно столче. Там си беше легнала! Хем да е вътре хем най-на хлад

# 632
Аз съм споделяла,че Зак,за разлика от Фин,ядеше като разпран,когато дойде.Предполагам там в конкуренцията със сестрите му е трябвало да бърза и да се тъпче.Когато с еусети,че цялата тая хран аси е за него,се регулира.Финдъс си беше мн злояд.Сигурно няма друга котка,на която да са клечели с варено пиле в шепа и той да се е мусел и отказвал.Фин признаваше само гранулите.Зак обича и пиле и пауч.Пак съм казвала,че вет,който има и аптека и продава храни,ми е казвал,че пауча е маркетингова храна и е съвсем ненужна.Аз ползвам пауч за Зак само,когато искам да му пробутам нещо.Като лекарствата му последния път.Иначе яде гранули и веднъж седмично пиле.
Котьо,Закарски е,да.Благодаря от негово име,дами!

# 633
Има, Ред, има....
Топче беше така, като дете съм го гонила да се храни, сервирах му като на принц, той подушваше и врътваше опашка, също ядеше гранули, месо, консерви, дреболии само ако е на кеф.
Уши наскоро осъзна, че ядене има, сега се храни една идея по-спокойно без да се оглежда постоянно.

# 634
В този период казвах,че не стига,че ми се   е паднало злоядо дете,ами и злояда котка.Голяма мъка си беше.В началото дори пробвах да му дава и сок от червена чушка,заради козината.Тотален провал хахах

# 635
Ааа и Мая е назлън кокона. Joy
Тя е на принципа: Дай ми да опитам и не ме търси. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мяучи и се върти като не видяла, щом види храна, сякаш гладна я държим, но само докато и дам парченце. После се почва великото дебнене, гонене и убиване и според това дали късчето и е харесало или не, го изяжда или зарязва.
Най обича "да убива" и яде кренвирши. Joy Давам и пиле, риба, месце, подушва, евентуално кусва и дотам. Маслините голям бой им удря.
Аз паучове, пастет и изобщо мокра храна давам, за да съм сигурна, че си е набавила необходимата за организма и влага. Всеки ден слагам мокра храна, един пауч или пастет, намачкани и размесени с водичка и тя си ги изцоква. Вода и гранули има денонощно.

# 636
Когато сменях Рояла отказа и да пие вода, искаше си гранулите, стигнахме до ветеринари, голям зор беше.
Отначало сравнявах всичко, което прави Ушатото с Топче. Нищо общо, разбира се...
Улавям се, че продължавам, толкова много време мина, а празнината си стои, обичаме Уши, грижим се за него, но Топче... Мъжът ми казва, че е непрежалим, толкова много го обичаме, той значеше много за нас, особено за мен. Колко пъти се връщахме назад, можехме ли да направим нещо, осигурихме ли му всичко необходимо, въпроси които и до ден днешен си задавам...

# 637
  • Варна
Кетя редовно седи пред пълната паница и чака да дойда, да клекна пред нея, да ѝ поднеса парченце и да я умолявам. А тя демонстративно извръща глава. Оставям я, заканвам се, че няма да и угаждам повече, след 5 минути тя още седи пред паницата, аз повтарям упражнението, щото ми дожалява и тя най-накрая с видимо неудоволствие хапва, все едно казва "айде, от мен да мине". Елена пък врещи изпод масата, където ѝ е базата, чака да отида към нея, води ме към купичката и яде само ако я галя. Абе опасни са и двете.

# 638
Котьо, все така сме си - никаква промяна в размера или в поведението на Сиси. Само имам чувството, че топчето малко се е преместило, но вероятно си въобразявам Simple Smile
https://prikachi.net/image/6DGQp

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 14:43 от _Зизy_

# 639
  • София
Рони често обикаля около паницата си и мяука жално, нищо че е пълна. Номерът е някой от слугите да досипе и тогава кандисва да яде. Освен това установих, че обича да го галя по главата и гърба докато яде, сигурно защото мама котка ги ближе понякога докато сучат. Той също е само на гранули, на паучовете им ближе само соса, а останалото се хвърля.

# 640
  • Варна
Оф, и Елена е същата. Добре, че Кетя после дояжда парченцата.

# 641
  • на брега на морето
Много сте красиви, Зизу. То очи, то поглед Heart.

Ред, ами Зак е огромен! И с бодито му личеше; кълките обаче бяха уникални.

# 642
Ами и наша принцеса Джуджи е така:) 2 кила връзва на 5 г:) като не харесва - не харесва. Подушва и подминава. Излапва пауч и после почва да се дави, защото се е натъпкала:)
Имаше момент подбираше между 2 пилешки пауза на Феликс от 2 различни комбинации по 4 пауза в пакет…ужас!
И държи да се храни сама, на пералнята, а другите От плебса, разбирай Шошо и Сивчо - в чинийки на земята…
Ама пусто ми е на сърце и за тези лапки всичко даваме Simple Smile

# 643
  • Бургас
А тревожно ли е,че котето цял ден не пие вода и не пишка?
Играе по малко,но общо взето лежи.
Вчера пиеше вода,сега не иска...
Обича студена,прясна...
Нося,но не ме отразява
Гризва чат-пат по няколко гранули.
В петък правихме ваксина...може да е нормално...Не е по-топъл от обикновено...

# 644
Може да е вял от ваксината, а може да му е жегаво. Топли ли са му ушенцата. Ако са топли, може да има температура, но не е задължително. Наблюдавай го.

Общи условия

Активация на акаунт