Бременна съм - а сега?

• 19 632
  • 419
  •   1
Отговори
# 15
Какъв партньор след 2 месеца (авторката е написала, че са заедно от април)?! Ако се познаваха от преди това и са били например приятели - ок, но съвсем непознати, все още в периода на "медения месец"...
Розовите очила изобщо не помагат, особено пък в случая, тъй като вече има и евентуално дете.
Подобни случки със заможното семейство и подбора на снаха са всъщност съвсем реални - не казвам, че родителите са прави, но понякога има резон.

# 16
Kaъв партньор е, ако се познават от 3-4 месеца, не живеят заедно, не делят бюджет, нямат планове и прочие. Още и гаджета май не са, просто си прекарват добре 3-4 дни в седмицата. Засега.

# 17
  • Варна
Точно някаква е, която познава от два месеца. Прочетете пак първия пост.

# 18
Упс, дори не са 3-4 месеците а по-малко от два. От средата на Април до днес, 07.06.2021... Не вярвам да са се виждали с родителите си дори. Шокът ще е сериозен.

# 19
Възможен е и друг сценарий, който не исках да споменавам, ама щом сте почнали...
Младежът да се е хванал с кака, защото му интересно, готино и иска да експериментира и да се почувства зрял. Немалко мъже го минават този етап с хлътването по по-голяма жена. Обаче това далеч не значи, че наистина е толкова зрял, колкото изглежда и че намеренията му са толкова сериозни, че да е готов и за дете. Според мен ще го застреляш от упор с тая новина и в първия момент ще даде яко назад. Както казах, не го жаля, да си е ползвал главата по предназначение (горната). Лошото е, че накрая ти ще му мислиш и детето ще е най-ощетено.

А пък ако е от заможно семейство наистина, което го държи с апетитен семеен бизнес и имоти за наследяване, съвсем нищо не очаквай.

# 20
Проблемът не е във възрастта, а в непознаватено на човека отсреща. През първите месеци всички са супер, секс и купони, за тези неща всеки е готин. След това постепенно изникват истинските черти.
За мен изборът на баща е сериозна крачка, която не трябва да се прави в алкохолно опиянение. Без значение дали ще бъдат заедно или не като двойка, този човек ще е баща на това дете и ще определя основни положения в живота му (със своето действие или бездействие).

Поведението и на двамата е било безотговорно и за съжаление единствената отговорна постъпка към момента е доста тежка. Нека авторката не ме разбира погрешно, не я навивам на аборт. Казвам какво аз бих направила в нейната ситуация. Решението всеки си го взема сам.

# 21
Да, прибързано е, не живеят заедно, не са се опознавали в друга светлина но каквото е станало е станало. Прекарват си добре и не е повод да се смята, че това че не ходят от дълго означава, че намеренията им биха били несериозни. Не разбирам защо все песимистично трябва да гледат някои от вас.

# 22
Не се настройвай за лошо. Може и да се зарадва за бебето, да ти предложи брак. Аз лично по-скоро бих се надявала на този вариант, отколкото да съм самотна майка. Но аз по природа съм оптимистична. Почти съм сигурна, че ще ти предложи брак.

# 23
Аз лично песимизъм не видях. Просто чиста форма на реализъм далеч от розовите облаци и пеперуди в стомаха.

# 24
  • Варна
Да, прибързано е, не живеят заедно, не са се опознавали в друга светлина но каквото е станало е станало. Прекарват си добре и не е повод да се смята, че това че не ходят от дълго означава, че намеренията им биха били несериозни. Не разбирам защо все песимистично трябва да гледат някои от вас.

Може би защото някои лично сме го изживяли. Ама точно - бързо запознанство с по-малък, дете и проблеми после. Гледам си сама детето сега, баща й участва като присъствие, когато му се ще. Но аз съм финансово осигурена, с работа, жилище и родители зад гърба ми.

# 25
Аз мисля определено, че тук теми трябва да се пускат преди секса още.
Сега какво? Хиляда предположения и гадания в тъмното. Страхове. Относно тях пак гадания. Ще стане ли, няма ли да стане.

# 26
И какво като ѝ предложи брак? Как ще приеме предложение за такава стъпка от непознат човек?

# 27
Честито!

На въпроса ти - приготвяш хубава вечеря, по възможност без много алкохол, предразполагаща и спокойна обстановка и му казваш. Приготви се психически за аз, майка ми и баща ми, ти ми искаш само парите, използвачка , самите родители да се намесят и те с всякакви ужасии, които се сетиш - дърта, бедна, грозна, златотърсачка и пр.други хубавини. Ако мине добре - чудесно. Ако почнат циркове - поне ще си подготвена и за този вариант.
1000 лв за продавачка в София ли? В джобс гледала ли си скоро , като че има и по-добре платени места.

# 28
  • Далече, далече
Когато му кажеш, гледай да започнеш по-отдалече, за да го подготвиш психически. Ако той е инфантил, а майка му е проклета, ще си имаш неприятности.

# 29
Какво ще се случи, ние няма как да предвидим.
Сестра ми се озова бременна след 2-3 месечна връзка. Бяха на 19 и 23г. Резултата от това е студент в 3-ти курс вече, а те са все още заедно. Аз съм разведена, въпреки, че 6г се опознавахме преди да сключим брак.

Авторката според мен разсъждава правилно. Дава си сметка какво иска тя. Как би се справила сама..Ако срещне подкрепа и желание в партньора си какво по-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт