Бременна съм - а сега?

• 19 657
  • 419
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък като чуя, че някой жали мъж, че щял да дава издръжка и ми иде да повърна.

# 286
  • Варна
Аз пък като чуя, че някой жали мъж, че щял да дава издръжка и ми иде да повърна.

Понеже силно подкрепям Стрина Калина да кажа, не жаля един мъж, че щял да плаща издръжка. Не съм съгласна еднолично решение от страна на жената, а последствията за двамата.

# 287
И аз не съм съгласна, че ако жената си иска детето, трябва да прави аборт, за да улесни 24 годишния "хлапак" да не плащал издръжка, горкия. Аборта затова е по желание в днешно време, да го правиш, ако не искаш да раждаш. Насила аборт, за да улесниш бащата ми прилича на трилър и не е по желание.

# 288
  • София
Особено в БГ, дето издръжката е колкото да иде два пъти на дискотека. Моля ви се.

# 289
То така може на всяка деца да прави и да не дължи нищо на децата.

# 290
Особено в БГ, дето издръжката е колкото да иде два пъти на дискотека. Моля ви се.
Ако ще и колкото един хляб да е, въпросът не е в парите. Като взимаш решения сам, после се оправяш сам.

То така може на всяка деца да прави и да не дължи нищо на децата.
На мен как пък никой не ми направи случайно е дно дете? Хайде стига глупости, отговорността да се пазят е и на двамата. А тя с вече един аборт е трябвало да се пази още повече. Явно е искала да забременее, друго обяснение не виждам. Има хапчета, импланти, диафрагми, има и презервативи. Ако не искаш нито едното, спиш с гащи и това е, иначе рискът да, се оажеш бременна е огромен. Не им знам сексуалния живот, за да кажа дали по принцип си правят секс без предпазни средства, или е било просто инцидентно.

# 291
Не винаги слагането на презерватив означава, че няма да стане гаф. Имали сме два случая на скъсан презерватив, втория път го "проверихме" преди мъжа ми да е свършил. Първият път тичахме спешно за хапче.

# 292
Направено от двама, ама после само единия да се оправя както може... Да не му се развали живота, то пък големия живот, голямата мъка са тея деца....

# 293
  • София
Какво мисли стрина Пенка няма никакво значение. Законът си го казва ясно.
Ха, сега видях ника по-горе. Нямам предвид конкретна стринка Simple Smile

# 294
Не винаги слагането на презерватив означава, че няма да стане гаф. Имали сме два случая на скъсан презерватив, втория път го "проверихме" преди мъжа ми да е свършил. Първият път тичахме спешно за хапче.
Това, че мъжът е с презерватив, не означава, че е ок да свършва в жената. Отделно има спермицидни кремове. Варианти за предпазване от бременност има много, стига човек да иска да се предпази.

Направено от двама, ама после само единия да се оправя както може... Да не му се развали живота, то пък големия живот, голямата мъка са тея деца....
Мъка са, когато не си ги искал.
Да, направено е от двама, но само единият е решил какво ще се случва нататък. Ето там вече този, който е решил сам, губи моралното право да изисква. Законното право вече е нещо друго. Което не означава, че подкрепям мъжете, които изчезват в такива ситуации, или ги жаля. Вече казах, че ако е мъж на място, ще си поеме отговорността.

# 295
Откъде черпите убеденост да заставате на нечия страна в такъв случай? Нещата стоят много просто. Всяко нещо струва друго нещо. Правиш секс, в наши дни това е като да идеш за хляб, не вземаш предпазни мерки, който и да си от двамата, има последствия - дали аборт, дали непредвиден живот и отглеждане, издръжка, дали нещо друго.  Лесното не е толкова лесно все пак.

# 296
Те и двамата са се държали като деца без родители в сладкарница - взимали са си, кактото си искат, без да мислят, че трябва да се плаща. Ами, ето идва касиерката с касовия бон и сега вече трябва да се плати.
И аз съм на мнение, че жената трябва да е по-отговорна, не в конкретния случай, а по принцип, защото тя пере пешкира накрая. Но пък мъжът да се държи волно и свободно, все едно, че не е чувал нищо за птичките и печличките - това е във висша степен странно.

Реакцията на мъжа авторката я описа: шок, яд и "нека да изчакаме една седмица".

# 297
И кво сега, трябва да махне бебето и да се подложи на риск никога да не забременее повече, в името да не наруши спокойствието на младежа? Много странен начин на мислене.

# 298
И кво сега, трябва да махне бебето и да се подложи на риск никога да не забременее повече, в името да не наруши спокойствието на младежа? Много странен начин на мислене.
Не, никъде не съм казвала това. Казах, че ако той реши, че не желае да участва, а тя реши да бъде самотна майка, да не го търси после с " Трябва". За мен лично би било унизително да търся пари от човек, който категорично е заявил нежеланието си да бъде баща. И то големите пари. Отделно, че няма да се чувствам ок със себе си ако съм заявила, че ще го родя и ще го гледам сама, а после обърна палачинката.

# 299
Всеки според ценностната си система ще постъпи в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт