Краят на ДЕСЕТОКЛАСНОТО приключение идва с НВО вълнение

• 33 262
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
И при нас профилите още висят в нищото. Едва миналата седмица подадоха заявленията, и толкова. Сигурно ги броят на ръка, знам ли. Като се има предвид, че още правят изходни, може и да са забравили, че трябва да обявят на децата какво ще учат следващите 2 години

# 601
  • София
Нашите още февруари записаха профилите за другата година. Не ми е известно да няма места или да е с някакво класиране. Дано не съм изпуснала нещо 😄. Иначе, за избор на специалност за след гимназията - пълна мъгла. Не иска нищо от по-популярните професии (лекар, юрист, архитект, ИТ...). Ще да е нещо по-екстравагантно, но "да се изкарват пари" 😆. Това и е критерий. 🤣 🤣🤣

# 602
  • София
Перуанка, какви профили избра девойката?
Моите деца са класици - юрист и лекар. Да видим дали малкият няма да ме изненада с нещо "модерно", от което да ми настръхне косата. Голяма консерва съм в това отношение. За мен съществуват лекари, юристи, инженери, архитекти, филолози ... и май е това. Joy

# 603
  • София
Аз нямам против никаква професия, стига да  изхранва и да носи удоволствие. Майка ми е преводач от испански и руски и досега превежда. Виждам я щастлива, когато работи. Та , това ми е мечтаната работа, да си я харесваш и да се издържаш спокойно.

# 604
  • София
При дъщеря ми, която завърши преди 2 години, за профил информатика дори имаше вътрешен изпит. За съжаление тя изкара най-нисък резултат. Аз реших да опитам с предложения за нова група и разни други неща. Дори се срещнах лично с директора. Най-любезно ми обясни, че не може да се сформира допълнителна група (нямало стая, нямало компютри, нямало учител) и дъщеря ми трябва да избере нещо друго за профил. В крайна сметка директорът сформира група по физика, в която той преподаваше и дъщеря ми убеди няколко съученици да се запишат (за да станат 12 човека). На един дори му платиха Simple Smile и като резултат беше изключително доволна. Но не стана нейното желание...
Сега очаквам класацията по успех за избора на профил на сина ми и като си знам гарджето, има вероятност да е в профил математика и БЕЛ Simple Smile ако не успее в информатиката.

# 605
  • София
Перуанка, какви профили избра девойката?
...
Предприемачество и МАТ записа. Интересите й са свързани с по-арт дейности. Биологията и  е кошмар още от основното образование. Ненавижда и историята, така че е изключено да става лекар или юрист. Simple Smile Архитектурата я виждам по-близо до нея, но за сега казва НЕ и на нея, пък то подготовката там е свързана с повече време и постоянство, заради рисуването. Имаше идеи за нещо с продуктов дизайн. Последно се заинтригува от една бакалаварска програма в испанско уни- "Филм, телевизия и медии". Ще видим... Чудя се дали да не я пусна на онези тестове за кариерно ориентиране, които предлагат посредническите фирми в сферата на образованието.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 12:16 от Peruanka

# 606
  • София
Връзката биология-медицина е по-съществена, но това, че ненавижда историята, хич не й пречи да стане юрист. Правото няма общо с историята, освен кандидатстудентския изпит /който вече отпадна/ и един изпит по история на правото в първи курс. Моята бъдеща юристка също не обича хич историята, но се напъна да издържи изпита. Между другото, тя беше правила някакъв тест за кариерно ориентиране и излезе, че най-подходящата специалност за нея е клинична психология. Simple Smile

# 607
  • София
Ха ха, Санака, аз лично виждам голяма връзка между правото и клиничната психология 🤣😄
Дописвам: моята мома иска по-междунардна реализация. 😄 Правото е по-трудно да се учи в една държава и да се практикува в друга. Не е нейното.

# 608
Всичко,за което мрънкам от една година,Светла ви е казала в два поста.Днес съм решила да пиша през школо на зам. директорката,   която движи нещата в училище, относно профилите.Директорката ни  организира тържества,кичи се с успехи и това е.
     Защо нямаме профил предприемачество??????!!!!!!Това е нещото на моя човек.Иска да учи нещо свързано с търговия,мениджмънт,икономика,бизнес.Там го влече и го бива.
  Имам си гости - племенник и гадже.У дома е пълно с млади хора,много ми е кеф-те двамата,набора и гадже,зет и щерка.Непрекъснато нещо се хилят,говорят си,забавляват се.Ама все гледат да не са при мен и ММ.
  Мисля си от няколко дни,как нещата НЯКОЙ така ги нарежда,че все повече си казваме - уморих се,да се свърша,каквото дойде,само да има край.То не беше ДО,профили,училище,правителство-едно,второ.

# 609
  • В светлината на слънцето
Много тъп въпрос. Резултатите от матурите на наборите дали ще се качат нейде? Че девойката категорично отказа да брои точки, та там ми е шанса да видя.

# 610
Е да.Нали имат вх номер и код на заявлението .В сайта на МОН предполагам ще ги качат.

# 611
  • София
Моята дъщеря писа първи история.
После се разколеба и писах мейл.
Оказа се, че няма места в Географския.
Имаше в биологията и информационни.
Остава история. Всяко зло за добро.

# 612
  • София
Много тъп въпрос. Резултатите от матурите на наборите дали ще се качат нейде? Че девойката категорично отказа да брои точки, та там ми е шанса да видя.
Раздали са им служебни бележки - същите като на 7-ми клас - с вх. номер и код за достъп в zamaturite.bg. Резултатите излизат на 28.06.

# 613
На голямата ми дъщеря-12кл, резултатите от матурите бяха обявени за понеделник, но излязоха в петък. Кой знае, може утре да ни изненадат с по- бързо публикуване

# 614
  • София
В петък е идеалното време за резултати. 😉

Общи условия

Активация на акаунт