Краят на ДЕСЕТОКЛАСНОТО приключение идва с НВО вълнение

• 33 654
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Ицо, жив и здрав да си!Продължавай все така,ай шъ им се невиди и ейч би оу-тата!!!

# 106
  • София
Ицо , да си здрав и дълго да прилагаш това на което си се отдал. Joy

Треся се от смях с вас Joy
Бележка имаме, инструктажът е проведен, черен (или "мерен" по Марулета Joy) химикал е наличен, добре, че е сестра му, че заради нея има, иначе можеше и на 16.06 да се сети.
Ние сме лесни тази годината с торбичките, догодина да му мислят, че ако въведат мрежите, ще има въпроси за вид и размер на плетката.

В любимото училище им правиха ПИ на 7 клас като "истинско" - служебни бележки (като истински с подпис и печат, само номер за достъп в системата няма), различни пликове за работата, найлонови пликове... е, малко бил различен преразказа на записа и на листите (нямало някои абзаци на записа) Joy ...

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 11:10 от Desem

# 107
  • София
О, Десем, значи трябва и ние да имаме бележка! 😏
Решила съм, че ще го оставя да се оправя сам за това НВО. Само плик ще осигуря, евентуално. Да видим дали е пораснал...
Вчера били правили класно по БЕЛ. За пръв път не е есе. Било е класно по български. Не питах точно, но сигурно е било по формата на НВО, защото трябвало да пишат рецензия. Няма да споменавам, че никога не са писали такова чудо. 😂
Вече започва да ми става любопитно, без никаква подготовка, специално по БЕЛ, къде ще се позиционира. За преподавателят им по БЕЛ има много противоречиви мнения, а аз там не мога да преценя и да формирам собствено.
Детето казва, че специално в част литература, часовете им протичат много интересно. Господинът разсъждава в интересна посока, обяснява им нещата по начин, по който да достигне до тях. Но за сметка на това, за три години, не са имали нито един час български. Изключение правят последните няколко седмици.
А, бях впечатлена отново от госпожата ни по история, както и той. Започнали да гледат "Вчера", във връзка със залеза на комунизма. Дала им задачи, да извадят моменти от филма, в които най-ясно проличава пропукването на строя. Трябва да разсъждават също над някакви конкретни сцени, зададени от нея. Каза, че ще му липсва историята догодина.
За химията, определя като голям късмет това, че Ушагелов им преподава. Мнението му за него като учител и като директор малко се разминават, в полза на учителстването. 😂
За биологията няма отношение...
Изобщо, налегнали са го някакви мисли за равносметки.

# 108
  • София
Да и младежът ще страда за г-жата по История, съжалява, че историците не преподават Гражданското образование.
И при нас е основно Литературата, скоро младежът каза "учебникът по български е един тъничък, нищо няма, подпитва разни неща сестра си да му обяснява/припомня  Joy

# 109
  • София
Ицо, честит рожден ден!

Камея, в тяхното училище ще са изпитите.

Слънце, девойката е много доволна, че от догодина вече няма да учи история, география и физика. Онзи ден до 12 през ноща прави презентация за комунизма по история /сега, отделен въпрос е, че я прави до 12, защото я започна в последния момент - в 7 вечерта в деня преди представянето й/. По принцип историята й е по-интересна /учителката е добра и преподава увлекателно/, но така и не успя да я заобича. Както и физиката. По география вече учили страшни глупости - не може да си представи хипотеза, в която ще й потрябва да знае каква е почвата в село Кътина. И аз не мога.
Доколкото разбрах, по ГО ще им преподава любимият учител по география. Аз малко се изненадах, очаквах да го поеме тазгодишния учител по философия, който е и юрист.

# 110
  • София
Санака, добре, че е свършила в 12, че моят младеж в свършиха една съвместна презентация по Химия в 1:40 ч. в петък, работили на сървър, правили архив (пак на сървъра), за да се събуди в 9 ч. и да установят, че ни презентация, ни архив, ни дявол. Змии и гущери излизаха от устата му, заплаших го, че ще спра тока, ако не се вземе в ръце и не ме интересува дали ще му пишат 2ка (не сме длъжни да търпим със сестра му настроенията му)   
До 12:55 дописва нещо отново (от 13:20), закъсня за първия час малко, забравил си помагало (отмениха отсъствието, но със забележка се сдоби), но им се получило. Според него била от най-добрите (може и най-добрата е била, той обикновенно скромничи, когато му се получават нещата)

# 111
  • София
Ицо, жив и здрав да си ! Да 'илядиш !
Днес и аз събрах Мерни химилалки от НВО-то на малката, че и докупих.Взех и пергели, и линии, че нямат (няма да припомням къде учат). Бях вдигнала пара под маската и не ми се гъзурчеше, та викнах една  мома в книжарницата да дири линии.Тя ме пита: За момче или за момиче ?  Аз машинално викам: Момичета ! На касата се заблеях в новите книги, та сега имат розАви линии на тролчета и пеперудки.Очаквам реакцията....

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 13:34 от bibi

# 112
  • София
Биби, можеше да е на Бакугани и Трансформърси ...всъщност не съм в час кое сега е актуално ...

# 113
  • София
Реакцията: Мамииии, мнооого са сладкииии !
(може би, щото видяха и ментата с малини спешъл едишън.Купихме им една бутилка да блажат за мачовете от европейското)

# 114
  • у дома
.
     Аз все още не съм чула нищо за приравняване и вземане предвид оценките,но чакам с нетърпение да избухнат и нашите даскалЯ.

Просто си в много дълбоко информационно неведение-по бел Дж. безше казала още преди няколки месеца,че ще преобразува точките в оценки.По матем до вторник ги оформя,защото после ще отсъства-явно ще проверява НВО.

# 115
  • София
Вчера аз, "най-примерната" майка, купувам три черни химикалки за малката. Абсолютно съм изключила, че има и НВО в 10.клас. Снощи ви прочитам тук и днес отново се навъртам през Сиелата в подлеза на СУ. Не знам защо, но девойката на касата ме запомни Ла и щом се строявам с нови три химикалки, казва:"Вие вчера не взехте ли?". "Взех, но съм имала и десетокласничка у дома, та трябват повечко."
После звъня у дома:"Девойко, трябва да вземеш служебна бележка!" Тя, събуждайки се в 11:30: "Имам, спокойно."

Та съм спокойна...
Да питам, конкретно Дидева, моля! Химикалки, моливи, линии... и това ли в отделен прозрачен плик или може в несесер?
Наблягам на валериан по-сериозно вече.

# 116
Всеки ученик поставя в собствен прозрачен плик личните си вещи (дреха и/или чанта), който поставя на свободно място до себе си.
Това пише. Дали несесерът влиза в понятието " чанта", не мога кажа. Но предполагам, че той се събира в един прозрачен джоб А4, ако евентуално някой квестор има подобни претенции.

# 117
  • Бургас
Бележки ,ще им дават във вторник. Младежа е мн спокоен . И аз бях забравила ,че и за него ще трябват черни химикали
Фокусирала съм се върху седмокласничката,че там ми е мн притеснено.

# 118
  • София
Питах, има бележка. Влязъл е в сайта, проверил си е в кои кабинети е разпределен. Не е счел за нужно да ме уведоми. Все повече ми харесва детето да е по-голямо. Joy
Аз купих прозрачни торби за боклук, 25 литрови. Може и суичер да си облече в деня на изпита. Joy

# 119
Зер няма да хвърляме плика неизползван. Joy

Общи условия

Активация на акаунт